Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/«Олімпік» не подужали, але оплески зірвали

«Олімпік» не подужали, але оплески зірвали

«Джуніорс» дав бій п’ятій команді Прем’єр-Ліги!

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
18 января 2017, 21:29
1
«Олімпік» не подужали, але оплески зірвали

Перемога над ковалівським «Колосом» підняла бойовий дух, настрій та впевненість футболістів «Джуніорс», проте ніякої ейфорії не спостерігалося. Всі чудово розуміли, що далі на команду чекає ще більш серйозний суперник – донецький «Олімпік», який наразі посідає п’яте місце у Прем’єр-Лізі. Особливих надій на позитивний результат у матчі з однією з найсильніших команд України шпитьківчани, звісно, не плекали.  Втім, здаватися на милість супернику ніхто не збирався. Команда Сергія Шута вийшла на поле рішуче налаштована дати бій грізному опоненту або хоча б «не впасти обличчям у багнюку».

Стартовий склад команди у порівняні з минулим матчем зазнав декількох змін. Так, місце у воротах посів Георгій Копаліані. Також з перших хвилин на полі з’явилися Олександр Левенець, Євген Яблонько та Дмитро Шут, який діяв на вістрі атаки.

У першому таймі підопічні Вадима Гордієнка та Юрія Балашева були зосереджені на обороні власних воріт. Представник Прем’єр-Ліги цілком прогнозовано з перших хвилин захопив ініціативу та почав шукати шляхи до володінь Копаліані. Трохи більше півгодини шпитьківчани успішно тримали оборону, аж поки суперник не заробив право на штрафний удар. Доронін виконав подачу, Ремезовський не влучив по м’ячу, який після цього зрадницькі перескочив через Чуприну, а Василь Палагнюк (нападник знаходиться у «Олімпіку» на перегляді, останнім його клубом була молдавська «Дачія») класним ударом у падінні через себе відрив рахунок.

Скоріш за все, на перерву команди так й пішли б за мінімальної переваги донеччан.  Проте за декілька хвилин до завершення першого тайму Самар у власному штрафному майданчику випадково зіграв рукою, за що арбітр назначив пенальті. Копаліані був близьким до того, щоб відбити удар Дороніна з 11-метрової відмітки. Воротар «Джуніорс» вгадав напрямок польоту м’яча, але, на жаль, йому не вдалося врятувати свою команду.

На початку другого тайму підопічні Романа Санжара забили третій м’яч, який буде претендувати на перемогу у номінації «Найкурйозніший гол Меморіалу Макарова-2017». Це Дмитро Немчанінов з лівого флангу виконав подачу у штрафний майданчик «Джуніорс» - м’яч по дузі перелетів через Копаліані та опустився під поперечину.

Після 0:3 далеко не кожній команді вистачило б сили та духу продовжувати боротися, тим паче у матчі проти значно вищого за класом суперника. Але це не про «Джуніорс». Шпитьківчанам вдалося скинути з плечей тягар відповідальності за результат та заграти розкуто. Як результат – команда почала проводити цікаві комбінації та створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. І дуже швидко шпитьківчани отримали винагороду за свої старання. На 62-й хвилині Олександр Скороход, який був одним з найпомітніших гравців на полі, віддав класну розрізаючу передачу на Маринчука. У кращого гравця чемпіонату Київської області було чудове продовження атаки – ліворуч відривався Вадим Костяний, який виходив віч-на-віч з голкіпером. Однак Денис самотужки вирішив епізод: добре оцінивши ситуацію, півзахисник «Джуніорс» ударом з 20-ти метрів перекинув голкіпера «Олімпіка» Махарадзе, чим зірвав оплески трибун.

За декілька хвилин донеччани повернули собі перевагу у три м’ячі, але останнє слово у матчі було за «Джуніорс». Результативну атаку знову започаткував Скороход, який з центра поля віддав передачу на хід Маринчуку. Денис з лівого флангу виконав точну подачу на Черновола, який у дотик розстріляв ворота «Олімпіка».

Після цього «Джуніорс» створив ще два небезпечні моменти. Зокрема близьким до того, щоб оформити дубль, був Черновол. Щоправда, забити п’ятий гол могли і донеччани. Двічі свою команду врятував Георгій Копаліані, а ще одного разу за шпитьківчан зіграв каркас воріт.  У підсумку – 2:4.

Незважаючи на поразку, футболісти «Джуніорс» залишали поле з високо піднятою головою. Завдання мінімум – дати бій «Олімпіку» - команда виконала на відмінно. Ну а кращою оцінкою грі «Джуніорс» стали оплески глядачів. Схоже на те, що гра шпитьківчан проти представника Прем’єр-Ліги з присутніх в манежі нікого байдужим не залишила. За два дні турніру жодна команда на турнірі не мала такої підтримки, яка була у «Джуніорс» у другому таймі.

«Джуніорс» (Шпитьки) – «Олімпік» (Донецьк) 2:4

Голи: Маричнук 62, Черновол 77 - Палагнюк 33, Доронін 41 пен, Немчанінов 54, Шестаков 66

«Джуніорс»: Копаліані, Куба, Самар, Чуприна, Ремезовський, Маринчук, Колесник, Левенець, Яблонько, Бровко, Шут Д. На заміну виходили: Скороход, Костяний, Байдачний, Черновол, Торшин, Мишко, Бабенко.

«Олімпік»: Котляров (Махарадзе, 46), Козлов (Немчанінов, 30, Федорів, 60), Захарченко (Гришко, 30), Емерсон (Барановський, 46), Олійник (Парцванія, 46), Брікнер (Богданов, 46), Цимбалюк (Доронін, 30, Гельзін, 70), Сергійчук (Гринь, 46), Марусич (Хомутов, 30, Поступаленко, 60), Юсов (Гошкодеря, 30, Шестаков, 60), Палагнюк (Матяж, 46).

У іншому матчі групи А «Колос» з рахунком 7:0 розбомбив запорізький «Металург». То ж після двох турів у групі А однакову кількість очок – по три – мають одразу чотири команди: «Олімпік», «Джуніорс», «Колос» та «Сталь» U-21. Вся боротьба попереду!

До речі, наступний матч на турнірі «Джуніорс» проведе у суботу, 21 грудня. Суперником команди Сергія Шута стане запорізький «Металург». 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты