Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Марафон у центрі столиці з гостями з Балканських легкоатлетичних федерацій

Марафон у центрі столиці з гостями з Балканських легкоатлетичних федерацій

Неймовірно, але факт. В Києві відбувся біговий захід з перекриттям вулиць, пунктами гідратації та підтримкою глядачів.

Блог — Камон, ран!
27 апреля 2021, 16:09
2
Марафон у центрі столиці з гостями з Балканських легкоатлетичних федерацій

Неймовірно, але факт. В Києві відбувся біговий захід з перекриттям вулиць, пунктами гідратації та підтримкою глядачів. Мало того, в рамках Київ Євро Марафон був проведений чемпіонат Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) на марафонській дистанції.

До вибору учасників пропонувались наступні дистанції: марафон, півмарафон, десять та п’ять кілометрів. Останні три дистанції були також доступні поціновувачам скандинавської ходьби.

Перебування Києва в “червоній зоні” та чинного в місті “локдауну” не давало спокою організаторам та учасникам до останнього моменту. І не безпідставно. У четвер (за три дні до проведення) від КМДА надійшов лист, що обмежував кількість учасників до 200 осіб. Це було суттєво менше ніж планувалось.

І хоча в соціальних мережах організатори отримали достатню порцію негативу, на наступний день, завдяки представникам Асоціації масових видів спорту, вдалось отримати дозвіл на повноцінне проведення.

Як таке стартове містечко з роздягальнями та камерами схову, було розташоване біля динамівського паба “Кутовий”, де через декілька годин після закінчення марафону, кияни напевне святкували чемпіонство. Допуск безпосередньо в стартову зону проводився лише за розкладом, в масці та після проходження температурного контролю. Стартували учасники лініями з чотирьох осіб кожні п'ять секунд.

Маршрут повної дистанції складався з чотирьох кіл від НСК “Олімпійський” вздовж вулиці Саксаганського до проспекту Перемоги з розворотом біля зоопарку. Першим серед чоловіків прибіг Мерт Гірмалегессе (Туреччина) з результатом 2:18:25, а перемогу на Чемпіонаті Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF), здобув ще один представники збірної Туреччини Хусіє Джан (2:19:22). Серед жінок найшвидшою була Ана Стефуль (Хорватія) - 2:36:27.

Результати збірної України: Дмитро Пожевілов (3 місце, 2:28:52), Сергій Попов (5 місце, 2:41:07), Юлія Тарасова (4 місце, 2:51:59), Світлана Советченко (5 місце, 2:54:40).

Серед учасників також був помічений Олександр Денисов (ТК “Футбол”), який пробіг півмарафонську дистанцію за 1:45:59 та Іван Гешко (бронзовий призер Чемпіонату світу 2003 року та срібний призер 2006 року на дистанції 1500 метрів), що дебютував на марафонській дистанції - 2:45:39.

Для мене це був перший марафон у новій реальності, в яку ми потрапили в березні 2020 року. Після невдалого забігу у Валенсії в кінці 2019 року, хотілось трохи відпочити, переглянути свої погляди на біг та з новими думками продовжити пригоди.

Особливих надій щодо цього марафону я не плекав, хоча десь там, думки про спробу замахнутись на результат швидше 3:10 все ж були. Добре, що вчасно схаменувся. За приблизний орієнтир взяв свій найкращий результат (3:17:28) з надією пришвидшитись на другій половині дистанціїї. І якщо після перших двох кіл оптимістичні плани були цілком реальні, то втретє піднявшись по проспекту Перемоги до зоопарку, зрозумів, що добігти з початковим темпом буде за радість. Фінішний час - 3:17:34.

Побачимо чи вдасться комусь з організаторів взяти на себе всі ризики та відповідальність й провести ще один масовий забіг у центрі столиці. Що до інших міст, то Європа поки не наважується і лише з заздрістю поглядає на Турцію, де в березні також пройшло декілька масових забігів.

Фото зі сторінки Kyiv Euro Marathon (by Alyona Vitiuk)

Другие посты блога

Все посты