Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Новий світовий рекорд в бігу на одну милю.. в джинсах!

Новий світовий рекорд в бігу на одну милю.. в джинсах!

Це може прозвучати незвично, але Джон Грегорек встановив новий світовий рекорд в джинсах на дистанції однієї милі. Це була благодійна історія, присвячена пам’яті брата. Йому вдалось зібрати 31 000 доларів для асоціації, що займається психічними захворюваннями

Блог — Камон, ран!
4 июня 2020, 16:48
5
Новий світовий рекорд в бігу на одну милю.. в джинсах!

Під час карантину кожен з професійних спортсменів шукає різноманітні способи нагадати про себе та не розгубити форму.

В останню суботу травня американець Джон Грегорек встановив новий світовий рекорд на Blue Jeans Mile, біг на одну милю (1609 м) в джинсах. Його результат - 4:06. Для нього це був перший старт, якщо його так можна назвати, з осені минулого року.

З самого початку Джон планував пробігти швидше чотирьох хвилин й зібрати 2500 доларів для організації, що займається психічними захворюваннями (NAMI). Річ у тім, що його брат Патрік пішов із життя торік, коли йому було 21, довгий час борючись з цією хворобою.

"Патрік любив комедію, і йому б сподобалося спостерігати за тим, як його брат намагається розвинути максимальну швидкість в денімі" - розповів Грегорек журналу Runner's World.

І якщо занадто швидкий старт не дозволив Джону вибігти з чотирьох хвилин, йому вдалось перевиконати свою ціль й зібрати понад 31 000 доларів. В тому числі 5 000 доларів від Levi Strauss & Co, в джинсах яких він біг.

Окрім 501 Levi’s, Грегорек біг у спеціально пошитих для цього старту шиповках від Asics, його офіційного спонсора. На одному з язичків було вишити ім’я брата - Paddy, на іншому, назва організації, для якої збирались кошти - NAMI. Шнурки були виконані, як думаєте, з якого матеріалу? Звісно, деніму.

“Я хочу подякувати своїй родині, і найбільше моєму маленькому братові Падді за те, що надихає мене щодня. Я люблю його і сумую за ним, це для нього. І це для всіх, хто в цей або будь-який час бореться зі своїм розумом. Знай, що тебе люблять, і будь добрий до себе” - поділився своїми емоціями Джон відразу після фінішу.

У звичайний час Джон Грегорек спеціалізується в бігу на середні дистанції (800 метрів, 1500 метрів та милю), з найкращим часом 3:35:00 (1500 м) та 3:49.98/3:52:94 (миля в приміщенні/стадіоні). У 2016 році посів 6 місце у відборі до Олімпійської збірної США, а у 2017 відібрався на Чемпіонат Світу, що проходив у Лондоні, де став 10. Варто зазначити, що у тому ж році здобув бронзу на Чемпіонаті США. У 2019 році посів друге місце на Панамериканських іграх (1500 м).

Також у 2019 році встановив особистий рекорд в бігу на одну милю в приміщенні (3:49:98), потрапивши на другу строчку у списку All-Time American Indoor Mile. Разом з батьком, колишнім професійним спортсменом, тримають так званий світовий рекорд на одну милю father-son mile duo.

Другие посты блога

Все посты