Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Сірий кардинал світового рекорду на марафоні

Сірий кардинал світового рекорду на марафоні

Хоча марафон — не командний вид спорту, без помічників в ньому нікуди. Один з них Клаус-Хеннінг Шульке, 52-х річний мешканець Берліну та марафонець-любитель в минулому з особистим рекордом 2:34, який допоміг в минулому році Еліуду Кіпчоге встановити світовий рекорд на марафонській дистанції.

Блог — Камон, ран!
19 марта 2019, 16:07
5
Сірий кардинал світового рекорду на марафоні

16 вересня 2018 року на Берлінському марафоні Еліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції, фінішувавши з часом - 2:01:39 та перевершивши минулий рекорд, який належав Деннісу Кіметто, на 1 хвилину й 18 секунд. Нічого подібного не було в марафоні понад 50 років.

І хоча марафон — не командний вид спорту, без помічників в ньому нікуди. Один з них Клаус-Хеннінг Шульке, 52-х річний мешканець Берліну та марафонець-любитель в минулому з особистим рекордом 2:34. Зараз Клаус активно займається тріатлоном, а у вільний від волонтерства час працює менеджером в організації, яка реставрує старовинні будівлі в столиці Німеччини.

Перед забігом вони зустрілися з Еліудом та його менеджером в готелі, детально обговорили план харчування на перегони, (ретельно) підготували порядок передачі пляшок й умовні знаки. Було вирішено, що напої будуть передаватися Кіпчоге кожні 2,5 км (всього пунктів було 13). Шульке їхав поруч на велосипеді, потім кидався вперед, діставав необхідну пляшку й віддавав її кенійцю, або вказував рукою, де вона стоїть на столі.

У бригаду волонтерів Берлінського марафону Шульке прийшов рівно 20 років тому. У 1998 році один зі співробітників марафону набирав добровольців, з Клаусом вони разом тренувалися в одному басейні, і з того часу колишній марафонець став волонтером одного з найшвидших марафонів у світі. Зараз він керує групою з 30-ти осіб, які забезпечують елітних спортсменів харчуванням вздовж траси.

Це не перший досвід спільної роботи Кіпчоге з німецьким волонтером. Вони працювали в парі й під час тогорічної перемоги кенійця на трасі Берлінського марафону. Розторопний помічник так сподобався штабу Кіпчоге, що в цей раз Клаус знову був закріплений за Еліудом.

На знак вдячності свій стартовий номер з рекордного забігу Кіпчоге підписав і подарував саме Клаусу-Хеннінгу Шульке.

Другие посты блога

Все посты