Tribuna/Футбол/Блоги/Травма Неймара та експертна думка про неї

Травма Неймара та експертна думка про неї

Думка про травму Неймара, професійного реабілітолога інстаграм та фейсбук канала «Lazaret Therapi» Брижі Віталія.

Автор — Lazaret
17 декабря 2021, 20:43
4
Травма Неймара та експертна думка про неї

Нападник "ПСЖ" Неймар отримав травму гомілкостопного суглоба, в грі проти "Сент-Етьєна" у чемпіонаті Франції. Уникаючи підкат від Іванна Макота, бразилець сильно вивернув лівий гомілкостоп і сперся на нього всією вагою тіла, після такого пошкодження не зміг сам залишити поле.

Первинний огляд показав розтягнення зв'язок. Але після більш детального обстеження медики підтвердили розтягнення лівого гомілкостопа та пошкодження зв'язки, прогнозують терміни відновлення 6-8 тижнів.

Зараз розповім, що це за травма.

Трішки анатомії...

Гомілкостопний суглоб утримує всю вагу тіла, та складається з трьох кісток, великогомілкової, малогомілкової, та п'яткової. Цей складний суглоб фіксується групою зв'язок:

Внутрішня (медіальна) дельтоподібна зв'язка, яка ділиться на три частини.

Зовнішня (латеральна) це передня тарано-малогомілкова, задня тарано-малогомілкова, та п'ятково-малогомілкова зв'язки. При зовнішньому вивороті стопи ця група зв'язок травмується, як у випадку з Неймаром.

Отже, терміни відновлення вказані 6-8 тижнів, а це свідчить про частковий надрив зв'язки, але точно невідомо якої. Інші зв'язки гомілковостопу притакому вивороті 100% розтягнені. Виходить, що у Неймара травма гомілковостопу ll-ступеня (частковий надрив, з розтягненням). Такі травми лікуються консервативно ( без оперативного втручання).

Я вважаю, що Неймару пощастило, в таких випадках часто трапляються переломи малогомілкової кістки, та повний розрив латеральних зв'язок, а в нього просто розтягнення та частковий розрив. Та ще ця травма трапилася перед зимовою перервою, тобто матчів пропустить мінімум.

Неймар наголошує, що ця травма зробить його сильнішим. Якщо дивитися з оптимістичної сторони, то в його випадку ситуація вирішилася як найкраще для його кар'єри.

Бажаю скорішого одужання Неймару, та нових звершень.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты