Tribuna/Футбол/Блоги/Взгляд на Запад/Ребров впевнено мчить до чемпіонства в ОАЕ: лише 1 поразка, найкраща різниця м’ячів

Ребров впевнено мчить до чемпіонства в ОАЕ: лише 1 поразка, найкраща різниця м’ячів

Українець щомісяця стає кращим тренером першості.

Автор — Роман Темный
19 апреля 2022, 09:56
19
Ребров впевнено мчить до чемпіонства в ОАЕ: лише 1 поразка, найкраща різниця м’ячів

Українець щомісяця стає кращим тренером першості. 

Рішення Сергія Реброва очолити «Аль-Айн» з ОАЕ у серпні 2021 року сприймалося як крок назад для українського спеціаліста. Після вдалих сезонів у «Ференцвароші» з історичною Лігою чемпіонів для клубу очікувалося, що Ребров піде на підвищення. Навіть ходили якісь чутки про «Тоттенгем», і хочу було зрозуміло, що на такий рівень його ще не візьмуть, проте кудись в напрямку клубів західної Європи точно можна було приглядатися. Також активно розліталися чутки про перемовини із збірною України. Але замість цього Ребров вдруге у кар’єрі поїхав на близький схід. У його доробку уже був досвід роботи з «Аль-Ахлі» з чемпіонату Саудівської Аравії. Тоді досягти чемпіонства не вдалося, та й загалом той вояж тріумфальнім не став. З «Аль-Айном», здається, інша історія. 

«Аль-Айн» захопив лідерство з другого туру, лише одна поразка в чемпіонаті

Команда Сергія Реброва лідер і головний фаворит на перемогу у чемпіонаті ОАЕ цього сезону. Після 20 турів різниця із найближчим переслідувачем складає 7 очок. За умови, що «Аль-Айн» не провалить кінцівку сезону, несподівано програвши решту матчів, чемпіонство команді гарантовано. І все передумови для успіху є. 

На користь позитивного сценарію говорять надзвичайно впевнені виступи «Аль-Айна» в чемпіонаті. Команда зазнала лише однієї поразки (від «Аль-Шарджи» на початку січня), має 4 нічийні результати, все решта – перемоги (15). Ба більше, «Аль-Айн» є найкращою командою за результативністю і є найкращою разом з «Аль-Вахдою» за кількістю пропущених голів. 

«Аль-Айн» не був на верхівці турнірної таблиці чемпіонату ОАЕ цього сезону лише за підсумками непоказового першого туру. Починаючи з другого і до нинішнього 20-го, команда Реброва не втрачала першу сходинку. Є й невелика аномалія у виступах команди – після поразки в січні почалася переможна серія «Аль-Айну», яка могла б тривати й досі, якби не нічия у 18-му турі проти «Аль-Уруби». Все б нічого, якби «Аль-Уруба» вже не відбирала очки у Реброва в першому колі і це при тому, що вони – один із головних аутсайдерів першості, що за весь сезон не підіймалися вище передостаннього місця. «Аль-Уруба» стала проблемою Реброва – з цією командою він вперше втратив очки в ОАЕ, а тепер у квітні «Аль-Айн» ледь відігрався наприкінці матчу. 

Інша ложка дьогтю у сезон – досить ранній виліт із Кубка президента. «Аль-Айн» зумів подолати лише стадію 1/8 фіналу, а от уже у чвертьфіналі поступився «Аль-Васлу» і вибув з розіграшу в січні. 

В іншому ж турнірі – Кубку ліги успіхи «Аль-Айну» більш значні – у травні команда зіграє у фіналі проти «Аль-Ахлі Дубай». 

Ребров забрав всі нагороди найкращого тренера місяця в ОАЕ

Так, звісно. «Аль-Айн» впевнено йде на першому місці, демонструючи гарні результати, але така безальтернативність виглядає все одно вражаюче. Ребров за підсумками березня отримав уже сьому нагороду найкращого тренера місяця в чемпіонаті ОАЕ. Жоден інший тренер не має ні одної нагороди. Сім же нагород через те, що за грудень-січень давали одну спільну. Якщо все складеться найкращим чином, Ребров спокійно доведе «Аль-Айн» до чемпіонства, то він має отримати і приз найкращого тренера сезону. Це йому вже вдавалося із закордонним клубом – «Ференцварошем». 

Досягнення Реброва – не єдиний персональний здобуток представників «Аль-Айну». Лідером бомбардирської гонки є тоголезець Коджо Лаба з 20 голами, найкращий асистент марокканець Суф’ян Раімі. Кожен з них неодноразово ставав найкращим гравцем місяця. А Халід Ейса – найкращим воротарем. 

Що буде з кар’єрою Реброва після сезону – поки невідомо

Чемпіонат завершується у середині травня, проте інформації про подальші плани українського спеціаліста поки немає. Офіційно про це не повідомлялося, проте у різних джерелах була інформація, що контракт Реброва з «Аль-Айном» розрахований лише на 1 сезон. Сам же тренер про свої тренерські перспективи не розмірковував. 

Із початком війни в Україні Ребров дав багато коментарів з цього приводу із закликами підтримати нашу державу, став ініціатором створення фонду допомоги українській армії, до якого залучилася велика кількість наших легіонерів. В цей же період на початку березня Ребров озвучив прагнення повернутися в Україну після завершення сезону: «У мене в ОАЕ робота, але як тільки сезон закінчиться, повернуся додому зі своїми людьми. Приїду як тільки зможу. Я буду битися. Всі виходять на вулиці, ми єдині як народ. Світ цікавиться, як українці захистять свій народ. Це тому, що люди вийдуть на вулиці і будуть битися, всі єдині. Ми знаємо, що нам робити. Звісно, я візьму в руки зброю. Ми виживемо. Виграємо».

*** 

Найближчий офіційний матч команда Реброва проведе 30 квітня проти «Аль-Ахлі Дубай». 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты