Tribuna/Футбол/Блоги/Только сливки футбола/10 відомих гравців, які могли грати в УПЛ

10 відомих гравців, які могли грати в УПЛ

10 трансферів, яких не змогли провернути українські клуби Літнє та зимове трансферні вікна завжди приносять футбольним вболівальникам багато сюрпризів. Чи могли би ви уявити, що Кріштіану Роналду піде з Реалу у туринський Ювентус? Звісно ж ні. Деякі українські клуби купляли та продавали відомих гравців за неймовірні гроші. А деяким це не вдавалося. Я розкажу про топ-10 гравців, які могли переїхати до України, але їх трансфери з якихось причинзірвалися. 10 місце – Флорентін Погба (Сент-Етьєн – Зоря) Старший брат відомого французького футболіста Поля Погба – Флорентін є...

Автор — Bogdan1219
1 июля 2019, 23:21
5
10 відомих гравців, які могли грати в УПЛ

10 трансферів, яких не змогли провернути українські клуби

Літнє та зимове трансферні вікна завжди приносять футбольним вболівальникам багато сюрпризів. Чи могли би ви уявити, що Кріштіану Роналду піде з Реалу у туринський Ювентус? Звісно ж ні. Деякі українські клуби купляли та продавали відомих гравців за неймовірні гроші. А деяким це не вдавалося. Я розкажу про топ-10 гравців, які могли переїхати до України, але їх трансфери з якихось причинзірвалися.

10 місце – Флорентін Погба (Сент-Етьєн – Зоря)

Старший брат відомого французького футболіста Поля Погба – Флорентін є вихованцем французького футболу. Цей футболіст ніколи не хапав зірок з неба, виступав на пристойному рівні у Франції за Седан та Сент – Етьєн. Зігравши 3 матчі за юнацьку збірну Франції Флорентін прийняв пропозицію збірної Гвинеї та закріпився у основному складі. Зимою 2018-го року Флорентін мав можливість перейти до луганської Зорі, але цей трансфер зірвався.

“Цікавилися топ-футболістами, але все було на рівні розмов. Був італієць, француз. Хто саме? Не буду називати прізвища. Це був футболіст з лондонського Арсеналу. Також міг опинитися у нас брат поля Погба – Флорентин”, - заявив генеральний директор Зорі Сергій Рафаілов.

Зараз Погба старший грає у Лізі МЛС за Аталанту Юнайтед.

9 місце - Стеван Йоветич (Фіорентина – Динамо Київ)

Один з найкращих гравців в історії чорногорського футболу Стеван Йоветич, який може похизуватися перед партнерами по збірній, що виступав Манчестер Сіті, Фіорентину, Севілью та міланський Інтер. Але мало хто знає, що цей хлопчина міг поповнити ряду київського Динамо у 2012-му році.

“Він був у списку гравців, які свого часу могли перейти в "Динамо" Київ. Ситуація була 50 на 50. Але трансфер не відбувся. Йоветіч - універсал, який одним рухом може зробити гру, забити з нічого. За ним потрібне око та око”, - казав селекціонер Динамо.

Нині Йоветич захищає кольори французького Монако.

8 місце - Адель Таарабт (КПР – Чорноморець)

Провівши дуже класний сезон у АПЛ мароканець Таарабт зацікавив на той момент головного тренера одеського Чорноморця Романа Григорчука. Футболіст показував дійсно якісну гру, та хотів засвітитися на євро арені, а Чорноморець який тоді брав участь у груповому етапі Ліги Європи міг би йому допомогти.

Але сторони не змогли домовитися одна з одною по заробітній платі та у решті решт футболіст перейшов до португальської Бенфіки де за роки зіграв 1 матч.

7 місце - Аркадіуш Милік (Гурнік – Карпати)

Один з найкращих випускників польської Екстракласи Аркадіуш Мілік одного дня міг опинитися у Львові та феєрити за Карпати. Але форвард прийняв вибір нак користь леверкузенського Байєра. У Німеччині нападник провів два роки, 6 матчів за “фармацевтів”, та 18 у оренді в Аугсбургу. Розкрився гравець у Аяксу, звідки й перебрався до італійського Наполі, де грає наразі.

“Колись давно-давно дивились Міліка для Карпат. Але не встигли з пропозицією - Байєр Леверкузенвипередив. Так пацан і не став “левом”, - заявив Віктор Вацко.

6 місце – Рікардо Куарежма (Бешикташ – Говерла)

Цього зіркового португальця не можна було залишити поза списком. Технічний гравець з високою швидкістю та неймовірним ударом дійсно міг опинитися в одному з аутсайдерів УПЛ – Говерлі з Ужгорода. Віддавши роки своєї кар’єри Барселоні, Інтеру та Челсі, футболісту не було куди йти. Усе через конфлікт з керівництвом турецького Бешикташу, адже Рікардо “зловив зірку“, часто випивав та гуляв по клубах.

“Велися переговори з Куарежмою. Але наша пропозиція, як ви бачите, Куарежму не задовольнила.Його задовольнила інша пропозиція, і це цілком логічно”, - заявив президент клубу Олександр Шуфріч.

Зараз гравець повернувся до Бешикташу, а Говерла припинила своє існування.

5 місце – Вірджил Ван Дейк (Гронінген – Металіст)

У 2013-му році молодий захисник молодіжної збірної Недерландів Вірджил Ван Дейк, який виступав за голландський Гронінген привернув увагу багатьох європейських грандів. Харківський Металіст був у тому списку. Але захисник зробив вибір на користь шотландського Селтіка, і не пожалів про це.

У 2018-му році Ван Дейк став найдорожчим захисником у світі, та оформив свій трансфер з англійського Саутгемптона до Ліверпуля. “Святі” отримали за гравця 75 мільйонів євро, а Металіст грає у Першій Лізі України.

“Металіст був готовий викупити трансфер голландця за три мільйони євро і сам Ван Дейк спочаткубув не проти перебратися в України”, - заявив агент футболіста.

4 місце - Роберт Левандовські (Лех – Металіст)

Левандовьські по праву вважають одним з найкращих нападників у світи, адже у Німеччині форвард забив більш ніж 200 голів. Також, за сбірну Польщі Роберт “настріляв” 56 голів за 104 матчі. Мало хто знає, але польський Лех згодився продати свого форварда у харківський Металлістусього лише за 4 мільйони євро. Але, у останню мить дортмундська Боруссія дала на пів мільйони більше, та перехватила гравця.

“Я тоді працював у Металлісті, та шукав забивного форварда. Ми з Лехом майже домовилися про трансфер Левандовського, навіть установили ціну на гравця, але Дортмунд запропонував більше”, - розказав Мирон Маркевич, колишній тренер Металліста.

Зараз форвард виступає за мюнхенську Баварію.

3 місце – Джанлуіджи Буффон (Ювентус – Шахтар)

“Серце Ювентуса, душа Ювентуса”, - так називали Буффона італійськи вболівальники. ДжиДжипровів у Турині близько 550 матчів. Кожного року італійська преса рясніла новинами про перехід кіпера до Реалу та Барселони, навіть коли у таких клубах грали Касільяс та Вальдес. У 2013-му році з’явилась новина, що Буффон близький до переходу у донецький Шахтар, який був готовий запропонувати Юве 10 мільйонів євро. Кіпер навіть прилітав до Донецька, щоб улагодити контракт з Шахтарем.

“Керівництво Шахтаря запропонувало воротареві 5-річний контракт з зарплатнею у 2 мільйони євро”, - повідомляв Tuttosport.

Але, все ж таки трансфер зірвався, та Буффон продовжив контракт з Ювентусом на 2 роки.

2 місце - Мохамед Салах (Мокавлун – Шахтар)

Форвард збірної Єгипту та англійського Ліверпуля Мохамед Салах у юності переживав непрості часи. Багато людей не вірили у цього хлопця, який мріяв розкритися у Європі. У 2011-му році один з селекціонерів Шахтаря запропонував єгиптянина тодішньому головному тренеру Мірчі Луческу. Останній заявив, що не зацікавлений в послугах “якогось” невідомого хлопця, ще й з Єгипту, звідки ніколи не виходили відомі футболісти.

Так, на 2018-й рік Салах вважається одним з найкращих форвардів світу й виступає за англійський Ліверпуль. Форвард ввійшов у трійку претендентів на Золотий М’яч.

1 місце – Неймар (Сантос – Шахтар)

Коли донецький Шахтар робив першу пропозицію Сантосу по Неймару, форварду виповнилося лише 17 років. Але, вже тоді гравець вважався одним з найперспективніших футболістів у Бразилії.

Сантос захотів виручити за Неймара дуже велику суму, яку Шахтар був не в змозі запропонувати. Гірникаи тоді купили Алекса Тейшейру та Дунласа Косту, які повою мірою розкрилися в УПЛ.

Станом на зараз Неймар грає за французький ПСЖ, та його ціна перевищуе 200 мільйонів євро.

 

Литва 2019