Tribuna/Покер/Блоги/Три Тузи/5 головних подій 2023-го року в покері

5 головних подій 2023-го року в покері

Рекорд Хельмута, український фінал WSOP та покерне тв-шоу, яке варто подивитися кожному

Блог — Три Тузи
3 января, 13:30
5 головних подій 2023-го року в покері

Минулий рік був одним із найбільш насичених на світові покерні події в історії. За останні 12 місяців у світі покеру відбувалося все: скандали, несподівані перемоги, надихаючі моменти, історичні рекорди, повернення зірок та багато іншого.

З усього цього різноманіття подій, які відбулись 2023 року, ми обрали топ-5 найбільш знакових і пропонуємо ще раз про них згадати.

Філ Хельмут цього року знову, як і завжди, був днією із найскравіших покерних зірок. Наприклад, на WSOP Main Event він з'явився в костюмі Найбільшого шоумена, а на WSOP Paradise з'явився в образі Посейдона.

Були в нього і традиційні "Хельмутовські істеріки". Так він всього за два вечори програв понад $350 000 у кеш-іграх, впіймав тільт, закрився у себе в дома та відмінив усі заплановані зустрічі і інтерв’ю.

Але головне чим він запам'ятався у 2023 році, так це перемогою в турнірі WSOP Event #72: $10 0000 Super Turbo Bounty с бай-ином $10 000. Ця перемога принесла йому 17-й браслет WSOP у кар'єрі, що стало новим рекордом а кількістю виграних браслетів Світової серії покеру.

World Series of Poker 2023 стала по справжньому рекордною покерною серією та стала однією із найбільших покерних подій у за всю історію. Цього року в турнірах серії було розіграно понад $422 000 000 призових, з яких переможець Main Event забрав собі $12 100 000.

Сотні тисяч людей слідкували в прямому ефірі, як американець Даніель Вайнман творив справжню магію:

Магію, яки і привела його до головної перемогу усього життя - титулу чемпіона світу з покеру та рекордномій призовій виплаті.

Цього року для українських прихильників покеру головною подією WSOP став не Main Event, а зовсім інший турнір - Event #7: $1 500 Limit Holdem. Саме у цьому івенті трапилась історична подія - вперше в історії два українські покеристи зійшлися у фіналі турніру WSOP.

Серед 527 гравців з усього світу, які взяли участь у турнірі з Лімітного Холдему, найкращими виявилися два покеристи з України. У хедз-ап турніру вийшли харків'янин Вадим Шлез та черкащанин Ростислав Сабіщенко. Для обох покеристів це була перша нагода виграти заповітний трофей – браслет WSOP.

В результаті перемогу здобув досвідченіший Вадим Шлез, який і отримав головний приз у розмірі $146 835. Ростислав Сабіщенко, який почав грати в Лімітний Холдем лише два місяці тому, посів друге місце і отримав виплату $90 753.

2. Game of Gold: покерне шоу​, яке вийшло на новий рівень

В 2023 році на YouTube вийшло нове покерне шоу Game of Gold, яке буквально захопило увесь світ покеру. Нова формула, в якій змішали покер та реаліті-шоу запропонувала глядачам драму, тривогу, злість, щастя, розчарування та радість перемоги. Все це захопило, кожного із сотень тисяч глядачів, які не пропускали жодного випуску шоу.

При цьому для українців шоу запам'яталося насамперед участю нашої Ольги Єрмольчевої. У перших випусках українська покеристка виглядала «темною конячкою» та згодом стала справжньою зіркою проєкту. На жаль, їй дуже не пощастило зі слабкою командою – Оля разом з іншими гравцями вибула а у другому раунді шоу.

Ну а чемпіонкою першого сезону стала Марія Хо.​ А розіграш з нею та Федором Хольцем став одним із найяскравіших моментів не лише усього шоу, а й 2023 року.

Нажаль одніє із найголовніших подій року стала одна із найсумнііших - 14 травня не стало одного з головних «стовпів» покерного світу – Дойла Брансона. Йому було 89 років, сімдесят з яких він присвятив улюбленій грі, в якій по правді вважався одним із найкращих в історії.

У покер Брансон прийшов у 60-х роках і з того часу став одним із найтитулованіших гравців в історії гри. Серед його головних досягнень дві перемоги у WSOP Main Event та друге місце в історії за кількістю браслетів Світової серії. Також Брансон став першим покеристом у світі, який заробив $1 000 000 призових за кар'єру. 

У 1978 році Брансон опублікував книгу «Супер Система», в якій розкрив ряд секретів своєї професійної майстерності, яка з часом стала настільною книгою для багатьох майбутніх зірок покеру. 

Другие посты блога

Все посты