Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Оновлений логотип краматорського «Авангарда»

Оновлений логотип краматорського «Авангарда»

Лого «Авангарда» виглядає трохи дивно. Але, зачепившись за деякі моменти, можна все виправити. У цьому пості представляємо вам новий логотип клубу з Краматорська.

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
27 апреля 2018, 20:48
25
Оновлений логотип краматорського «Авангарда»

Перш за все, хочу подякувати за те, що число плюсів під моїм попереднім постом набагато перевищило число мінусів))). Не скажу, що вийшло на топ-рівні, але ваша реакція дала мені зрозуміти, що деяких людей цікавлять варіанти оновлення емблем українських футбольних клубів, якість яких, м'яко кажучи, не вражає. Тому я і далі буду трансформовувати свої ідеї в ескізи, а згодом і у готові логотипи.

Зараз у мене сформувалися 3 основні правила, яких я в подальшому постараюсь дотримуватись, малюючи емблеми:

1)простота композиції;

2)влучність деталей;

3)асоціативність емблеми в цілому та окремих її частин.

Отже, почнемо!

 

Теперішня емблема "Авангарда"

Почнемо з позитивного моменту. На відміну від донецього "Олімпіка", ця емблема виконана у яскравих кольорах, не навіває суму, нудьги, негативу. Цим лого виділяється серед інших емблем українських клубів.

Шкода, що цей досить непоганий задум не вдалось професійно втілити в реальність. Почнемо з серединки емблеми. Тут розташований той самий ненависний "кліпартівський" м'яч, який, наче метеорит, дивним чином падає на цікаво виведену букву "А". У Краматорську, на відміну від Челябінська, метеорити ще не падали...

Якщо подивитись на рамку емблеми, картина стає зовсім печальною. Що там тільки не знайдеш: назву міста(Краматорськ), скорочення "г"(город) перед ним, рік заснування, скорочення "г"(год) після нього. Гг))). Крім того, тут ще знаходиться напис "ФК "Авангард"" і незрозумілі зірки, які у багатьох людей старшого віку викличуть ностальгію за совком...

 

Що було взято за основу нової емблеми?

Для початку я вирішив поглянути на герб Краматорська. Це допомогло визначитись з основними кольорами, які можна використовувати, а також з деталями, які можна стилізувати. На щастя, довго думати не довелось, і я відразу визначився з концепцією.

Після цього я подумав: а що ж означає слово "авангард". Мені було відомо тільки те, що це слово пов'язане з війною. Загугливши, я дізнався, що слово "авангард" з французької буквально перекладається як "перша(передня) лінія", тобто, лінія фронту, яка розташовується найближче до військ противника. Ця деталь також дуже допомогла у створенні композиції.

 

Результат

Все просто. В логотипі чітко простежується комбінація літер "А" і "К", які посередині є одним цілим. Крім того, літери "А" і "К" однаково пишуться як в латиниці, так і в кирилиці. Це значить, що емблема буде повністю зрозумілою для іноземця.

З гербу міста теж взято деякі моменти. Наприклад, кольори(жовтий та блакитний). Крім того, у емблему прекрасно вписана стилізована труба, яка спостерігається у промислових заводах, а в даному випадку взята з герба Краматорська. Оскільки Краматорськ є великим промисловим центром, то все виглядає логічно. А якщо ви не помітили цієї труби, то вона розташована посередині емблеми, являючи собою злиття правого краю літери "А" та лівого краю літери "К".

До речі, про літери. Їх стилізовано в дуже цікавому стилі, так, щоб вони прекрасно вписувались в концепцію емблеми та її форму.

"Передня лінія" знайшла своє застосування в ламаній лінії жовтого кольору, яка охоплює композицію як спереду, так і ззаду.

Я довго вагався, чи включати рік заснування клубу(1955) у емблему. І все-таки вирішив віддати належне історії. Число "1955" не вписалось в емблему так, як я в ідеалі цього б хотів. Хочеться почути вашу думку, про те, чи потрібно включати в композицію рік заснування. Якщо так, то як це можна зробити найкраще. Як було згадано в попередніх постах, у мене дуже мало досвіду в дизайні, тому хочеться почути вашу думку відносно цього питання.

 

Порівняння

Нічого не буду стверджувати, хай за мене скаже думка користувачів.

Як ви вважаєте, чи пасуватиме краматорському "Авангарду" запропонована сьогодні емблема?

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты