Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Оновлений логотип донецького «Олімпіка»

Оновлений логотип донецького «Олімпіка»

Дуже багато слів сказано про примітивність емблеми «Олімпіка», про те, що він навіває нудьгу, сум, є непривабливою і так далі. То чому б не перейти від слів до діла? В цьому пості представляємо вам оновлену, або, точніше, зовсім нову емблему донецького клубу.

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
8 апреля 2018, 22:42
9
Оновлений логотип донецького «Олімпіка»

Дуже багато слів сказано про примітивність емблеми "Олімпіка", про те, що він навіває нудьгу, сум, є непривабливою і так далі. То чому б не перейти від слів до діла? В цьому пості представляємо вам оновлену, або, точніше, зовсім нову емблему донецького клубу.

Відразу скажу, що я не дизайнер, і ця емблема - мій перший серйозний проект, пов'язаний з графічними редакторами. Я завжди хотів зробити щось цікаве в цьому напрямку, тим більше, що на Трибуну я прийшов завдяки чудовим постам про жахливий стан емблем українських футбольних клубів(респект Штрайсу, Болотнікову і ко). І, прочитавши цей пост, зрозумів, що нові ідеї можна вносити без масштабних напрацювань та брендингу. У мене відразу з'явилась ідея, і сьогодні вона була реалізована. Отже, давайте почнемо!

 

Що ж поганого в емблемі "Олімпіка"?

Можна виділити багато мінусів, але краще, якщо ми узагальнимо картину: лого наповнене темними кольорами, м'яч так і проситься, щоб його назвали ClipArt-івським, а символи, розташовані на емблемі, ніяким чином не відображають історію клубу, або хоча б його назву.

 

Екскурс у філологію

Спробуймо розібрати, що може означати слово "Олімпік". Насамперед, це запозичений з англійської прикметник "olympic", що дослівно перекладається як "олімпійський". Здавалося б, нічого особливого. Та давайте поглянемо на ситуацію з іншого боку. Якщо подивитися з точки зору української мови, то зі слова "Олімпік" можна утворити "Олімп" та "пік".

Олімп - найвища гора Греції, на якій, за легендами, жили боги. Від назви гори походить назва давньогрецького міста Олімпія, де провели перші Олімпійські Ігри. Крім того, "Олімп" часто вживають у значенні "успіх", "вершина сподівань", та інші. Друга частина розібраного нами слова - "пік", означає "найвища точка", "вершина". Це важливо, адже команда хоче досягати не просто успіхів("Олімп"), а найвищих успіхів("Олімп" + "пік").

Скільки ж асоціацій ми змогли підібрати, глибше подумавши над словом "Олімпік"! Навряд чи це у нас вийшло б, якби ми зациклились лише на буквальному значенні слова.

Що нам дала ця гра слів? Тепер у нас є чітке уявлення про форму емблеми, символи, розташовані в її межах, стиль та кольори, які потрібно використати.

 

Результат

Було прийняте рішення використати ромбоподібну форму емблеми(асоціація з буквальним Олімпом - горою). Дивлячись на верхню частину емблеми, хтось звинуватить мене у нахабному плагіаторстві ADIDAS. Якщо "Олімпік" колись підпише контракт з ADIDAS, то заробить непогані гроші на тому, що "логотип спонсора/виробника форми" розташований прямо на емблемі))). Насправді ж цей символ означає рух вгору - поступово, по сходинках(ADIDAS-івських лініях), але вгору. Крім того, ці сходинки являють собою стилізовану букву "Д", першу букву рідного міста клубу - Донецька.

В нижній частині розташований стилізований факел(символ Олімпу, тобто Олімпійських Ігор, тобто Олімпійського вогню). Замість вогню над ним красується назва команди - "Олімпік". Згадаймо, які часи зараз переживає клуб. Війна відібрала в нього можливість грати домашні матчі в рідному місті. Клуб має стати для вболівальників(хах, смішно.....) тим вогнем, який дає надію на перемогу, мир і краще майбутнє. Хоча......для кого я це пишу? В Україні немає жодного клубу з такими добрими намірами..........

Приблизно посередині факелу розташований рік заснування клубу. Досить логічне рішення.

Також по обидва боки від назви клубу розташовані точки. Точки - символ опори і стабільності клубу. Вони є зеленими, оскільки зелений - колір стабільності.

Фон у даній емблемі не грає великої ролі, але я вирішив додати його. Вийшла патріотична пастельна жовто - блакитна гама, особливо виділена навколо точок. Досить символічно, з огляду на час, в який живе країна(і "Олімпік" в тому числі), та необхідність згуртувати, об'єднати країну.....

 

Порівняння

Даємо вам можливість порівняти дві емблеми:

 

Напишіть, чи сподобався вам такий варіант емблеми донецького "Олімпіка". Також можете запропонувати свій варіант оновлення емблеми.

На вашу думку, емблема якого українського футбольного клубу також потребує оновлення?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты