Tribuna/Футбол/Блоги/Футбік. Бацаємо?/Влад Ващук і штучний інтелект

Влад Ващук і штучний інтелект

Несподівано всім відомий захисник Динамо і Спартака заявив про наукові розробки в галузі human programming

Автор — Mykola Vas
30 декабря 2018, 19:35
1
Влад Ващук і штучний інтелект

Усе це відбулося на зніманнях програми "Футбік". У цьому диґітальному проєктові Ващук презентував парочку нетривіальних вправ футбольної підготовки, які за ним повторюють діти. У цьому роліку дивіться за таймкодами:

02:27 - чеканка тенісним м'ячиком

04:52 - влучення по кавуну з одної спроби

В тому, що Ващук крутить фокуси для малят немає нічого сенсаційного. Він не перший, кого експлуатує "Футбік" із педагогічною метою. Слава Шевчук на зорі свого менторства запиляв конкурс з відтискання від підлоги з хопком за спиною (реально, вправа для спецпризначенців):

Русик Ротань напередодні свого прем'єрного повноцінного тренерського втілення вчив юнаків, як качати прес уже без претензій на стиль героїв Marwel:

Проте у черговій едиції програми увагу привертає саме доросла сторона інтерв'ю Ващука.

Ось фрагмент його розмови з ведучим Романом Дяченком:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- В Україні зрозуміло в якому стані дитячі академії. Хто винен, і що робити?

 - Ми набираємо, ми не відбираємо. Раніше був відбір. Тепер тільки набір. В цілому система не працює, вона працює тільки на два клуби: Динамо і Шахтар. Тому я і вирішив створити футбольний клуб, я експерт з штучного інтелекту. І там реалізуються мої розробки з відбору дітей саме через штучний інтелект.

(це на таймкоді 01:35 у першому вбудованому тут ролику)

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Я порився в інеті й зрозумів, що іще два роки тому у грудні 15-го Влад заснував у Броварах свою футбольну школу. Ось його фото з дітьми і Сергієм Федоровим, якраз з урочистого відкриття академії:

 

Виходить, ми не знали, а Владислав Ващук методично проводить уже скоро третій сезон наукову роботу, застосовує технології штучного інтелекту, триває ґрунтовна праця, в той час як решта женуться за миттєвими ефектами. Раджу всім батькам поїхати і подивитися, я сам туди навідаюся. Не щодня таке дізнаєшся, погодьтеся. 

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов