Tribuna/Футбол/Блоги/В антракті/Битва «Під Дубном» Епізод 2. Три відтінки сірого

Битва «Під Дубном» Епізод 2. Три відтінки сірого

Провал нашої збірної у Словаччині. Пару слів про МІФ. Плей-оф.

Блог — В антракті
10 сентября 2015, 03:34
1

ПЕРШИЙ ВІДТІНОК СІРОГО . 

ЇЇ одяг виглядав так, ніби був задуманий в припадку безумства та був вдягнений в бурю.                                                                                            Оскар Уайльд. "Портрет Доріана Грея". 

Своїм стартовим складом Фоменко навіть трохи здивував, поставивши в основу Сергія Рибалку, а не перевіреного універсального солдата  Анатолія Тимощука. З перших хвилин матчу на футбольному полі було дуже мало футболу, проте було багато єдиноборств та боротьби. Для такої гри ідеально пасував англійський суддя, який прекрасно відпрацював цей поєдинок, вибивши з рукава Фоменка одну з численних відмазок, які так полюбляють наші тренери.  Ми стали свідками не футбольного матчу, а нудної тяганини. Багато українських вболівальників марно витратили чергові 90 хвилин свого життя, не кажучи вже про нерви. Збірну Словаччини звичайно ж можна зрозуміти, їй була потрібна нічия, на яку вона і грала. А нашій збірній слід було конче перемагати, для того, аби боротися за одне з перших двох місць в групі та збільшувати свої шанси як кращої третьої команди.  І що ми мали? Два моменти за гру проти словаків у ключовому матчі відбору. До того ж, ці моменти були створені не завдяки комбінаціям, а виключно на індивідуальній майстерності Коноплянки і Кравця. Наші гравці хотіли пішки обіграти суперників та постійно виконували навіси і це зі словаками. Прекрасна тактика. Середній зріст центру захисту збірної Словаччини в цьому матчі – 187 сантиметрів. Мабуть тренерський штаб збірної забув запросити в команду цих хлопців

Команда не показала абсолютно нічого за всю гру. Не було ні бажання, ні пристрасті. Як же бракувало Гармаша в цьому матчі. Можливо б він розворушив це сонне царство. Хоча, що я таке говорю, ми ж вийдемо на Євро-2016 напряму з третього місця, для чого нам перше і друге місце, якщо є третє. Ну так, шкода, що наші тренери не знайомі зі словами видатного Білла Шенклі: "Якщо ти перший – ти перший. Якщо ти другий – ти ніхто". Ви бачили ірокези словаків? Я тепер зрозумів чому в них були такі зачіски. Вони розкурювали люльку миру перед матчем з українцями.

ДРУГИЙ ВІДТІНОК СІРОГО. ТРЕНЕР

 Не знав, що мені може снитися Фоменко, напевно я щось не те з'їв.                                                                                                                   Майже Е. Л. Джеймс. "50 відтінків сірого".

В романі Фенімора Купера "Лоцман" є герой, який нічим не виділяється. Такий собі непоказний чоловік, який має прізвище Грей.  МІФ це теж – Грей, людина ще з тієї епохи. Ми молоді і не знаємо, що для досягнення успіху слід дотримуватись "виїзної моделі" – нічия на виїзді, а вдома перемога. Але ж збірна України грає на виїзді зі словаками, а вдома з іспанцями. Можливо краще зробити ставку на перемогу у виїзному матчі та ні: "До матчу з нами іспанці вже вирішать всі свої завдання та будуть грати другим складом" – скаже Фоменко. А дійсно хіба ж важко обіграти другий склад іспанців? Як на мене наші шанси на те, щоб обіграти "Фурію Роху" приблизно такі самі, як і мої потрапити в основу збірної Сан-Марино. У мене було справжнє дежа-вю – щось таке ми вже проходили, коли у минулому відборі нам була потрібна перемога над обезкровленими англійцями, проте наша збірна виконувала передматчеву установку і грала на нічию, з чим успішно впоралась. А далі був плей-оф. І ми там навіть були сіяні. Бути сіяним це ж перевага і Україна, як сіяна, отримує Францію. Файно бути сіяним. Класна гра в Києві, а потім був Париж в якому ми перетворились на 

Проблема в тому, що коли є більше одного варіанту результату матчу, який нас нібито влаштовує, наш штаб робить ставку на той результат в якому немає місця ризикові. Відсутність замін до 90+ хвилини матчу зі словаками це – один з найбільших сюрпризів, які я бачив у своєму житті. Проте МІФ мене ще більше здивував заміною на 91-й хвилині матчу в якому ми мали б грати на перемогу. Чорт забирай, ми грали на нічию. Як же так? Та не може такого бути. Проте тренер навіть цього не приховував і заявив: "В мене не було впевненості в тому, що люди вийдуть на заміну і зможуть щось змінити. А якби ми провели заміни, то ситуація могла б змінитися в ту чи іншу сторону". No comments. Нашій збірній потрібно перемагати, гри нема, нічого не виходить, а я боюся когось випускати, тому що гра може змінитися в ту чи іншу сторону. Виникає враження, що вдома в Фоменка дуже високо на шафі стоїть DVD-диск з фільмом "Летять Журавлі" і він не хоче його подивитися, тому що до нього важко дістати. А тепер в мене є питання.  А Ви впевнені, що Україна з Іспанією буде грати на перемогу? Дійсно, впевнені? А я ні і тут доречно буде процитувати Булгакова:                                                                                                                          

Професор Преображенський: "А Вы можете сказать, что им придет в голову "                  

Борменталь: "Все что угодно".                                                                                          

Серед українських фанів вже починає ходити такий сумний жарт: "Як думаєш Фоменка знімуть ? Та хто його зніме, він же –  пам'ятник".

ТРЕТІЙ ВІДТІНОК СІРОГО. ПЛЕЙ-ОФ

Дурень думкою багатіє.                                                                                                                                                              Українська народна мудрість.

 У нашої збірної є хороші шанси на вихід напряму на Євро-2016. Але я зовсім не вірю в це. 

                                                          ПЛЕЙ-ОФ БЛИЗЬКО

Щоб не завершувати на сумному, ще одна цитата.

Інколи, доводиться поцілувати 5 жаб, перш, ніж зустріти принца.                                                                                          Майже Е. Л. Джеймс. "50 відтінків сірого".

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Новый шедевр Рафаэля?
24 октября 2015, 00:33
Огляд 3 туру ЛЧ. Частина 1
23 октября 2015, 04:13
2
Тінь Фоменка
16 октября 2015, 03:43
1
П-ц всім сподіванням
14 октября 2015, 00:20
3
Дерби Мадриленьо
4 октября 2015, 03:06
1
Все посты