Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/Презентація Містера і повернення Капітана. Як воно було?

Презентація Містера і повернення Капітана. Як воно було?

Сьогодні я особисто побував на презентації нового головного тренера «Шахтаря» Луіша Каштру. Чи залишився я задоволений заходом? На 98 відсотків - Каштру і Срна швидко втікли і не дали з ними сфотографуватись :( Отже, декілька днів тому на офіційному сайті гірників я прочитав, що представлення Каштру відбудеться 21-го червня в Києві і вже зовсім з іншого джерела я дізнався, що 21-го червня Даріо Срна проведе офіційну пресконференцію щодо подальшого працевлаштування, знову ж таки в Києві. Співставивши ці факти, я зрозумів, що намічається щось цікаве, тому зарання відмінив усі...

Автор — VovaVovovich
21 июня 2019, 22:19
6
Презентація Містера і повернення Капітана. Як воно було?

Сьогодні я особисто побував на презентації нового головного тренера «Шахтаря» Луіша Каштру.

Чи залишився я задоволений заходом? На 98 відсотків - Каштру і Срна швидко втікли і не дали з ними сфотографуватись :( 

Отже, декілька днів тому на офіційному сайті гірників я прочитав, що представлення Каштру відбудеться 21-го червня в Києві і вже зовсім з іншого джерела я дізнався, що 21-го червня Даріо Срна проведе офіційну пресконференцію щодо подальшого працевлаштування, знову ж таки в Києві. 

Співставивши ці факти, я зрозумів, що намічається щось цікаве, тому зарання відмінив усі плани на 15-ту годину п‘ятниці.

Як виявилось, право входу мали тільки офіційні представники СМІ, проте нам вдалось потрапити в «коло обраних» і все-таки пробратись на пресконференцію.

Ми дещо запізнились, тому пропустили вручення футболки Луішу і прийшли відразу на питання «Чи знайомі Ви з гравцями «Шахтаря»?

Сподобалось, що новий головний тренер не став лукавити і зізнався, що він дивився тільки головні матчі донеччан, проте намагався слідкувати за командою ще з приходу свого співвітчизника Пауло Фонсеки. Також Луіш відзначив, що йому ще потрібно буде детально подивитись на гравців в тренувальному процесі, але головні фактори для відбору в основний склад він може визначити вже зараз: розуміння тактики та фізична форма гравця.

Загалом, тренер почував себе дуже розкуто і навіть дозволяв собі підтринькувати над журналістами, а саме над репортером, який ледве не зізнався в любові до «Динамо»: «Ні, ні, не говоріть мені за кого Ви, не тут».

З фанатами інших команд була та сама історія - на признання Віктора Циганика Луіш Каштру лише усміхнувся: «Карпати? В другому турі подивимось».

Також Містер відзначив, що він хоче чимшвидше зіграти на «Донбас Арені» і буде робити все можливе, щоб радувати донеччан хоча б результатами команди.

Були декілька прогнозованих запитань - про «Динамо» Хацкевича, невдачі в іграх з киянами та продаж лідерів команди, проте Каштру на пару з Сергієм Палкіним запевнили - головна мета команди полягає у виграші усіх можливих кубків і покращенні якості гри, тому ставка буде саме на ці, а не фінансові показники.

Наступним етапом пресконференції стало повернення самого Даріо Срни - на жаль, вже в якості тренера. Було видно, що Даріо дуже задоволений тим, що він знову став частиною команди. Все-таки, «Шахтар» є його домівкою і, я вважаю, що від річної перерви постраждали обоє сторін.

Одна тільки фраза «Я краще буду в «Шахтарі» працювати (тренером), ніж в «Кальярі» грати» чого варта.

(соррі за якість фото)

Також і керівництво донеччан в особі Сергія Палкіна запевнило журналістів, що Срна може принести багато користі команді саме як тренер: «Він абсолютно точно дозрів до нового, якісного кроку».

Одне з найбільш очікуваних питань конференції прозвучало майже в самому кінці і в жартівливій манері: «Коли ми побачимо Даріо Срну на позиції головного тренера «Шахтаря»?

Проте, відповідь прозвучала доволі серйозно, що тільки підтверджує думки хорвата з цього приводу: «Мої амбіції - амбіції «Шахтаря». Поживемо - побачимо».

На вже стандартне питання про «Динамо» Даріо відповів дуже дотепно, проте повністю у своїй манері: «Динамо» - класна команда, у ній є багато молодих, перспективних гравців, проте ми справимось з ними, як і завжди».

На цьому пресконференцію було закінчено, проте нам вдалось підслухати деякі подробиці щодо нового сезону від самого Сергія Анатолійовича Палкіна: 

  • питання щодо трансферів тренер буде вирішувати сам, проте йому потрібен час на знайомство з командою;
  • Каштру - єдиний варіант після Фонсеки, тому інші «кандидати» - просто чутки;
  • повернення Піхальонка і Додо - ініціатива самого Каштру. І, якщо в ситуації з Додо все зрозуміло - він грав під керівництвом Містера у «Віторії Гімарайнш», то ситуація з Піхальонком здивувала самого генерального директора. Як виявляється, Каштру сам відмітив Олександра за гру в «Маріуполі» і попросив повернути в команду. Сподіваємось, українець зуміє підтвердити сподівання тренера і зайняти своє місце в «Шахтарі».

Чесно кажучи, стало трішки сумно, що в мене немає змоги регулярно ходити на такі закриті заходи, тому що футбольна атмосфера, яка панувала на конференції, була максимально домашньою і своєю.

Сподіваюсь, колись я зможу регулярно відвідувати такі футбольні свята, проте це тільки початок :)

Любіть український футбол!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты