Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/Збірна Бразилія - фаворит Кубка Америки чи це тільки міф?

Збірна Бразилія - фаворит Кубка Америки чи це тільки міф?

Ось і настало літо, пора відпусток і відпочинку. На жаль, це стосується і футболу. Зараз ми вже можемо тільки згадувати про час, коли ми могли вибирати, який матч дивитись, бо в один день грали і «Челсі», і «Баварія», і «Чорноморець» з «Олександрією». Влітку таке ми можемо побачити хіба що на Міжнародному Кубку Чемпіонів, проте зазвичай команди не показують там свого максимуму. Саме тому футбольні фанати і знаходять відраду в турнірах національних збірних - Чемпіонати Європи, Світу... В 2019 році ми не маємо і цього, тому приходиться радіти...

Автор — VovaVovovich
19 июня 2019, 03:20
15
Збірна Бразилія - фаворит Кубка Америки чи це тільки міф?

Ось і настало літо, пора відпусток і відпочинку. На жаль, це стосується і футболу. Зараз ми вже можемо тільки згадувати про час, коли ми могли вибирати, який матч дивитись, бо в один день грали і «Челсі», і «Баварія», і «Чорноморець» з «Олександрією». Влітку таке ми можемо побачити хіба що на Міжнародному Кубку Чемпіонів, проте зазвичай команди не показують там свого максимуму.

Саме тому футбольні фанати і знаходять відраду в турнірах національних збірних - Чемпіонати Європи, Світу...

В 2019 році ми не маємо і цього, тому приходиться радіти Кубку Америки або, як його ще називають, КОМНЕБОЛу.

Турнір уже розпочався, пройшли перші матчі групового етапу, тому ми вже маємо деяку інформацію для аналізу.

Кубок Америки вже давно привчив нас до того, що поняття «фаворит» як такого тут немає і кожна команда може перемогти суперника з рахунком 3 або і 4:0.

Проте, чомусь мені здається, що в цьогорічному турнірі збірна Бразилії буде віддавати всі сили задля перемоги. Посудіть самі - останній раз команда займала призове місце в Кубку Америки в 2007 році. 12 (!) років назад. Звісно, може вони і не збираються його вигравати, але, на мою думку, від результатів цього турніру може вирішитись і доля Тіте - головного тренера команди. Непоказна гра команди на Чемпіонаті Світу і можливий невиграш Кубку Америки можуть поставити крапку в співпраці тренера і Федерації Футболу Бразилії.

Тож, давайте розглянемо шанси селесао на перемогу в турнірі.

Група А: Болівія, Венесуела, Перу. За складами ці збірні не можуть навіть претендувати на обіграш Бразилії, але це саме збірна Перу не дала бразильцям вийти з групи в 2016, саме збірна Венесуели в 2011 зіграла з жовто-зеленими в нічию, підбивши їх шанси на прохід далі. З болівійцями все простіше, що і довів перший матч групового етапу - 3:0. Дублем відзначився Філіпе Коутіньо, а завершальний гол забив Евертон Соуза, який в свої 23 чомусь ще сидить в Чемпіонаті Бразилії.

В свою чергу, збірні Венесуели і Перу зіграли у нульову нічию, чим зіпсували один одному подальший календар - тепер вихід з групи буде залежати від матчів з Болівією (не страшно) та Бразилією (ойойой). Не зважаючи на безгольовий разунок, обидві команди мали достатньо класних моментів, це був справжній матч воротарів, а саме Уілкера Фаріньєса та Педро Гальєсе. Вони і стали кращими гравцями матчу, але все ж таки кращий рейтинг отримав венесуелець Фаріньєса, який і забрав собі приз. Чи принесло це йому якусь користь - не факт, проте самолюбство потішило точно. 

Вже в наступному матчі Уілкер зможе довести свій статус проти збірної Бразилії, але чи вдасться йому це так само успішно?

За статистикою, пентакампеонес мають з легкістю проходити в плейоф, на те ж саме вказує атмосфера і ідеальний склад команди - декілька молодих гравців, які ше голодні до перемог, проте вже встигли зарекомендувати себе як висококласних гравців (Рішарлісон, Давид Нерес, Габріель Жезус), декілька стабільних топів (Алісон, Тьяго Сілва, Фернандіньо) і декілька досвідчених футболістів, готових взяти гру на себе (Алвес, Каземіро, Коутіньо).

До того ж, тільки плюсом для збірної стане відсутність Неймара - безумовно талановитого футболіста, який, на мою думку, дещо загубився в останній час, і ніяк не може знайти свою зону комфорту. Перехід в «ПСЖ», очевидно, приніс тільки негативні наслідки, а для таких гравців як Неймар, почуття щастя і відчуття власної важливості - одні з головних запорух успішної гри.

Без нього збірна Бразилії зможе грати в більш різноманітний футбол і не зводити більшість атак до лівого флангу нападу.

Тепер розглянемо можливі цікаві варіанти у плейоф Кубка Америки.

Думаю, усіх нас найбільше цікавить матч Бразилія - Аргентина і, за моїми підрахунками, він може пройти вже в чвертьфіналі або півфіналі чемпіонату. Не думаю, що Колумбія відпустить перше місце після перемоги над Аргентиною, тому ставимо команду Мессі на другу сходинку групи В.

В чвертьфіналі команда, яка посіла друге місце групи В, буде змагатись з другим місцем групи А. Ним може стати збірна Бразилії, якщо умудриться втратити очки в наступних матчах або, більш вірогідно, це місце займе збірна Перу.

Отже, для того щоб зустрітись, вічним суперникам потрібно пройти в півфінал де, скоріше за все, ми і побачимо матч Бразилія - Аргентина.

Звісно ж, набагато краще було б подивитись на такий поєдинок в фіналі Кубка Америки, який пройде 7 липня на легендарній Маракані, проте для цього збірній Аргентині потрібно вигравати свою групу, що буде дуже нелегким завданням. Тому, ми з радістю подивимось на південноамериканське дербі і в півфіналі :)

Сітка чвертьфіналів з іншої сторони здається не такою явною: там в фінал можуть пройти і Чилі, і Уругвай, і Колумбія, і, здається, гарні шанси має навіть збірна Парагваю.

Чомусь в мене є передчуття, що цей чемпіонат буде одним з найцікавіших за останні розіграші, тому будемо чекати на остаточний розвиток подій!

А як ви думаєте, хто покаже себе найкраще на цьому чемпіонаті, а хто з фаворитів провалить турнір? Діліться своїми думками в коментарях, буде цікаво почитати :)

Любіть український футбол, проте не забувайте і про міжнародний :)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты