Tribuna/Футбол/Блоги/Hummernews/П'ЯТИКНИЖЖЯ МІСТЕРА

П'ЯТИКНИЖЖЯ МІСТЕРА

Yellow Submarine in White-Blue Sea

Блог — Hummernews
Автор — Andrew Hummer
18 марта 2021, 22:45

Книга I. Буття

Як гадаєте, з якими б заголовками вийшли іспанські газети, якби Давід Вілья в свій час перейшов в Реал? Правильно. Villareal! Але цього не трапилось, бо Вілья обрав Барселону (валенсійський Давід обрав Каталонію щоб боротись проти мадридського Голіафа!), а в іспанській назві Вільярреалу є дабл «r» - Villarreal – тому паралель з назвою гіпотетичного трансферу навіть в такому випадку не стовідсоткова.

А ось паралель зі знаменитим хітом бітлів напрошується! Особливо на фоні кольорів київського Динамо. Чи випливе Жовта Субмарина з синьо-білого моря? Чи, краще, по-іншому – чи зможе синьо-біле море поглинути Жовту Субмарину? Запитання не для дальтоніків… Wenn Jäger zu Gejagten werden. (Це вже німецька - Коли на мисливців починають полювати. Переклад слогану знаменитого фільму Вольфганга Петерсена Das Boot 1981 року)

Скромний клуб зі скромного міста (населення Вільярреалу становить близько 50 тисяч – такий собі український Фастів чи Охтирка) дуже пристойно виступає в Прімері. Попри останні поразки від Бетіса, Валенсії та Атлетіко, валенсійський клуб (так-так, це не описка! Місто Вільярреаль знаходиться у складі автономної спільноти Валенсія, у провінції Кастельйон, тому Вільярреал можна називати валенсійським клубом) утримує сьоме місце.

Унаї Емері, який розхвалював Мірчу Луческу напередодні матчу, тричі вигравав Лігу Європи з Севільєю, тому важко сказати, яке місце в ієрархії його пріоритетів займає Ліга Європи. А от для Містера будь-який міжнародний турнір на чолі київського Динамо буде надважливим.

Динамо відносно легко виграло матчі в Львова та Миная в чемпіонаті, а от в матчі з Колосом могла трапитись катастрофа, якби капітан ковалівців виявився б точнішим (привіт Джону Террі зразка 2008!).

Книга II. Вихід

В стартовому складі динамівців відразу кинулась в очі зв’язка флангів Циганков-Жерсон. Оскільки Динамо катастрофічно не вистачає плеймейкера в центрі (при всій повазі до Шапаренка, який, хоч і старається, але в ключових моментах поки що дуже неоднозначний), надія на фланги стає ключовою. Поява Циганкова не могла не радувати, так як в нього була чергова травма. Але обійшлося. Місце ж Родрігеса в старті не обговорюється – його прекрасний пас в ключовому моменті з Брюгге будуть згадувати ще довго. Та й взагалі екс-японський легіонер (ніхто не забув, що Жерсон прийшов в Динамо з країни сонця, що сходить?) суттєво додав останнім часом. Хоча починав в Динамо не дуже, але, - продовжуючи тематику на японський лад, - не зробив харакірі, а став самураєм (натяк на героя знаменитого роману Джеймса Клавелла – англійця Джонатана Блексорна, який потрапив в Японію і витримав усі жахливі випробування).

Книга III. Левит

В цілому особисто в мене до Містера виникають наступні питання: 1) чому на позиції кіпера не пробують Нещерета, який так добре проявив себе на Камп Ноу, а постійно стоїть Бущан, який, хоч і добре грає на лінії, але ну ніяк не вміє грати на виходах і стабільно провалюється на них?; 2) чому випускають Сидорчука, який вже відверто не встигає закривати свої зони (згадайте Будапешт і матч з Шахтарем в листопаді минулого року); 3) чому в старті не грає Супряга, а грає Бєсєдін, який суттєво поступається юному чемпіону світу по таланту? Inutilis quaestio solvitur silentio. Недоречне питання обговорюється без відповіді. Це вже латинь.

Книга IV. Числа

Вже на 4 хвилині в жовтих був момент. Півзахисники Динамо при розіграші кутового проспали Трігероса, який не влучив у ворота зі зручної позиції. Через кілька хвилин – знову момент біля воріт Бущана. Цього разу з лівого флангу. Але, на щастя, удар повз ворота.

На 7 хвилині Жерсон (може його поставити плеймейкером?) гарно подав на Циганкова, і Віктор головою доволі непогано пробив, але не влучив.

Моє риторичне друге питання виявилось не таким вже й риторичним, коли вже на 10 хвилині Сидорчук отримав жовту картку, заробивши для іспанців небезпечний штрафний. На щастя стінка зробила свою роботу – Шапаренко відбив м’яч головою.

Трігерос і далі тривожив Бущана. На 15 хвилині він заробив кутовий, Бущан вкотре погано зіграв на виході (хтось сумнівався?), але арбітр зафіксував фол з боку жовтих.

На 20 хвилині вже Циганков підіграв Жерсону, видавши хороший пас з штрафного, але Родрігес з незручної позиції не зміг влучити у ворота.

На 30 хвилині іспанці забили гол – через недолугість захисників Динамо, Торрес (не Фернандо!) не залишився в оффсайді і забив гол з паса Морено.

На 52 хвилині Миколенко не втримав Морено, удар якого відбив Бущан, але на добиванні Забарний та Сидорчук не розібрались, хто повинен вибити м’яч, і Рауль Альбіоль забив другий гол.

На 66 хвилині хвилині Циганков дуже непогано пробив штрафний, але повз ворота.

На 68 хвилині замість Сидорчука і Шапаренка вийшли Шепелєв та Андрієвський.

На 81 хвилині Циганков знову пробив – але знову повз.

На 84 хвилині Караваєв вийшов замість Кендзьори.

Книга V. Второзаконня

Вільярреаль здобув класичну перемогу - 2 голи в 2 таймах і гра з позиції сили, тотальний контроль гри і результату!

В грі ж динамівців не все викликає критику. Не все так погано, як могло бути. Є світло в кінці туннелю, але… далі я думаю ви самі зможете закінчити знамениту цитату Михайла Жванецького.

Проблеми Динамо нікуди не ділись. Бущан не вміє (та й не навчиться) грати на виходах, оборона діє незлагоджено (навіть надійний останнім часом Забарний сьогодні дав маху…), Сидорчук вже давно не дотягує, СИСТЕМНОГО плеймейкера немає, а в нападі Бєсєдін (який, до речі, сьогодні відіграв дуже непогано в боротьбі за м’яч) не може забивати потрібні голи, а в Супрягу, таке враження, Містер чомусь не вірить.

Не треба знати теорему Байєса або число Бернуллі, щоб зрозуміти, яка ймовірність проходу Динамо в чвертьфінал Ліги Європи. Нікчемно мала. Дуже. Крихітна. Мікроскопічна. Субатомна. І хоч в душі всі вболівальники народного клубу сподіваються на чудо (як і Ваш покірний слуга), раціоналізм підказує, що цього разу манни з небес (у вигляді переможного голу на останніх хвилинах в Брюгге) не буде, і входу у Землю Обітованну Містер не дочекається…

І чомусь так сумно стає від знаменитого мотиву:

We all live in a yellow submarine!

Yellow submarine, yellow submarine…

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

ПУКкі та КАЮКо
29 марта 2021, 11:36
П'ЯТИКНИЖЖЯ МІСТЕРА
18 марта 2021, 22:45
ТУХЛИЙ СІМЕОНЕ
18 марта 2021, 00:13
6
Все посты