Tribuna/Футбол/Блоги/Гра у м'яч/Щомісяця - «веселіше». Чим жив український футбол з січня по грудень

Щомісяця - «веселіше». Чим жив український футбол з січня по грудень

«Олімпік» не продав автобус, Коноплянка дебютував в цьому сезоні в УПЛ, «Карпати» повернулись. Здавалось, це найкращі теми для підбивання підсумків в українському футболі.

Блог — Гра у м'яч
Автор — ball game
28 декабря 2021, 18:47
3
Щомісяця - «веселіше». Чим жив український футбол з січня по грудень

«Олімпік» не продав автобус, Коноплянка дебютував в цьому сезоні в УПЛ, «Карпати» повернулись. Здавалось, це найкращі теми для підбивання підсумків в українському футболі. Але, щоб відчути атмосферу «величного», цього замало.  Скандали, бійки, п’янки та провали супроводжували нашу «копанку» весь рік. Кожен місяць має свою історію, яка відклалась у пам’яті вболівальників.

Січень. «Андрійко Лунін»

Місяць, коли всі відходять від новорічних свят, УПЛ на заслуженому відпочинку, а Шовковський прогнозує «Boxing day». Залишається спостерігати тільки за українськими легіонерами в топ чемпіонатах. 20 січня вся увага була прикута до українського воротаря «Реала» Андрія Луніна. Вперше за 943 дні після підписання той з’явився у стартовому складі королівської команди. До речі, за цей період одна жінка може народити 3 дитини. 

Все би нічого, але біда прийшла звідки не чекали. Підопічні Зідана, виграючи 1:0, дозволили «Алькояно» на 80-ій хвилині виконати кутовий, який виявився результативним. Андрій так і не оприділився «виходити чи не виходити» і повинен був витягувати м’яч з сітки. Можливо змерз, бо майже цілий матч не вступав у гру, а відчував себе вболівальником, якому дозволили постояти за воротами.

Доля подарувала нашому козаку ще пів години в офіційному матчі, натякаючи , що шансу більше не буде. Так і сталось, «сливочні» пропустили вдруге. І знову не без допомоги Луніна. Голкіпер невпевнено вийшов на перехоплення на ближній штанзі, його випередив один з гравців суперника та відправив «Реал» додому. А Андрія на банку.

Ось що писали про Луніна в коментарях після матчу українські вболівальники:

 

Лютий. «Селезньов на вихід»

«Якщо побачимось з Мілевським на зборах в Туреччині , то Україна втратить двох гравців», - сказав Селезньов. А через декілька днів Ігор Бурбас у своєму твітері написав наступне:

Причиною виключення з команди стало порушення режиму. Як повідомляли деякі джерела, Женя прибув на гру проти «Руху» з Бресту  у стані алкогольного сп’яніння. Але затусив він не Мілею , а з Вороніним. Сам Селезньов не розумів чому його «поперли» з «Колоса». Бо, як сам розказував, випивав за декілька днів до гри, а не перед її початком, як багато хто писав.

Дивно, коли футболіст вважає, що «бухати» за 3-4 дні перед грою на зборах це норма.

 

Березень. «Ех…Тайсон»

Тодішня 7-ка донецького «Шахтаря» Тайсон настільки сильно хвилювався за популяцію сов , що не міг грати у футбол та відмовлявся виходити на заміну. У матчі проти «Роми» бразилець сказав головному тренеру, котрий хотів випустити його на поле: «Я краще посиджу» .А після фінального свистка перший забіг в туалет і закрився там. Сподіваємось, в нього було , що почитати.

Каштру та Срна намагалися витягнути того з вбиральні, тому що утворилася черга, але Тайсон не хотів йти на контакт. Туалетний папір теж закінчився, оскільки хавбек витирав ним сльози.

Така поведінка була спричинена тим, що Тайсон хотів завчасно покинути клуб, а не чекати закінчення контракту. Пости в інстаграм , витівки в роздягальні та навколо футбольного поля призвели до того , що «Шахтар» розірвав контракт з бразильцем і той повернувся на Батьківщину.

Квітень. «Поворознюк та граната»

Епатажний власник «мастадонта» українського футболу «Інгульця» опинився в приміщенні з гранатою, яка вибухнула. Інцидент стався на Кіровоградщині в офісі , який належить двом сільгосппідприємцям. Поворознюк сказав, що його прикрило столом і він уникнув травм. Як то кажуть: «навіть граната не взяла». Але від отриманих травм помер 58-ти річний чоловік.

"Я заїхав до друзів, ми часто зустрічалися, то в нарди грали, то просто спілкувалися. Ми сиділи розмовляли, жартували, розповідали анекдоти. Раптом один з моїх друзів дістав та поклав на стіл бойову гранату. Потім забрав її та поклав собі у кишеню і вона вибухнула. Мене накрило столом. На мене зі стіни впали ікони, мене присипало. Я не пам'ятаю, як мене витягли на вулицю. Не знаю, як вижив. Відразу викликали поліцію та швидку допомогу". – сказав Поворознюк.

Якщо це такі спроби арабських принців забрати собі «Інгулець» , то не потрібно нам такі всякі футболи.

 

Травень. «тотал більше 3,5»

Коли світ ще не знав чи хоче пісяти Слава Шевчук, «Минай» вирішив зробити подарунок «Шахтарю» до дня народження. За годину до початку матчу 25-го туру закарпатці заявили, що не вийдуть на поле. Цей поєдинок по-трішки набував статусу «договірного». Причиною стали аномальні зміни коефіцієнтів , особливо на ставку «тб.3.5». Згодом з’явилась інформація , що гравці «Минаю» закрились в роздягальні та роздумують, що робити. Добре, що не в туалеті, бо виглядало б як глузування.

Тренер «Минаю» Микола Цимбал взагалі не знав, що робиться. Приїхав – команди немає , роздягальня закрита. Хоч бери і їдь назад додому.

Але закарпатський клуб взяв волю в кулак, ключ в руку , відчинився та вийшов на матч. «Катнули» так, як і повинні були. Пропустили 4 та покинули УПЛ, але потім повернулись назад, одразу ж. «Хто поставив – молодець, хто не поставив – такі як я».

 

Червень. «Форма Збірної»

Підготовка до ЄВРО-2020/21. Збірна презентує нову форму. Шикарну. Від якої в російських медіа пукани палають яскравіше, ніж зірки в небі Наталки Валевської. Скабєєва не розуміла, як це український Крим може бути на мапі України.  Для неї це щось за межами. Відзначимо, що в УЄФА складають конкуренцію Дмитру Гордону у перевзуванні на швидкість. Спочатку затверджують форму , а потім просять прибрати слоган «Героям Слава!».

«За рішенням УЄФА, на формі збірної України залишиться обрис України, а також слоган "Слава Україні" - щодо цих елементів європейська організація не має жодних заперечень. А ось слоган "Героям слава" Україна повинна прибрати з форми: в УЄФА вирішили, що у поєднанні зі слоганом "Слава Україні" він несе "політичний підтекст"».

До слова, форма Збірної України сподобалась всім, крім російської сторони. Через це деякі «українські» футбольні блогери , які їздять на заробітки у Московію зніматися в челенджах, беруть з собою форму старого зразку. Тому що бояться бути залупцьованими в країні агресора,  але показати «любов» до України на камеру – хочуть.

 Липень. «Веселі та сумні трансферні новини»

Поки всі відходили від ЄВРО та були  в очікуванні трансферів «Шахтаря». «Динамо» думало ким замінити Бєсєдіна, а Ярмоленко чекав пропозиції від Heineken - сталась «трансферна бомба». «Минай» підписав майбутнього «рекордсмена» по голам в УПЛ. Селезньов перейшов в топ-клуб за версією тік току закарпатської команди. І всі масово почали ставити на пенальті у матчах «Минаю».

Хоч Євген і пробув вільним агентом майже півроку, але він був у формі та не розтренованим. Тільки тренування з боксу не допомогли у футболі. Все частіше Селезньов кликав за стадіон вболівальників та футболістів команди суперника. Голів це не додало, але контенту для журналістів побільшало.

Максим Малишев покинув «Шахтар». Очікувано, але сумно. Гравець, який подавав амбіції на основного в команді Пауло Фонсеки. В перший сезон при португальцю в Україні Максим зіграв 24 матчі в УПЛ, але травма коліна перекреслила його прогрес. Далі були 4 матчі за 4 роки та партнерство з Євгеном Копоплянкою. «Гірники» вирішили не продовжувати з ним контракт та зберегти грошенят для Траоре та компанії.

Можливо, хтось підкаже , де зараз Хачеріді?

Серпень. «Старт невдач в єврокубках»

-Українські команди в кваліфікації єврокубків , ви шо плачете?

- Нє , просто Рапід , КуПС і Шахтар Караганда в око попали.

Невдачам «Динамо» та «Шахтаря» в ЛЧ передували провали в кваліфікаційних раундах ЛЄ та ЛК їх молодших братів. «Ворскла» та «Колос» вирішили , що краще готуватись до важливих матчів в УПЛ та злились , як сільські гравці, коли в неділю зранку падає дощ.

Полтавчани потрапили на фінський КуПС і в першому матчі зіграли в нічию на виїзді 2:2. Здавалось, ми побачимо, як мінімум, ще одного представника в груповому етапі єврокубків. Але в домашньому матчі «Ворскла» включила свій улюблений режим «останньої хвилини» та дозволила супернику перевести матч в екстратайм. Знову 2:2. За 30 бонусних хвилин пропустили ще один та  пішли в роздягалку з думками про УПЛ.

В матчах «Колоса» було не так весело. Сумні 0:0 в обох матчах. А в серії пенальті поступились «Шахтарю» не донецькому – 3:1. Готувались до приїзду «Минаю» з Селезньовим. «Зоря» не хотіла в черговий раз грати в групі ЛЄ , а спробувати щось нове та забрати кубок ЛК в Україну. Але не фартануло.  В першому матчі програли «Рапіду» 3:0, а домашню гру віддали 2:3.

Вересень «WBC ультрас "Динамо"»

Вболівальники завжди були частиною українського футболу. Протести проти Луческу, кричали на «Україні» на адресу Павелка та витівки фанів одеського «Чорноморця» . Це все створює контент та привертає увагу до нашого футболу. Але є те, що соромить, як кажуть футболісти,  «12-го гравця». Фани «Динамо» під час матчу з «Олександрією» переборщили з піротехнікою. Це не сподобалось простим вболівальникам і вони зробили  зауваження фанатському руху.

Ультрас трактували це для себе , як «палка в їх агарод» і почали показувати вміння перелізання з сектора на сектор. Але не через те, щоб дивитися футбол з іншого ракурсу, а щоб махати кулаками. Постраждали люди , які просто прийшли подивитися , як грає улюблена команда. І замість емоцій від перемоги , прийшовши додому ,шукали аптечку. От якщо всі ультрас брали приклад з примарних фанів ФК «Львова» , то ніяких проблем не було б.

 

 Жовтень. «Петраковські прес-конференції»

Прийшов час , коли Олександр Петраков прикрив роти всім критикам. Всі, хто був проти його призначення на пост тренера Збірної - почали дивитися на ситуацію під іншим кутом. Жовтнева перемога над фінами та непотрібна , але нестрашна нічия з боснійцями подарували великий шанс на прохід до плей-оф ЧС. Але справжнє шоу було не на футбольному полі, а на прес-конференціях Петракова.

Виконувач обов’язків головного тренера збріної України захотів встановити рекорд пресух. Сказавши тільки кілька десятків слів , він залишив журналістів без розгорнутих відповідей.  А глядачів з порціями критики в його бік. А я думав, що тільки мої друзі можуть дати відповідь коротшу за саме запитання.

Петракова можна зрозуміти, багато хто називав  його клоуном після прес-конференцій. Особливо за його пацанські цитати. З боку преси, з початку робити Олександра, відчувався негатив.

Сам Петраков сказав, що краще довести ділом, ніж багато наговорити.

 Листопад-Грудень «Шева» «Сєля»

В листопаді Андрій Миколайович очолив одного з андердогів поточного сезону в Серії А. Вболівальники розділились на два типи: одні кажуть, що це допоможе зробити крок вперед, а інші , що «зомбі» «Дженоа» «зазомбує» Шевченка. І це вб’є його тренерську кар’єру. Але як не як, це визначна подія для українських фанів. Як мінімум, з’явилась ще одна команда за якою стало цікаво спостерігати. А ще розгорілись суперечки з приводу того , що Миколайович не український тренер, а європейський. І це правда. ДНК-коуча точно не наша.

Тренер вже встиг провалити свій дебютний відрізок в клубній кар’єрі. Але сподіватись на краще було б дивно. Взимку на «Дженоа» очікує серйозна трансферна робота, після якої ми побачимо - на що здатний Шевченко.

Далі Сєля. «Мрію набити лице Сеньківу, але не буду. Не хочу жити без мрії». Приблизно таке, можна чекати від Євгена в наступному інтерв’ю. Зашквар за зашкваром і вийде Селезньов. Від зміни місць доданків сума не змінюється. Ніхто вже не дивується ситуаціям , які створює «рекордсмен», а просто очікують наступну. Тут немає , що казати, всі все знають. Дякуємо Жені, що зробив наш грудень веселішим.

Якщо Вам хтось скаже, що в українському футболі немає за чим спостерігати, просто перекажіть йому події , які трапились в умовному травні. Тоді вони будуть змушені забрати свої слова назад. Як Луческу був змушений забирати свої про Лобановського, після того, як очолив "Динамо"

Ось такий веселий рік.

З прийдешнім Новим роком!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов