Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна Солянка/Найдивніші футбольні ліги світу. Там також грають у футбол!

Найдивніші футбольні ліги світу. Там також грають у футбол!

У той час, коли в європейських топ-чемпіонатах тривають невеликі новорічні перерви , пропоную поглянути на футбольні ліги світу, про існування яких, Ви, можливо, і не знали.

Автор — Алексей_23
5 января 2019, 23:42
3
Найдивніші футбольні ліги світу. Там також грають у футбол!

Найпівнічніша футбольна ліга світу.

Чи знали Ви , що на найбільшому острові світу також існує чемпіонат з футболу? Важко повірити, але футбол є найпопулярнішою грою в Гренландії, незважаючи на суворі кліматичні умови.

Перший розіграш відбувся ще далекого 1954 року, а з 1971 року турнір організовується під егідою Футбольної асоціації Гренландії.

Схема розіграшу чемпіонату досить проста. Є 5 відбіркових зон, які сформовані за географічним принципом: Північ, Центр, Південь, Схід та залив Диско. У фінальну частину виходить одна або дві команди, в залежності яку квоту має та чи інша зона. У фінальній частині грає 8 клубів. 7 з них потрапляють туди, пройшовши кваліфікацію, а одна команда виходить до фінальної частини автоматично в якості господаря. Він проходить в одному місті.

Спочатку команди розбиваються на 2 групи, а потім  кращі клуби обох груп розігрують чемпіонство.

Найкращими командами в історії турніру є " Кіссавіарсук 1933" Какорток, який має 8 перемог, «Нагдлунгуак-48» (N-48) Ілуліссат – 10 перемог та «Б-67» Нуук 11 разів ставав найкращою командою на острові.

Особливістю цієї футбольної ліги є те, що багато команд мають специфічні назви , наприклад  «Б-67» або «Г-44».

Ліга з наймешою кількістю учасників.

Звання найменшої ліги світу носить футбольна ліга островів Сіллі. Сіллі  — невеликий архіпелаг, площа якого, становить всього16,03 км ², з них лише 5 островів мають площу понад 1 км ², лише вони населені. Решта більше 50 — необжиті або скелі.

1920-х роках було створено кубок між островами архіпелагу, змагання між островами Сент-Мері, Треско, Сент-Мартінс, Брайхер і Сент-Агнес. До 1950-х років залишилися лише два клуби - «Рейнджери» і «Роверс». У 1984 році обидва клуби змінили свої імена на «Garrison Gunners» і «Woolpack Wanderers», які є їхніми нинішніми іменами.

Цікавим є те,що у квітні 2008 року «Adidas» запустив рекламу під назвою "Dream Big", підкресливши лігу, в якій взяли участь декілька відомих футбольних особистостей, включаючи Девіда Бекхема, Стівена Джерарда та Патріка Вієйру.

Концепт ліги полягає у сімнадцяти зустрічах між цими двома командами, зазвичай матчі проводяться в неділю. Також щорічно відбувається матч «Старики проти молоді». Час проведення співпадає з англійським «Boxing Day».

Найскандальніша ліга світу.

Безперечно, можна вічно сперечатися про те, в якій лізі найчастіше спалахують скандали пов’язані із суддями, гравцями, неадекватними діями федерацій, проте ця ліга, здається, «переплюнула» всіх. Чемпіонат Мадагаскару з футболу складається із суцільних скандалів, пов’язаних із змінами формату проведення змагань, та з величезної суддівської корупції.

Чули колись про рекордний рахунок в історії? 149-0? Так от, це сталося саме в чемпіонаті Мадагаскару. Справа, правда, виявилося не в різниці класів команд. Просто гравці «Олімпіка» (екс-чемпіони країни) в матчі проти «Адеми», в знак протесту проти продажного суддівства, встигли 149 раз починаючи з центру поля забивати м'ячі у власні ворота.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты