Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний дайджест/Ганьба дня: футболісти «Барселони» звернулися до російських уболівальників – кажуть, що «скоро побачаться»

Ганьба дня: футболісти «Барселони» звернулися до російських уболівальників – кажуть, що «скоро побачаться»

Коментатор MEGOGO красиво відповів.

20
Ганьба дня: футболісти «Барселони» звернулися до російських уболівальників – кажуть, що «скоро побачаться»

«Барселона» стала вже другим чемпіоном у топ-5 ліг, який вирішив звернутися до росіян (після головного тренера «Наполі» Лучано Спаллетті, який звернувся до фанатів «Зеніта»).

• В офіційних соцмережах російського транслятора Ла Ліги Okko Sport зʼявилося відео, де Алехандро Бальде та Серджі Роберто звертаються до російських уболівальників.

«Великий привіт усім вболівальникам «Барселони» в Росії! Скоро побачимося!» – сказав Бальде.

«Дорогі вболівальники з Росії! Дуже дякую за вашу підтримку та енергію! Ви також частина цієї перемоги! Сподіваюсь, що разом ми виграємо ще багато титулів!» – заявив Роберто.

Раніше транслятор Okko Sport був помічений у тому, що приховував напис «STOP INVASION» та прапор України у трансляціях Ла Ліги.

• Це відео точно нове – окрім дати публікації та змісту (Роберто говорить про титули), свіжість видає й одяг футболістів – це дизайн тренувального одягу сезону 2022/23.

• Коментатор MEGOGO Віталій Кравченко під час матчу каталонців звернувся іспанською до «Барселони» із засудженням цього відео.

«Поки росія бомбить ракетами мирні українські міста, вбиває мирне населення, наші герої гинуть, а звичайні росіяни за цим мовчки спостерігають або взагалі підтримують цю війну — «Барселона» записує відео, на якому звертається до російських уболівальників та переказує їм вітання. Ганьба «Барселоні», Алехандро Бальде та Серджі Роберто за цей вчинок. Ми бачимо підтримку усієї Іспанії — зброєю, словами, гуманітарною допомогою та безмежно вдячні за неї. І, так, ми бачили відео, де президент «Барселони» Жоан Лапорта звертається до українців зі словами підтримки. Але звернення Бальде та Роберто до російських фанатів — намагання всидіти на двох стільцях. І ми це засуджуємо. Сьогодні я бачив, як фан-спільнота «Барселони», одного з найпопулярніших клубів серед українських уболівальників — руйнується на очах. Це провина винятково «Барселони».

• Це вже не вперше цього сезону «Барселона» втрапляє у відверто дивну ситуацію з РФ.

У квітні каталонці опублікували відео з тренування під трек казахстанського виконавця ALON з назвою «ИУ», записаний російською мовою.

Проблема не в мові треку – а ще й у тому, що у кліпі на нього знявся репер Schokk, який відкрито підтримує агресію РФ проти України.

• З іншого боку, варто відзначити, що після початку повномасштабного вторгнення РФ президент «Барселони» Жоан Лапорта не просто записав відеозвернення підтримки та готовністю допомогти біженцям – а ще й сказав кілька речень українською.

Другие посты блога

Все посты