Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Представляємо суперника: «Музичі»

Представляємо суперника: «Музичі»

У сьомому турі чемпіонату Києво-Святошинського району «Джуніорс» зустрінеться з минулорічним переможцем першої ліги.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
9 июня 2016, 18:00
Представляємо суперника: «Музичі»

Команди, які вже багато років грають у чемпіонаті Києво-Святошинського району, з ностальгією згадують ті часи, коли їхали в гості в Музичі. Тоді місцева команда «Фріззант» завжди пригощала суперників вином, виготовленим на однойменному заводі.

Часи змінилися. Останні декілька років честь селища на футбольних полях відстоює вже команда «Музичі». Під керівництвом Олега Самченка вона стигла пограти у Вищій лізі чемпіонатів Києво-Святошинського району та Київської області, після чого в клубі була проведена реорганізація. На тренерський місток колективу прийшов Володимир Яланський. Вихованець київського «Динамо» провів на професійному рівні близько 300 матчів (виграв золоті та бронзові медалі першої ліги України). В 2009 році він перейшов в ранг аматорів, захищав кольори ФК «Ірпінь» (Гореничі), «Сокола» (Михайлівка-Рубежівка) та «Музич». Саме під його керівництвом музичанці пройшли шлях від низів до вищої ліги Києво-Святошинського району.

В минулому сезоні «Музичі» зробили своєрідний хет-трик: команда Володимира Дубаса здобула золоті медалі першої ліги, завоювала Кубок та Суперкубок  Києво-Святошинського району. Цих успіхів Володимиру Яланському, який за підсумками сезону був визнаний КСРФФ кращим тренером, допоміг досягти цілий ряд досвідчених футболістів.

Найбільш відомим з-поміж інших є Олександр Романчук. Вихованець київського «Динамо» зіграв у Вищій лізі України більше 130 матчів. Романчук грав за чернігівську «Десну», столичні «Арсенал» та «Динамо», дніпропетровський «Дніпро», харківський «Металліст», полтавську «Ворсклу», сімферопольську «Таврію» та луцьку «Волинь». У 2006 році Олександр став срібним призером молодіжного чемпіонату Європи, а в 2007 році дебютував у національній збірній України, за яку у підсумку провів 8 матчів.

Разом з Романчуком за «Музичі» грають ще декілька вихованців академічної групи київського «Динамо», якою опікувався Павло Яковенко (найбільш відомими її випускниками є Мілевський та Алієв). Зокрема Володимир Самборський (36 матчів за юнацькі та молодіжну збірні України, 124 матчі у чемпіонатах України) та Андрій Башлай (10 матчів за юнацькі та молодіжну збірні України та 220 матчів у чемпіонатах України). У минулому році був заявлений за «Музичі» і Олександр Алієв, але так і не зіграв за команду жодного матчу, оскільки подався грати у Львівську область.

Є в команді і інші досить відомі у футбольних колах гравці, які мають неабиякий досвід виступів на професійному рівні. Наприклад, Олександр Ситник також активно залучався до лав юнацьких та молодіжної збірних України. Як і Романчук, він в 2006 році став срібним призером молодіжного чемпіонату Європи. А роком раніше зіграв на молодіжному чемпіонаті світу. У чемпіонатах України провів майже 200 матчів, виступав за «Борисфен-2», «Динамо-2», «Динамо-3», «Карпати», ФК «Харків», «Арсенал» (Київ), «Іллічівець», «Зірку» (Кіровоград) та «Говерлу». Андрій Вітошинський, у свою чергу, захищав кольори чернігівської «Десни», «Динамо-3», ЦСКА-2, «Єдності», «Полтави» та «Говерли», у складі якої вдихнув повітря елітного дивізіону України (7 матчів). Ну а з Євгеном Шупіком (292 матчі, 43 голи на професійному рівні) ми вас, шановні читачі, вже знайомили при представлені «Сокола», за який він грає у чемпіонаті області. Саме Шупік є на даний момент кращим бомбардиром команди «Музичі» в цьому сезоні. На рахунку Євгена чотири забиті м’ячі.

В цьому сезоні команда ставить перед собою максимальні задачі, тобто намагатиметься здобути золоті медалі чемпіонату. Свої наміри вона підтверджує результатами і грою. Підопічні Володимира Яланського залишаються єдиним колективом у вищій лізі Києво-Святошиньского району, який не зазнав жодної поразки. В активі команди 12 набраних очок, що на одне менше, ніж у «Джуніорс». Тож 12 червня у Гореничах (саме тут о 18:00 почнеться зустріч) нас очікує дуже цікавий матч.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты