Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/ФК «Джуніорс» вийшов в лідери чемпіонату Київської області

ФК «Джуніорс» вийшов в лідери чемпіонату Київської області

В центральному матчі 6-го туру підопічні Вадима Гордієнка перемогли «Любомир».

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
2 мая 2016, 22:06
ФК «Джуніорс» вийшов в лідери чемпіонату Київської області

ФК «Джуніорс» вперше гостював у Ставищі. На перший погляд нічим не примітне селище міського типу має давню історію, адже відоме з 1525 року. Ці землі багато чого пережили і побачили – війни, повстання, битви, голодомор. На щастя, все це залишилося далеко позаду, тоді як зараз селище живе тихим та спокійним життям.

Футбол у Ставищі дуже люблять. Це було помітно ще задовго до початку центрального матчу 6-го туру чемпіонату Київської області. На трибунах тутешнього стадіону «Колос» зібралася чимала, як для такого рівня, кількість глядачів. Поки команди розминалися на полі, головною тему, яку обговорювали вболівальники, був вчорашній матч лідерів українського футболу «Шахтаря» та «Динамо», а також бійка, яка виникла під час поєдинку. Далі мова зайшла за суперника «Любомира». Виявилося, що про Шпитьки у Ставищі чули, а от про футбольний клуб «Джуніорс» нічого не знали.  

Що ж, тепер знатимуть, адже саме команда Сергія Шута завдала «Любомиру» першої поразки у нинішньому сезоні. Головний тренер гостей Вадим Гордієнко у порівнянні з попереднім матчем команди зробив одну зміну: замість Георгія Копаліані ворота шпитьківчан захищав Євген Стриж. У своєму виборі наставник «Джуніорс» не помилився. У першому таймі Стриж як мінімум двічі врятував гостей від пропущеного м'яча. Євген перевів у поперечку удар Гаврилюка зі штрафного, виграв дуель у Пронака, який фактично вийшов віч-на-віч з голкіпером, а також надійно зіграв ще в одному епізоді, відбивши удар впритул. І все це – за рахунку 0:0.

Загалом до перерви на полі спостерігалася практично рівна гра. Гості більше володіли м’ячем, але атаки команди Артема Іллічова були більш небезпечними. Хоча моменти для взяття воріт були і у шпитьківчан. Зокрема двічі з хороших позицій пробивав Маринчук. У першому епізоді Денис, скориставшись скидкою від Байдачного, не влучив у ворота. А трохи згодом півзахисник «Джуніорс» класно виконав штрафний удар, але так само добре зіграв і голкіпер «Любомира» Тросюк, який дотягнувся до м’яча та перевів його на кутовий. Крім цього, воротам господарів загрожували Штонденко і Байдачний. Останньому не вистачило точності, а Ілля пробив у руки воротарю.

Окрім гольових моментів матч виявився багатим і на грубість з боку представників обох команд, через що Балакін неодноразово попереджав футболістів жовтими картками. На 36-й хвилині Понежда в центрі поля грубо «зустрів» В’ячеслава Гонту, через що обидва гравці відправилися відпочивати. Нападник «Любомира» - через те, що травмувався і не зміг продовжити гру, тоді як захисник «Джуніорс» отримав друге попередження, яке автоматично перевтілилося у вилучення.

На диво, отримавши чисельну перевагу, господарі перестали створювати гольові моменти у воріт команди зі Шпитьок. А перед свистком на перерву взагалі пропустили. До голу у ворота «Любомира» привів сумнівний пенальті, який назначив 26-річний арбітр. За думкою Балакіна, Гаврилюк у боротьбі з Костяним підштовхнув суперника, за що у підсумку був покараний жовтою карткою. 11-метровий штрафний удар вміло реалізував Євген Колесник.

У другому таймі арбітр «повернув борг» господарям, на рівному місці вигадавши пенальті вже у ворота «Джуніорс». Навіть вболівальники «Любомира» погодилися з тим, що Стриж при подачі з флангу кулаками зіграв чисто у м’яч. Але Балакін був іншої думки. Євген був близький до того, щоб парирувати удар Поліщука з 11-метрової позначки, але врятувати свою команду не зміг.

На щастя для гостей, до того часу вони вже вигравали з рахунком 2:0. На початку другого тайму відзначився Вадим Костяний. Півзахисник «Джуніорс» забив гол-«близнюк» того, який він провів у минулому турі дублерам «Оболоні». Вадиму вдався розкішний дальній удар, після якого м’яч по неймовірній траєкторії залетів у верхній кут воріт. Через декілька хвилин Маринчук мав «ховати» надії «Любомира» на позитивний результат. Денис вийшов практично один на один з голкіпером господарів, але забарився з вирішальним ударом, загнав себе у кут, після чого не зміг поцілити у ворота. Далі Балакін вирівняв склади, вилучивши за друге попередження Дзисюка, а потім назначив пенальті у ворота гостей, мова про який йшла вище.

Кінцівка матчу видалася дуже нервовою. Господарі намагалися відігратися, а гості, в свою чергу -  з усіх сил втримати переможний рахунок. В одному з епізодів Верхов послизнувся на лівому фланзі оборони, що призвело до небезпечної атаки «Любомира». Однак Стриж на останньому рубежі в черговий раз зіграв надійно.

Перемога з рахунком 2:1 вивела «Джуніорс» в  лідери чемпіонату. Наступний матч команда Сергія Шута проведе 7 травня на столичному стадіоні «Локомотив», де прийматиме «Бородянку».

«Любомир» (Ставище) – «Джуніорс» (Шпитьки) 1:2

Голи: Поліщук 60 пен - Колесник 45+2 пен, Костяний 53

«Любомир»: Тросюк, Черній, Полішко (Шульга, 51), Гаврилюк, Степанчук, Біленко (Шишкін, 87), Поліщук, Фененко (Іваненко, 53), Пронак, Дзисюк, Гонта (Живий, 37)

«Джуніорс»: Стриж, Понежда, Чуприна, Куба, Верхов, Маринчук, Колесник (Тієчко, 65), Мельник (Самар, 53), Костяний (Костенко, 80), Байдачний, Штонденко (Школьний, 74)

Попередження: Дзисюк 43, Гаврилюк 45+2 - Понежда 9, Байдачний 34, Стриж 60, Куба 87

Вилучення: Понежда 36 (друге попередження) - Дзисюк 56 (друге попередження)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты