Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Змарнований шанс

Змарнований шанс

Передостанній, 29-й тур, чемпіонату Київської області остаточно розставив команди по місцям у чільній трійці.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
12 ноября 2017, 21:04
Змарнований шанс

Передостанній, 29-й тур, чемпіонату Київської області, остаточно розставив команди по місцям у чільній трійці. «Джуніорс» (Шпитьки) виборов срібні медалі турніру.

Перші двадцять хвилин зустрічі з «Десною» (Погреби) були чи не найкращими у виконанні шпитьківчан у нинішньому сезоні. Підопічні Вадима Гордієнка та Юрія Балашева демонстрували змістовний та комбінаційний футбол, практично не випускаючи при цьому «Десну» зі своєї половини поля. Вже на п’ятій хвилині зустрічі «юніори» втілили свою перевагу у забитий м’яч (після подачі з кутового відзначився Володимир Ординський), а згодом мали чудові нагоди подвоїти рахунок. Зокрема, той же Ординський з вбивчої позиції головою пробив повз ворота, а перед тим нападнику «Джуніорс» трохи не вистачило, аби встигнути до м’яча після передачі Дениса Маринчука.

Все складалося дуже добре для шпитьківчан до 27-ї хвилини, коли господарі застосували свою відому у футбольній Київщини зброю – аути у виконанні Артема Коновалова. Лівий захисник традиційно закинув м’яч у штрафний майданчик «Джуніорс», де ним після рикошету заволодів Володимир Бондаренко. Досвідчений півзахисник, який має за плечима досвід виступів у одеському «Чорноморці» та ПФК «Олександрія», свого шансу не змарнував. Він пробив у незахищений кут воріт, не залишивши жодного шансу Євгену Стрижу.

Забитий м’яч додав господарям впевненості у собі. Команда відвела гру подалі від своїх воріт та виконала декілька небезпечних підходів до володінь голкіпера «Джуніорс». Шпитьківчани також часу не марнували, проте, подібних нагод, які мали раніше, вже не виникало. А після перерви сталося непоправиме. Після подачі з кутового футболісти «Джуніорс» загубили іншого досвідченого гравця «Десни», який може похвалитися виступами на професійному рівні – Дмитра Приму. Захисник господарів помилки шпитьківчан не пробачив, вивівши свою  команду вперед.

За рахунку 2:1 на користь «Десни» футболісти «Джуніорс» пішли ва-банк, залишивши тили без нагляду. Погребчани час від часу проводили дуже гості контратаки та мали не одну нагоду для того, аби збільшити свою перевагу. Особливо виділявся Артем Бафталовський, який на правому фланзі буквально тероризував захисників. Але неперевершена реакція Євгена Стрижа, який декілька разів відверто врятував «Джуніорс» від неприємностей, вселяла надію… Надію на те, що команда Сергія Шута створить диво, подібне «Манчестер Сіті». Пам’ятаєте, як у вирішальному матчі чемпіонату Англії 2011-2012 «городяни», двічі забивши у компенсований арбітром час, вирвали перемогу у КПР, поступаючись по ходу зустрічі з рахунком 1:2? Та знакова перемога дозволила «Манчестер Сіті» здобути перший за 44 роки чемпіонський титул.

Шкода, що своїх Едіна Джеко та Серхіо Агуеро у складі «Джуніорс» не знайшлося, хоча моментів не бракувало. На лаври чарівника або героя претендували Іван Кривошеєнко та Андрій Байдачний. Проте, в першого м’яч звалився з ноги та у підсумку відправився високо в небо, а кращий бомбардир шпитьківчан двічі програв дуель голкіперу «Десни».

Поразка від команди В'ячеслава Руженцева не була б такою болючою, аби не звістка з Баришівки, де у паралельному матчі з’ясовували свої стосунки «Патріот» (Баришівський район) та «Авангард» (Бзів). Команда Євгена Щербини зробила «Джуніорс» дуже щедрий подарунок, перегравши принципового суперника з рахунком 1:0. Тож у разі перемоги над «Десною» шпитьківчани мали б чудові шанси на те, щоб відстояти чемпіонський титул. Для цього їм залишилося б переграти у останньому турі «Любомир» (Ставище). Але цьому вже не судилося статися. Як вже було сказано вище, «Джуніорс» - срібний призер чемпіонату Київської області-2017, «Десна» виборола бронзові нагороди, а чемпіонський титул дістався «Авангарду».

«Десна» (Погреби) – «Джуніорс» (Шпитьки) 2:1

Голи: Бондаренко 27, Прима 51 – Ординський 5

«Джуніорс»: Стриж, Куба, Самар, Чуприна, Верхов, Маринчук, Курята, Кривошеєнко, Скороход, Бамба, Ординський. На заміну виходили: Щериця, Колесник, Байдачний, Костяний.

 

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты