Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Представляємо суперника: «Моноліт» (Київ)

Представляємо суперника: «Моноліт» (Київ)

Саме ця команда з Києва протистоятиме «Джуніорс» у 12-му турі чемпіонату Київської області.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
15 июня 2017, 20:33
Представляємо суперника: «Моноліт» (Київ)

На «Джуніорс» очікує дуже непроста кінцівка першого кола чемпіонату Київської області. У заключних трьох турах першого етапу шпитьківчани зіграють з володарем Кубка Київщини «Соколом» (Михайлівка-Рубежівка), одним з прямих конкурентів у боротьбі за золоті медалі – «Десною» (Погреби) та непоступливим «Любомиром» (Ставище). Про цих суперників ми обов’язково розкажемо пізніше, а наразі поговоримо про «Моноліт» - саме ця команда з Києва протистоятиме «Джуніорс» у 12-му турі чемпіонату Київської області.

У вищій лізі Київщини кияни проводять четвертий сезон. Як то кажуть, зірок з неба не хапають – найвищим досягненням «Моноліта» було дев’яте місце за підсумками чемпіонату 2010 року.  Минулого сезону команда Ігоря Єрмакова фінішувала передостанньою – 13-ю у турнірній таблиці. І в цьому році «Моноліт» не виблискує результатами: у десяти матчах здобуто лише одне очко, забито п’ять м’ячів, а пропущено аж 34. Це найгірші показники чемпіонату! Не дивно, що саме «Моноліт» посідає останнє місце.

З думками про майбутнє

Проте, першочерговим завданням клубу є не перемоги, кубки та медалі, а виховання та підготовка майбутніх зірок українського футболу. За вісім років свого існування «Моноліт» підготував декількох знаних на Київщини футболістів (зокрема Павла Понєжду, який минулого року захищав кольори «Джуніорс»), інший вихованець клубу – Артем Недоля вже не перший рік грає на професійному рівні: «Севастополь», «Олімпік», «Полтава», «Суми».

Очолює «Моноліт» Ігор Єрмаков, який виконує функції президента і головного тренера команди. Ігор Геннадійович розвиває дитячо-юнацький футбол, інфраструктуру «Моноліту», а опісля досягнення цих задач мріє про виступ клубу у змаганнях професіоналів. Певні кроки в цьому напрямку вже зроблені. У клубі успішно функціонує дитячо-юнацька школа, на початку минулого року був розроблений проект манежу на території занедбаного стадіону на Троєщині, який «Моноліт» готовий побудувати за власні кошти. Крім того, у березні 2016-го року клуб підписав договір про співробітництво з португальським ФК «Фатіма», яким опікується компанія з Саудівської Аравії. Одним з пунктів договору є працевлаштування гравців «Моноліта» у Португалії. У вересні до сонячної країни вже вирушили двоє гравців київської команди – Максим Радченко та Євген Сердюк. Ще один футболіст «Моноліта» - Денис Костюшко – перебрався до Чехії, де виступав за «Карвіну» у юнацькому чемпіонаті країни (U-19). Зараз він, щоправда, нещодавно повернувся у рідний клуб. Цілком можливо, що Костюшко зіграє проти «Джуніорс».

Склад команди

Кістяк нинішнього «Моноліта» складають гравці 1998-1999 років народження, які роблять перші кроки у дорослому футболі. Футболістів, які б пограли на професійному рівні, наразі у клубі немає. Найбільш досвідченими з-поміж інших є 27-річний нападник Дмитро Осауленко, який до того ж виконує ще й функції асистента головного тренера, та його ровесник - півзахисник Дмитро Кабачок. Є в заявці «Моноліта» і легіонер – Бамба Бурейма. 20-річний івуарієць минулого року грав у чемпіонаті Київщини за «Патріот» (Баришівський район). А ще до того спробував свої сили у третій команді ФК «Інгулець» (Петрове), яка змагалася у чемпіонаті України серед аматорів та чемпіонаті Кіровоградської області.

На завершення зазначимо, що минулого сезону «Джуніорс» двічі переміг «Моноліт». У гостьовому поєдинку шпитьківчани здолали суперника з рахунком 2:0 (голи забили Костяний та Тієчко), а в домашньому розгромили киян з рахунком 5:1 (хет-трик Маринчука та дубль Колесника). Саме у матчі з «Монолітом» був забитий один з найкращих голів в історії «Джуніорс»: півзахисник шпитьківчан Денис Маринчук відправив м’яч у ворота киян ударом з центра поля. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты