Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Представляємо новачка: Олексій Ремезовський

Представляємо новачка: Олексій Ремезовський

Під час літньої перерви в чемпіонаті Київської області ФК «Джуніорс» поповнився досвідченим захисником.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
31 июля 2016, 15:10
Представляємо новачка: Олексій Ремезовський

Насправді, Олексій Ремезовський – далеко не новачок «Джуніорс». 29-річний захисник в цьому році у складі шпитьківської команди завоював Кубок Чанова та Кубок Щанова.

Очікувалося, що Ремезовський допоможе команді і в чемпіонаті Київської області, але футбольні закони не дозволили цьому статися. Справа в тому, що «Джуніорс» мала б стати для футболіста вже третьою командою (після «Обухова» та «Легії») за останній рік, що заборонено. Тому нинішній сезон Олексій почав у складі «Обухова», але коли випала можливість нарешті приєднатися до «Джуніорс», 29-річний гравець одразу скористався нею.

Ремезовський народився у Макарівському районі Київської області і є вихованцем київського «Динамо». Професійна кар’єра захисника почалася в 2004 році, коли він у складі третьої команди українського гранда почав виступи у Другій лізі України. Дебют футболіста відбувся 24 липня в Тернополі в матчі з місцевою «Нивою»: на 64-й хвилині Олексій замінив Антона Корольчука, згодом отримав жовту картку, але у підсумку допоміг киянам зберегти переможний рахунок (1:0).

А двома роками раніше, коли Ремезовський виступав ще у чемпіонаті ДЮФЛ за столичну «Зміну-Оболонь», він вперше приміряв футболку юнацької збірної України (U-16). Дебют припав на 11 лютого 2002 року, коли футболіст провів на полі весь матч з латвійськими ровесниками (перемога 1:0). Пізніше Олексій активно залучався до лав збірних U-17, U-18 та U-19, а загалом у національних командах провів 49 матчів та забив два м’ячі.

Повертаючись до клубної кар’єри, зазначимо, що за «Динамо-3» (16 поєдинків) Ремезовський виступав до липня 2006 року, а потім пішов на підвищення, підписавши контракт з представником першої ліги – «Геліосом». Олександр Севідов, який приблизно в той самий час очолив харківську команду, розраховував на Олексія як на гравця основного складу. У стартових дев’яти матчах чемпіонату Ремезовський допоміг «сонячним» здобути шість перемог, завдяки яким команда очолила турнірну таблицю. Але перед зимовою перервою «Геліос» зменшив оберти та у підсумку посів лише сьому позицію.

Після завершення сезону Севідов залишив команду, а його наступник Ігор Надєїн посадив Ремезовського на лавку для запасних. Влітку 2008 року,  зігравши за «сонячних» загалом 51 матч, Олексій повернувся до другої ліги. Новим клубом захисника стала «Зірка». Кіровоградців на той час очолював Ігор Жабченко, який раніше активно залучав Ремезовського до лав юнацької збірної (U-16).

У Кіровограді Ремезовський боровся за місце в основному складі, і хоча твердим гравцем основи Олексій так і не став, свій внесок в успіх команди все-ж-таки вніс. Захисник провів у чемпіонаті 16 матчів та допоміг кіровоградському колективу виграти групу Б.

Далі в кар’єрі футболіста почався молдавський період – Ремезовський підписав контракт з «Олімпією» (Бєльці). За два сезони, проведених у Молдові, захисник зіграв 20 матчів, забив один м’яч та став фіналістом розіграшу національного кубка. Щоправда, у фінальному поєдинку з «Іскрою» участі не приймав.

Після повернення в Україну Ремезовський почав виступати на аматорському рівні. Захисник захищав кольори ФК «Гореничі» в чемпіонаті Києво-Святошинського району, виступав за «Бучу» та «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка), з якою завоював аматорський кубок України. 

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты