Tribuna/Прочие/Блоги/Дух часу/Провідне видання про олімпійський спорт тепер під повним контролем Кремльова. Всю команду звільнили

Провідне видання про олімпійський спорт тепер під повним контролем Кремльова. Всю команду звільнили

Одна з номінальних власниць – з окупованого Криму.

Блог — Дух часу
2 ноября, 17:57
6
Провідне видання про олімпійський спорт тепер під повним контролем Кремльова. Всю команду звільнили

1 листопада 2023 року у структурі власності найавторитетнішого серед вузькопрофільних видань про олімпійський спорт видання Insidethegames відбулися зміни. Його співзасновники, Дункан Маккей та Сара Боурон залишили його, і воно (юрособа – британська компанія Dunsar Media) перейшло повністю під контроль інвестора – угорської компанії Vox Europe Investment Holding LLC.

• Така зміна була несподіваною для усіх – про це «Трибуні» розповіла старша менеджерка з розвитку бізнесу Insidethegames Лідія Виноградна:

«Нам повідомили у четвер 19 жовтня на мітингу компанії за участю засновників – Сари та Дункана. Вони власне і повідомили. Для всіх це був шок, бо ніхто про це до цього не знав».

• Повноцінний новий власник тісно повʼязаний з очільником ІВА Умаром Кремльовим. «Трибуна» розповідала про це ще 1 листопада 2022-го – тоді вищезгадана угорська компанія володіла лише 51% Dunsar Media. З реєстрів та відкритих джерел вдалося встановити звʼязки директорів Dunsar Media із росіянином.

Жанна Абдулян (на обкладинці) працювала під його керівництвом у Федерації боксу Росії, а Максим Котков був радником Кремльова вже і в часи, коли той пішов на міжнародний рівень.

Однак тоді вони, схоже, не мали значного впливу на роботу видання. «[Жанну Абдулян та Максима Коткова] я ніколи в житті не бачила в принципі», – пояснила «Трибуні» Виноградна.

• Видання The Inquisitor з посиланням на власні джерела пояснило, звідки в Абдулян у британському реєстрі українське громадянство. Все просто – вона з Криму, який у 2014 році окупувала Росія. Нині пані зазначає своїм місцем проживання Грецію.

Угорська ж компанія Vox Europe Investment Holding LLC повністю належить російській ТОВ «ФТ Таксопарк», одним зі співвласників якої є вищезгаданий Котков. А до серпня 2021 року компанією прямо володів Умар Кремльов.

• Така зміна власності серйозно вплинула на редакцію видання. Про те, що з нього пішли усі журналісти, повідомив колишній журналіст Insidethegames, який нині працює в Athletics Trust Scotland, Майкл Гʼюстон. Публічно про пошук роботи оголосив редактор журналу Insidethegames Деніел Палмер.

У коментарі «Трибуні» Лідія Виноградна підтвердила, що нові власники звільнили абсолютно усіх працівників:

«Так, пішла вся команда – не тільки редакція, а взагалі всі співробітники. Я займалась розвитком бізнесу, були ще співробітники й так далі. Це було бажанням чи умовою, не знаю, як правильно сказати, нових власників, яких ми ніколи не бачили. Особисто я точно, думаю редакція також».

Другие посты блога

Все посты