Tribuna/Футбол/Блоги/Все про Китайську Супер Лігу/Кваліфікація до ЧС 2018 у Азійській Футбольній Конфедерації. Результати двох останіх турів. Група В

Кваліфікація до ЧС 2018 у Азійській Футбольній Конфедерації. Результати двох останіх турів. Група В

Розглянемо результати та підсумки двох останніх турів кваліфікації у зоні АФК до Чемпіонату Світу 2018 року. Більш детальну увагу приділимо матчам за участю збірної Китаю проти збірних Південної Кореї та Ірану.

Автор — Denys Vozniuk
29 марта 2017, 15:52
Кваліфікація до ЧС 2018 у Азійській Футбольній Конфедерації. Результати двох останіх турів. Група В

Вітаю усіх.

23 та 28 березня відбулись матчі кваліфікації до Чемпіонату Світу 2018 року у Азійській Футбольній Конфедерації. 

Якщо дивитись виключно на підсумкові результати, то матчі виявились зовсім "бідні" на голи. Проте, якщо брати естетичний підхід, то тут можна було отримати чимало матеріалу для роздумів.

У групі А я, як завжди, виділив для себе матчі Збірної Китаю проти Південної Кореї та Ірану. У групі В спостерігав за грою у наступних матчах Ірак-Автралія, ОАЕ-Японія та Австралія-ОАЕ.

Які враження? Почну з групи В, яка більш багата на голи.

ОАЕ почав здавати позиції та розтринькав усю перевагу. У матчах проти Японії та Австралії арабські футболісти не показали за рахунок чого вони збираються виходити у фінальну частину Чемпіонату Світу. За дві гри вони мали лише декілька напівмоментів. І це, враховуючи те, що самі японці та австралійці суттєво здали у грі і їх тактичний арсенал далеко не різноманітний. Хоча, на цей рахунок у мене є думка, що гра японських та австралійських футболістів залишилась такою самою, як і восени 2016 року. Просто, футболісти ОАЕ вже виснажені. Особливо, це помітно по клубам, які виступають в Азіатській Лізі чемпіонів, насамперед, Аль Айн. Лідери збірної, брати Абдулрахмани (Аль Айн) та  Аль Хамаді (Аль Ахлі), зараз виглядають лише блідою тінню у поріівнянні з осінню та зимою. Через це, до речі, і у Аль Айна почався спад.

У збірної ОАЕ вся заточена на Мохамеда Абдулрахмана, який і вміє виконати удар і віддати вчасно пас. Але, зараз, він відверто перетримує м'яч, чим руйнує всю гру команди. А інші футболісти арабської збірної аж ніяк не наділені такими якостями, як Мохамед. Через це, два "вльоти" ОАЕ з однаковим рахунком 0-2. І, ще раз зауважу, це при тому, що суперники самі - на явному спаді.

Коротко про інших.Австралія 23го березня грала матч проти непоступливої збірної Іраку. Рахунок 1-1. Закономірний. Австралійці відкрили рахунок, а потім, за традицією почали валяти дурня, за що отримали "винагороду" у вигляді голу у власні ворота. Гра австралійців, знову ж таки посторюсь, загалом не вражає. Вона є одноманітною. Лідери збірної, серед яких Тім Кехілл, вже не тягнуть через свій вік і відверто вже дограють, а серед молоді все доволі прямолінійно. Дивлячись матчі збірної Австралії, складається таке враження, що наперед вже знаєш усі події, що відбудуться на полі. Що перші 30 хвилин матчу будуть нудними з поодинокими моментами, а під кінець першого тайму австралійці створять навалу, результатом якої буде безліч кутових та, можливо, один чи два голи. А у другому таймі австралійці почнуть грати навісами та нападники будуть марнувати чдові нагоди.

Збірна Японії. Теж нічого нового та видовищного. Дальні удари - наше все. І це попри доволі сильну атакуючу анку збірної, серед якої є такі, що грають у пристойних європейських клубах. Проте, тут ткож, інколи бувають виключення, як то у грі з ОАЕ, і гра поволі зміщується на фланги. Проте, нинішня тенденція у японському футболі дає про себе знати.

Саудівська Аравія. Взяли свої залікові пункти у матчах проти Таїланду та непоступлового Іраку і зараз ділить зі збірної Японії першу сходинку, маючи 16 очок. На 3 менше у Австралії.

Перспективи на вихід з групи. Кожному учаснику залишилось зіграти по 3 матчі (один: влітку, два: кінець літа-початок осені).

Тріо лідерів (Японія, Саудівська Аравія та Австралія) чекають двобої між собою. Влітку нас чекає гра Австралія-Саудівська Аравія, де поразка у цій грі може зменшити шанси потрапляння австралійців напряму до Фінальної частини ЧС. У тому ж турі японцям грати проти збірної Іраку на виїзді. Ця гра буде далеко не прохідною для японської команди. ОАЕ буде на виїзді грати проти збірної Таїланду. Це буде їх останній шанс продовжити боротьбу хоча б за плей-офф Кваліфікації. 

Наприкінці літа нас очікують матчі Японія-Австралія та ОАЕ-Саудівська Аравія. Після них, я вважаю, що вже буде відомо ім'я одного учасника фінальної частини ЧС від даної групи.

В останньому турі нас очікує, можливо, матч за перше місце між збірними Саудівської Аравії та Японії.

Дивлячись на такий календар, найбільші шанси вийти напряму з групи має збірна Саудівської Аравії. Вони мають більш сприятливий календар. З Австралією у них буде важка гра - це безумовно. І тут, як раз, я би перевагу віддав австралійцям. А далі, їх очікує менш проти збірної ОАЕ та домашній матч проти японців. Максимум, Саудити можуть взяти тут 7 очок - по 3 проти ОАЕ та Японії, 1 - проти Австралії. Мінімум - 4 залікові пункти (3 - проти ОАЕ та 1 - проти японців).

Австралійців чекають два домашніх матчі проти Саудівської Аравії та Таїланду та виїзд до Японії. Тут також максимум - це 7 очок (по 3 - у матчах з саудитами та тайцями, 1 - проти японців (ну, важко їм там грати (1-1))). Мінімум - це 5 очок (по 1 - з Саудівської Аравією і Японією, 3 - проти Таїланду).

У збірної Японії максимум 5 очок (3 - проти Іраку, по одному - проти Саудівської Аравії та Австралії), а мінімум - це 1 (нічия проти збірної Іраку).

У збірної ОАЕ, скоріш за все, шансів немає. Лідери наврядчи наберуть форму до літа, та і чемпіонат до того часу вже буде закінчуватись, в АЛЧ також закінчиться перша стадія плей-офф.

Дякую за увагу! Далі на нас чекає звіт по групі А.

Грайте чесно! Любіть футбол!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов