Tribuna/Футбол/Блоги/Box-to-box Football/Власники Роми ровзвалююють команду - винудили Тотті піти, а тепер пішов і Де Россі. Майбутнє клубу

Власники Роми ровзвалююють команду - винудили Тотті піти, а тепер пішов і Де Россі. Майбутнє клубу

У цьому липні Франческо Тотті скликав пресс-конференцію на якій розповів про поточні справи у клубі. Як виявилося ветеранів власники не слухають і роблять усе по-своєму, не даючи керувати тим людям, яким не всеодно на клуб. Після цього виступу ЗМІ обставили усе так, ніби босам Роми начхати на успіхи і вони тут тільки заради грошей, проте у цій статті я доведу вам, що президент і рада директорів просто мають інші плани і погляди на те, як потрібно розвивати клуб. Нижче приведу п’ять факторів безхмарного майбутнього команди з вічного міста.

Блог — Box-to-box Football
Автор — Box-to-box Football
4 августа 2019, 10:28
2
Власники Роми ровзвалююють команду - винудили Тотті піти, а тепер пішов і Де Россі. Майбутнє клубу

У цьому липні Франческо Тотті скликав пресс-конференцію на якій розповів про поточні справи у клубі. Як виявилося ветеранів власники не слухають і роблять усе по-своєму, не даючи керувати тим людям, яким не всеодно на клуб. Після цього виступу ЗМІ обставили усе так, ніби босам Роми начхати на успіхи і вони тут тільки заради грошей, проте у цій статті я доведу вам, що президент і рада директорів просто мають інші плани і погляди на те, як потрібно розвивати клуб. Нижче приведу п'ять факторів безхмарного майбутнього команди з вічного міста.

1. Мончі пішов

Цього літа Рома втратила не тільки двох легенд клубу, але й спортивного директора Мончі, який прийшов за сезон до цього, добре проявивши себе у іспанській Севільї. Головною зброєю іспанця була вигідна для клубу трансферна політика, за якої директор продавав непотрібних футболістів за гарні гроші і поповнював лави перспективною молоддю і збитими льотчиками, які не заграли у топ-клубах. Першими діями Мончі стали придбання у ПСЖ Хав'єра Пасторе і продаж Раджі Наінголана до Інтера, м'яко кажучи не найкращий початок, з огляду на те, що Пасторе так і не заграв.

Потім, у команду були придбані солдат іспанця Стівен Нзонзі і найгірший голкіпер сезону 2018/2019 Робін Ульсен, тобто ми з повною впевненістю можемо сказати, що вдача або якщо хочете чуйка на гравців залишилася десь у Севільї і Мончі так і не зміг проявити себе у Римі. Також, "займаючись важливими трансферами" іспанець ніяк не налогодив скаутську систему і просто забув про клубну академію. Отже, у вже минулого спортивного директора у Ромі не пішло, оскільки він без порад тренера купував футболістів, а іншими справами у клубі взагалі не займався, для Роми відхід Мончі від справ можна вважати справді позитивним моментом.

2. Запрошення Паулу Фонсеки

Безперечно, підписання такого висококласного і досвіченого тренера можна вважати величезним плюсом для клубу з вічного міста, оскілики забрати Фонсеку до себе мріяли багато клубів Європи. Португальський спеціаліст буде ставити команді атакувальну комбінаційну гру, яка буде подобатися фанатам, а з гравцями наявними у складі команда буде виглядати дійсно грізно. У Ромі немає дифіциту у класних гравцях, таких як Джеко чи Флоренці, тому португалець зможе реалізувати усі свої задуми. Також, Паулу Фонсека справжній майстер розкривати молоді таланти, що продемонстрував у Шахтарі, отже він зможе вивести на новий рівень своїх підопічних.

Ще одним класним вмінням Фонсеки є знаходження нових позицій для гравців, які за деяких причин не показують своєї найкращої гри, прикладом цього є Болбат у Шахтарі, який відмінно вивчив роль правого захисника. Ну а головним козирем португальця є індивідуальна робота з гравцями після якої футболісти отримують крила, Факундо Ферейра не дасть збрехати, це той самий момент, коли ніхто не може змінити гру цього гравця, але Паулу і тут виходить за рамки можливого. Отже, Фонсека - справжній діамант для Роми, так як у його обличчі римляни отримують тренера з унікальними скілами з побудови команди і розвитку гравців.

3. Трансфери літа

Основними трансферами римської команди є обмін Маноласа на Діавара з Наполі, у підсумку якого невідомо ще хто виграє. Також було придбання воротаря Пау Лопеса з Бетісу, який добре вміє грати ногами на відміну від Ульсена і втрата Стефана Єль-Шаараві з яким не змогли домовитися по контракту унаслідок чого той втік до китайського Шанхай Шеньхуа. Найголовнішим у цих трансферах був чіткий підбір гравців під ігровий стиль Фонсеки, що свідчить про те, що власники довіряють португальцю і готові уомплектовувати команду як потрібно.

Відстежується належність головного тренера до прийнятих рішень і вирішення кадрових проблем. Також, ця трансферна кампанія стала дуже обережною підписань було не багато і навіть невеликий прибуток - боси приглядаються до нового тренера і якщо команда покаже гарний результат, кошти на потужну трансферну капанію взимку або вже наступного літа будуть.

4. Кредит довіри

Я думаю усім зрозуміло, що зараз Рома знаходиться у кризі, тому у наступному сезоні сподівання на команду будуть не дуже великими, а отже місце у єврокубках напевно є ціллю мінімум на сезон для римського колективу. До команди не буде прикута увага преси, тому вдасться зняти психологічне навантаження з гравців. У Фонсеки буде час налогодити атмосферу у команді і сформувати нові клубні цінності.

5. Майбутнє клубу загалом

Рішення керівників клубу, можливо стало ударом для фанатів, проте дало змогу заявити, що саме вони боси і ніхто інший. Так це зробили доволі болісно, але беручи відповідальність на себе за такий проект, саме таким бути і потрібно - непоступливим і впевненим у собі. Підтримка нового тренера теж дуже важлива, оскільки буде безгуздо пересваритися з усіма директорами, зробити по-своєму і потім посваритися ще з тренером, якого сам і обрав.

Отже, я впевнений, що зараз Рома будує фундамент для тривалого довгого успішного проекту. Можливо, деякі з гравців стануть майбутніми Тотті чи Де Россі, оскільки допоможуть клубу знову посісти верхівку італійського футболу і вирішать залишитися тут до кінця кар'єри. Клуб із такого міста і з такими вболівальниками так просто не зможе опуститися у болото італійського футболу, а отже вийде з кризи і знову стане демонструвати відмінні результати.

Дякую за те, що прочитали данну статтю, якщо вам сподобалося підписуйтеся і ставте плюс, а якщо не сподобалося ставте мінус і пишіть що саме. Всього найкращого!

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты