Tribuna/Футбол/Блоги/footballinukraine/Головні відкриття літньо-зимової частини УПЛ

Головні відкриття літньо-зимової частини УПЛ

Є досить перспективні футболісти...

Блог — footballinukraine
13 декабря 2021, 05:21
Головні відкриття літньо-зимової частини УПЛ

1. Богдан Когут (Верес), 34 роки

Складно повірити, але ще два роки тому один із найкращих голкіперів УПЛ виступав за аматорський клуб ОДЕК із Рівненської області. Все змінив перехід у Верес, з яким Богдан пройшов шлях від другої ліги до еліти українського футболу. Маючи в біографії лише один матч в Прем'єр-лізі до 34-х років (2011-го року у складі Оболоні), Богдан став одним із головних творців головної сенсації нинішнього сезону УПЛ. 20 пропущених м'ячів в 18-ти матчах і 9-те місце — феноменальний показник для команди, головне завдання якої перед сезоном було не вилетіти. Важко сказати скільки ще воротар зможе демонструвати таку гру, але історія знає приклади, коли у голкіпера в 34 роки розквіт тільки починався.

2. Дмитро Криськів (Металіст 1925, в оренді із Шахтаря), 21 рік

Харківський клуб обрав вірну трансферну політику, орендуючи лише одного футболіста для закриття проблемної позиції. Нинішній рік став дебютним для футболіста молодіжної збірної України в УПЛ, попри те, що позаминулого сезону Дмитро був орендованим Маріуполем (тоді так і жодної хвилини за першу команду Криськів не зіграв). Зате минулого сезону допоміг Металісту 1925 підвищитись в класі, зігравши в першій лізі 25 матчів (2 голи + результативна передача). Навряд чи хтось пророкував настільки яскраву гру у виконані молодого півзахисника перед стартом нинішнього сезону, але вихованець гірників вразив багатьох. Феноменальні диспетчерські якості, техніка, бачення поля... Якщо Дмитро продовжить прогресувати, то матиме всі шанси закріпитись у топкоманді. Окрім допомоги клубу, Криськів вже забив 3 м'ячі у кваліфікації до молодіжного Чемпіонату Європи 2023-го року.

3. Олексій Сич (Рух), 20 років

Ще один гравець молодіжної збірної України дебютував в УПЛ позаминулого сезону, але тоді зіграв лише два матчі за Карпати. Минулого сезону також було два матчі, але вже у складі іншої львівської команди — Рух. В поточному Олексій — ключовий гравець команди, який може закрити позиції правого захисника і опорника. З характеристик можна виділити гру у відборі, витривалість та непогану швидкість. Цілком можливо, що вже скоро гравець піде на підвищення, можливо, навіть в іноземний чемпіонат.

4. Віталій Роман (Рух), 18 років

Ще один представник перспективного проєкту під назвою Рух, також може зіграти на декількох позиціях. Якщо раніше вихованця Карпат звикли бачити або на правому фланзі оборони, або у центрі, то нещодавно Леонід Кучук почав використовувати Романа на лівому фланзі оборони. І це принесло спрацювало. Нещодавно інвертований захисник тероризував оборону спочатку Металісту 1925, а потім Ворскли. Швидкий, не по роках сміливий — це все про 18-річного захисника. Вже зараз можна сказати, що росте топфутболіст, як мінімум для УПЛ.

5. Майкл Гопей Стефен (Інгулець), 21 рік

Вже у дебютному матчі в УПЛ нігерієць відзначився голом у ворота Шахтаря на НСК Олімпійському. Далі був невеликий спад, після чого Майкл знову забив (на цей раз у ворота Маріуполя). Після цього настирний нападник не відзначався, але в кожному матчі віддавався на 100%.

6. Хеннос Асмелаш (Інгулець), 22 роки

Ще на початку березня клуб із Петрово провернув досить нетиповий для себе трансфер, підписавши нідерландського захисника. До цього Хеннос 9 місяців був без клубу, перед тим зігравши 20 матчів у другій за рівнем лізі Нідерландів у складі ТОП Осс. Якщо в кінці минулого сезону на рахунку захисника в УПЛ було лише два матчі, то в поточному Асмелаш — основний гравець Інгульця. 12 матчів, в яких футболіст відзначився 3-ма результативними передачами — можливо, не такий феноменальний результат, але не варто забувати, що червоно-жовті знаходяться внизу турнірної таблиці. З характеристик гравця можна виділити швидкість та універсальність (Хеннос непогано закривав обидва фланги оборони).

7. Марко Сапуга (Рух), 18 років

Син колишнього гравця Карпат Андрія Сапуги, переріс свого батька на 15 см і його зріст сягає вже 194 см. Зазвичай, з такими габаритами обирають позицію центрального захисника або нападника, але Сапуга-молодший приносить користь в центрі поля. Дещо схожий на Феллаїні (не зачіскою), Марко володіє непоганим пасом, грою у відборі та фізичними даними. Про таких, говорять box-to-box. Навряд по 222-м хвилинам проведеним на полі цього сезону можна сказати про Марка багато, але гравець несумнівно перспективний.

Підписуйтеся на сторінку в інстаграмі про футбол в Україні:

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты