Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/10 відомих футболістів, які були покарані за вживання заборонених препаратів

10 відомих футболістів, які були покарані за вживання заборонених препаратів

Пропоную вам ознайомитися з відомими випадками у футболі, коли використовувалися заборонені препарати.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
19 июня 2015, 20:40
3

Досить часто футболісти вживають заборонені препарати. Бувають випадки, що вони про це навіть не здогадуються. Та в більшості випадків вони напевно йдуть на це свідомо. Ми розлянемо 10 найбільш відомих скандальних історіх за участю відомих футболістів.

10. Фернанду Коуту 

Відомий у минулому португальський захисник, екс-капітан національної збірної Португалії. Коуту також грав у багатьох відомих командах: "Барселона", "Порту", "Парма" та "Лаціо". Та у 2001 році, захищаючи кольори "Лаціо", був спійманий на вживанні забороненого препарату нандролон. Він був дискваліфікований на 10 місяців і заплатив штраф у сумі 50 тисяч евро. Та з часом дискваліфікацію скоротили до чотирьох місяців.

9. Марк Босніч

Австралійський воротар "Челсі" також був спійманий на вживанні кокаїну у 2002 році. Був  дискваліфікований на 9 місяців. Потім клуб взагалі розірвав контракт з Боснічем.

8. Коло Туре

Івуарійський захисник був спійманий на вживанні заборонених препаратів у 2011 році. Тоді, захищаючи кольори "Манчестер Сіті", він ортимав покараня у вигляді 6 місяців дискваліфікації.

7. Олександр Рибка

На початку 2012 року Рибка був відсторонений УЕФА на два роки від будь-яких офіційних матчів за вживання забороненого препарату фуросеміду. Захищаючи у той час кольори "Шахтаря", Олександр говорив, що приймав таблетки для схуднення, в яких містився заборонений препарат. І він цього не знав. Подавав декілька апеляції у різні істанції, та все марно. 

6. Яп Стам

Відомий голландський захисник, який  на початку 2000-х років був одним з кращих на своїй позиції. Під час виступів за «Лаціо» у крові Стама був виявлений заборонений препарат нандролон. Після цього він був дискваліфікований на п'ять місяців, але після апеляції термін покарання скоротили на місяць.

5. Гаррі О'Коннор 

Шотландський нападник мав великі проблеми з кокаїном. У 2009 році, виступаючі за "Бірмінгем Сіті", отримав два місяці дискваліфікації і заплатив штаф 180 тис. фунтів за вживання кокаїну. Він був направленний для лікування до США. Та через два роки він знову був спійманий, на це раз поліцейськими у власній машині з кокаїном. І трохи не сів у в'язницю, але ортимав 200 годин громадських робіт. 

4. Едгар Давідс

 

"Пітбуль" у 2001 році захищав кольори туринського "Ювентуса". І в той період часу у нього виявили у крові заборонений препарат нандролон. Після цього була дискваліфікація на чотири місяці.

3. Адріан Муту

 

Талановитий румунський футболіст сам зламав свою кар'єру. Спочатку у 2004 році, граючи за "Челсі", у нього виявили кокаїн у крові, і він був дискваліфікований  на 9 місяців. Після цього його відрахували з команди. У 2010 році, коли виступав за "Фіорентину", знову виявилили у його організмі заборонені препарати і дискваліфікували  9 місяців.

2. Хосеп Гвардіола

 

Нинішній тренер "Баварії", будучи футболістом, більшість кар'єри гравця провів у "Барселоні". Та в кінці кар'єри гравця перейшов до італійської "Брешії", де у 2001 році був дискваліфікований на чотири місяці за вживання нандролону. Хоча треба зауважити, що через 8 років виграв суд у італійської федерації футболу і ьув виправдвний. Та на той час він вже тренерував "Барселону".

1. Дієго Марадонна

Легенда світового футболу мав проблеми з наркотиками досить довгий період часу. І лікувався від наркозалежності і після закінчення кар'єри футболіста. Та був дискваліфікований два рази. Вперше у 1991 році на 15 місяців, коли грав за "Наполі". Другий випадок стався на ЧС-1994 року у США. Після матчу з Нігерією у крові Дієго виявили цілий коктель заборонених препаратів і знову дискваліфікували на 15 місяців.

                                             Підписуйтесь на мій блог, далі буде ще цікавіше.  

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты