Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/50 крутих футбольних фото з історії незалежної України

50 крутих футбольних фото з історії незалежної України

Блог «Мої думки про футбол» вітає всіх українців зі святом, що надходить 28-річницею незалежності! І в подарунок всім блог зробив шикарну підбірку фото з історії незалежної України.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
24 августа 2018, 12:17
48
50 крутих футбольних фото з історії незалежної України

Блог «Мої думки про футбол» вітає всіх українців зі святом – 28 річницею незалежності!

29 квітня 1992-го. Україна – Угорщина 1:3. Стартовий склад у першому матчі в історії збірної України. Верхній ряд: Лужний, Погодін, Беженар, Нікіфоров, Щербаков, Кутепов, Шелепницький (К). Нижній ряд: Третяк, Ковалець, Цимбалар, Саленко.

У тій зустрічі українці забили один гол. Зі штрафного перший гол в історії збірної забив Іван Гецько.

31 травня 1992-го. Фінал Кубка України. «Чорноморець» – Металіст» 1:0 (д.ч). Перші володарі Кубка України після гри.

21 червня 1992-го. Фінальний матч ЧУ. «Таврія» – «Динамо» 1:0. Перші чемпіони після перемоги роблять коло пошани.

Сергій Шевченко – автор переможного голу у тій грі. Він приніс сімферопольцям чемпіонський титул. На фото Шевченко з призом (пилосмок) та трофеєм.

30 травня 1993-го. Фінал Кубка України. «Динамо» – «Карпати» 2:1. Кияни і перший трофей у період незалежності.

7 червня 1993-го.  ЧУ. «Дніпро» – «Динамо» 1:0. За три тури до кінця дніпряни перемогли вдома при підтримці 40-тисяч вболівальників і наздогнали киян у турнірній таблиці. А останніх двох турах команди не втарачали очок. «Динамо» вперше в історії стало чемпіоном тільки завдяки кращій різниці забитих иа пропущених голів. Юрій Максимов (який з часом перейде до «Динамо») забиває у ворота Ігоря Кутепова.

14 вересня 1994-го.ЛЧ. Груповий етап. «Динамо» – «Спартак» 3:2. Тоді ще матчі «Динамо» проти «Шахтаря» не булі такі принципові. Матч між киянами та москвичами викликав великий інтерес вболівальників. Їхали з різних куточків України. На стадіоні було понад 90 тисяч (на той час «Олімпійський» називався «Республіканським» і вміщував до 100 тисяч чоловік). Після першого тайму кияни програвали 2:0. Крім того Михайленко не реалізував пенальті. Та в другому завдяки дублю Віктор Леоненка та голу Сергія Реброва вирвали перемогу.

На фото герой матчу втікає від захисника «Спартака».

1994 рік. У кінці року Віктор Леоненко втретє поспіль отримав «Кришталевий м’яч» (нагорода, яку присуджує часопис «Український футбол» – найкращому футболісту з українським паспортом). Зверніть увагу на задній фон. 

28 травня 1995-го.Фінал Кубка України. «Шахтар» – «Дніпро» 1:1 (п.п. 7:6). Перший трофей гірників у період незалежності.

1995 рік. Німецький фахівець Бернд Штанге (на фото посередині), якого запросив «Дніпро», став першим в історії іноземним тренером у вищій лізі українського футболу. За півтора року він двічі здобував з «Дніпром» бронзу та один раз вийшов у фінал Кубка України. 

1997рік. Лобановський повернувся до «Динамо» і справи пішли на краще.

1997 рік. Лобановський дає настанови Шевченку.

1997 рік. «Динамо» у груповому етапі ЛЧ у двох зустрічах забило «Барселоні» сім голів і не пропустило жодного. Кияни успішно використовують пресинг проти легендарного Рівалдо.

15 листопада 1997-го.Відбір на ЧС-1998. Плей-офф, матч-відповідь. Україна – Хорватія 1:1 (перша гра 0:2). Норвезький арбітр Руне Педерсен (якого довго ще згадували українські вболівальники «добрими словами») не зарахував гол Косовського.

На фото: арбітр у центрі, справа Шевченко, зліва Калитвинцев (капітан тієї збірної).

9 грудня 1998-го. Груповий етап ЛЧ. «Ланс» – «Динамо» 1:3. Щойно, захисник киян Владислав Ващук забив переможний гол, який вивів «Динамо» у стадію плей-офф ЛЧ.

7 квітня 1999-го. Півфінал ЛЧ. «Динамо» – «Баварія» 3:3. Напевно, один з найкращих матчів «Динамо» в новітній історії України. Кремезний форвард німців Янкер виграє боротьбу у захисників «Динамо» Ващука та Головко і зрівнює рахунок.

9 жовтня 1999-го. Відбірковий матч до Євро-2000. Росія – Україна – 1:1. Щойно Шевченко забив свій легендарний гол у ворота Філімонова. 

Після гри Андрій потиснув руку російському голкіперу.

17 листопада 1997-го. Відбір на Євро-2000. Плей-офф, матч-відповідь. Україна – Словенія 1:1. Великий снігопад. Збірна України перед грою. Ми знову вилетіли.

19 вересня 2000-го. Груповий етап ЛЧ, «Динамо» – «МЮ» 0:0. Гравці «Динамо» вирішили поголити голови перед грою з «червоними дияволами».

Нижній ряд; (зліва направо) Дмитрулін, Хацкевич, Белькевич, Деметрадзе, Ващук. Верхній ряд: Гусін, Шацьких, Шовковський, Каладзе, Головко, Несмачний.                    

20 вересня 2000-го. Груповий етап ЛЧ. «Арсенал» – «Шахтар» 3:2. У 2000 році гірники дебютували у ЛЧ. Найцікавіший матч провели у Лондоні. Вони вигравали після першого тайму 2:0, але в другому пропустили тричі.

Склад команди перед початком тієї гри. Нижній ряд (зліва направо) Бахарєв, Зубов, Воробей, Старостяк, Тимощук. Верхній ряд: Абрамов, Ателькін, Попов, Глевецкас, Вірт, Шевчук.

26 травня. 2002-го. Фінал Кубка України, «Динамо» – «Шахтар» 2:3 (д.ч.). Команди вперше зіграли один проти одного у фіналі.  На шикарний матч прийшли подивитися 81 тисяча чоловік на стадіон «Олімпійський». Генадій Зубов втікає від Горана Гавранчича, а Тимощук спостерігає за вдалими діями партнера.

Після гри «Шахтар» з кубком.

11 червня 2002-го. ЧУ. «Закарпаття» – «Шахтар» 0:1.  «Гірники»  вперше стали чемпіонами країни. Гравці «Шахтаря» підкидають свого наставника Невіо Скалу. 9-річну гегемонію «Динамо» зупинено.

2002 рік. Олег Лужний зіграв небагато матчів у складі лондонського «Арсеналу», але достатньо, щоб його вважали причетним до виграшу «Золотого дубля». Лужний у роздягальні з партнерами та Кубком Англії.

2002 рік. Презентація першого бразильця в історії «Шахтаря». Брандао з уругвайцем Даміаном Родрігесом.

28 травня 2003 року. Фінал. «Ювентус» – «Мілан» 0:0 (п.п. 2:3). Вирішальний удар у серії післяматчевих пенальті реалізував наш Андрій Шевченко.

Андрій святкує перемогу в ЛЧ з прапором України.

2004 рік. Андрій Шевченко – володар «Золотого м’яча».

2005 рік. Збірна України святкує вихід на ЧС. 

19 червня 2006-го. Груповий етап ЧС. Саудівська Аравія – Україна 0:4. Щойно Андрій Русол забив перший гол в історії України у фінальній стадії ЧС.

23 червня 2006-го. Груповий етап ЧС. Україна – Туніс 1:0. Шевченко чітко реалізовує пенальті – ми в 1/8 фіналу.

26 червня. 1/8 фіналу ЧС. Швейцарія – Україна 0:0 (п.п.0:3). Олександр Шовковський – єдиний воротар в історії, який не пропустив жодного голу в серії післяматчевих пенальті на ЧС. Він парирує удар швейцарця.

Гусєв забиває пенальті. Україна потрапляє до чвертьфіналу ЧС.

6 листопада 2006-го. ЧУ. «Динамо» – «Шахтар» 1:0. «Браво, Федерація!», – вигукнув Луческу і кинув шапку на газон. 

11 листопада 2007-го.  ЧУ. «Динамо» – «Шахтар» 2:1. Снігове «Класичне», Карлос Корреа випереджає Развана Раца.

7 травня 2009-го. Півфінал Кубка УЄФА. Матч-відповідь. «Шахтар» – Динамо» – 2:1. (перша гра 1:1).  За декілька миттєвостей до закінчення основного часу бразилець Ільсінью точним ударом виводить «гірників» у фінал.

20 травня 2009-го. Фінал. Кубок УЕФА. «Шахтар» – «Вердер» 2:1 (д.ч.) Герой фінального матчу, Жадсонщойно забив переможний гол.

Фінальний свисток!. Радість Дмитра Чигринського та Развана Раца.

Капітан «гірників» – Даріо Срна піднімає над головою Кубок УЕФА.

31 травня 2009-го. Фінал. Кубок України, «Ворскла» – «Шахтар» – 1:0. Після єврокубкового тріумфу «гірники» через одинадцять днів програли полтавчанам у фіналі Кубка України. «Ворскла» – володар Кубку України-2009 на церемонії нагородження.

28 серпня 2009-го. Суперкубок УЕФА. «Барселона» – «Шахтар» – 1:0. Сутичка капітана «гірників» Даріо Срни з молодим Ліонелем Мессі (який на той час не мав жодного «Золотого м’яча»).

Сезон 2009/10. Дмитро Чигринський провів не дуже вдалий сезон у «Барселоні», але він єдиний серед українців, хто грав у одній команді з «інопланетянином» Мессі.

11 червня 2012-го. Євро-2012. Україна – Швеція 2:1. На домашньому Євро завдяки дублю Шевченко зробили камбек у матчі зі шведами. Андрій забиває переможний гол, а Златан не встигає зупинити легенду українського футболу.

19 червня. Груповий етап, Євро-2012. Англія – Україна – 1:0. Джон Террі вибиває м’яч вже після того, як той перетнув лінію воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї гол не зарахував (цим вчинком надовго залишився у пам’яті українських вболівальників).

14 травня 2015-го. Півфінал ЛЄ. Матч-відповідь. «Дніпро» – «Наполі» – 1:0 (перша гра 1:1). Щасливий Маркевич під дощем (перший і єдиний – український тренер, який у період незалежності вивів команду до фіналу єврокубка) радіє виходу своєї команди у фінал ЛЄ.

27 травня 2015-го. Фінал ЛЄ. «Дніпро» – «Севілья» – 2:3.  Розчарований після гри капітан «Дніпра» Руслан Ротань. А щастя було так близько.

Євро-2016. Справжній жах для збірної України. Три зустрічі програні: п’ять голів пропущено і жодного забитого. П’ятов лежить на газоні, а Федецький присів біля стійки воріт. Обидва розуміють, що їхній виступ на Євро – це повний провал.

Єдиний позитивний момент того Євро для нас – це наша фанатка Влада Щеглова. 20-тирічна українка на думку багатьох була найкрасивішою фанаткою Євро-2016.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты