Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро за справжній футбол/Короткий запис. Про стадіони

Короткий запис. Про стадіони

Нещодавно я писав про те, як слід змінювати політику про стадіони в Україні. Сьогодні з’явилася зовсім нова ідея, яка значно простіша в реалізації й буде зручнішою для клубів.

Автор — Roman Ščerbak
16 августа 2018, 22:09
10
Короткий запис. Про стадіони

Полягає вона в повній відмові від такого критерія як «місткість трибун». На це мене наштовхнули коментарі про те, що в тій самій Ковалівці зібрати повний стадіон буде неможливо. І 5000 там зовсім не потрібні.

Замість цього буде більша вага на інші зручності на споруді: паркувальні місця, справні турнікети, кав’ярні, дах над місцями й тому подібне. І також нова умова «обґрунтованість місткості». Тобто, клуби мають будувати стадіони відповідно до потреби в ньому. Якщо в Ковалівці може прийти не більше за умовні 2500, то будувати з розрахунку на 5000 просто немає сенсу. Достатньо буде 3 тисячі.

Якщо ж керівництво захоче збудувати необґрунтовано великий стадіон, який заповнюватиметься на 10-15%, то клуб отримає грошовий штраф. Пропоную поставити відмітку в 50% місткості трибун для всіх клубів. Це змусить їх заохочувати вболівальників на трибуни. Якщо ж зуміють зібрати більше за 75%, то отримають за це грошову винагороду. Вона матиме декілька ступенів: найнижче — за матч проти одного з лідерів (або ж першого місця, якщо клуб сам є в суперечці лідерів), потім — прямого конкурента, потім — потенційного конкурента, і найвищий рівень — зовсім не конкурента. Тобто, за матч «Колос» : «Волинь» буде найнижча ціна, за матч «Колос» : «Металіст 1925» трохи вища, «Колос» : «Оболонь-Бровар» іще вища, «Колос» : «Зірка» — найвища.

Має бути створено систему заохочень для заповнення секторів, що знаходяться напроти камери для покращення картинки, але це поки в далекій перспективі (ніби не всі ці думки поки в далекій перспективі).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты