Tribuna/Биатлон/Блоги/Біатлон-Онлайн/Медаль у першій же гонці. Згадуємо, як Україна розпочала минулий біатлонний сезон

Медаль у першій же гонці. Згадуємо, як Україна розпочала минулий біатлонний сезон

Чи вийде у Меркушеної та Тищенка повторити свій успіх цьогоріч?

29 ноября 2019, 18:33
Медаль у першій же гонці. Згадуємо, як Україна розпочала минулий біатлонний сезон

Чи вийде у Меркушеної та Тищенка повторити свій успіх цьогоріч?

Лічені години лишаються до старту нового біатлонного сезону: перша гонка Кубку світу відбудеться 30 листопада о 14:10. Це одиночна змішана естафета, у якій за Україну будуть бігти Тищенко та Меркушина – бронзовий склад аналогічної гонки минулоріч.

Тоді у Поклюці наша снайперська пара втерла носа багатьом топ-збірним: Німеччині, Італії, Франції, Росії.

Меркушина дуже добре розпочала гонку – з перших метрів вийшла у лідери. Настя стала найкращим снайпером у тій гонці (нуль промахів) і непогано йшла на лижні. Після першого етапу Україна вийшла першою і з трійки вже не випадала.

Вдумайтеся, Тищенко не програвав по 30 секунд на кожному кілометрі лідерам! Він нормально тримався за Едером і Біркеландом та топово стріляв, рука здригнулася лише раз на останній стрільбі. Звання кращого снайпера КМ Артем тримав аж до Чемпіонату світу, де щось зламалося.

Ну а виграли норвежці, другими стали майстри сингл-міксту – Едер і Хаузер. Німців завалив традиційний фактор Еріка Лессера – штрафне коло на останньому етапі. Поєднання ж відмінної стрільби, пристойного ходу та фарту пренесли українській парі бронзу.

«Було якесь легке передчуття. Або, може, я просто настільки впевнена в Артемі, а він у мені. Ментально ми були готові допомогти один одному завоювати медаль.

Ще на вкатці ми попросили тренерів повідомити хоча б попередній розклад на перший етап в Поклюці. Андрій Прокунін запитав, хочете бігти сингл-мікст? Ми відповіли, що не горді, що дасте, то й побіжимо», – розповідала після гонки Меркушина.

«В Естерсунді хочеться повторити минулорічне досягнення», – сказав Артем Тищенко перед стартом уже цьогорічної гонки. Суперники українців заявили на гонку дуже бойові склади: Швеція – Оберг та Самуельссона, Німеччина – Пройс та Лессера, Франція – Сімон та Дестьо, Норвегія – Ольсбу-Рейселанн та Крістіансена. Тому тримаймо кулачки та віримо у наших.

Другие посты блога

Все посты