Tribuna/Биатлон/Блоги/Народний спорт/Розклад біатлонного сезону 2021/2022!

Розклад біатлонного сезону 2021/2022!

Вже через місяць стартує новий біатлонний сезон. Біатлон в Україні вважається спортом №1 в зимовий сезон.

Автор — Dima Kutsyk
21 октября 2021, 20:42
Розклад біатлонного сезону 2021/2022!

Вже через місяць стартує новий біатлонний сезон. Біатлон в Україні вважається спортом №1 в зимовий сезон. Цей вид спорту приносив нашій країні багато нагород Олімпійських ігор (якщо порівнювати з іншими), і в «олімпійський» сезон, увага до цього спорту зростає.

Окрім змагань Кубку світу та Кубку IBU, є сподівання, що змагання Кубка Юніорів теж відбудуться. Також нас очікує декілька великих стартів, таких як: Універсіада, Чемпіонат Європи і звичайно Олімпійські ігри.

 

Кубок світу

 

Цього року на нас очікує 10 (9,5) етапів Кубка Світу і Олімпійські ігри в Пекіні.

Першим етапом так званим «Відкриттям сезону» стане швецький Естерсунд. Ця траса повертає до свого звичного амплуа, прийом першого етапу, бо минулого сезону ця культова траса приймала останній етап Кубка Світу. Саме цікаве, що IBU вирішило залишити таку річ як етап «Відкриттям сезону», тому Естерсунд прийме одразу два етапа.

«Відкриттям сезону» - 27.11 – 28.11

Перший – 02.12 – 05.12

 

В цьому сезоні дебютантом Кубка світу стане естонська траса Отеппя. На цій трасі вже проводився Чемпіонат Європи і Юніорський Чемпіонат світу, але змагання такого високого рангу ця самобутня локація ще не приймала.

Звичайно більшість спортсменів, навіть напевно всі, будуть виходити на пік форми вже під ігри в Пекіні, але й по сезону треба йти добре, бо якщо і є люди, чиє місце в заявці на Олімпіаду не буде обговорюватись, то деяким це місце треба буде вигризати по ходу сезону.

Основною інтригою сезону для автора, є те, чи зможе Стурла Лагрейд продовжити такий хороший виступ і в цьому році. І чи зможе він виграти Великий кришталевий глобус цього сезону?

 

Кубок IBU

 

 

Це змагання є плацдармом для обкатки молоді. Але в випадку України, там дуже часто виступають спортсмени яких молодими назвати вже не можна.  В минулому сезоні досить хороші результати на цих змагання показувала Ірина Петренко (Варвинець), котра вже в цьому сезоні прагне повернутись в основну збірну на Кубок світу. Швидкість України після паузи в виступах, була хороша, але було помітно, що Ірині не вистачало витривалості.

На відміну від Чемпіонату світу, Чемпіонат Європи в цьому році відбудеться. Прийме відкриту континентальну першість німецька траса Арбер.

 

Кубок Юніорів

 

 

В минулому сезоні етапи Юніорського Кубка світу, як і Юніорський Чемпіонат світу були відмінені. Маємо надію, що в цьому сезоні ці змагання все таки відбудеться.

 

Також в цьому сезоні на нас чекає Всесвітня Зимова Універсіада 2021 в швейцарському Люцерні. Цікаво чи хтось з спортсменів основної збірної представить нашу країну на цих змаганнях.