Tribuna/Стрельба/Блоги/Народний спорт/Перші українці на аренах Токіо

Перші українці на аренах Токіо

День 0 - завершено. Звичайно на нас очікує ще Церемонія відкриття, але все ж ми тут більше про спорт.

Автор — Dima Kutsyk
23 июля 2021, 10:20
4
Перші українці на аренах Токіо

День 0 - завершено. Звичайно на нас очікує ще Церемонія відкриття, але все ж ми тут більше про спорт.

Сьогодні вперше на арени країни вранішнього сонця вийшли українські атлети. В змаганнях лучників Україну представили чотири спортмсмена. Серед жінок всі три спортсменки зайняли місця нижче 32, і в індивідульних змаганнях, розпочнуть виступи проти сильніших опоненток. Найкращою з українок стала Вероніка Марченко, вона з результатом в 635 очка зайняла 35-у позицію. Анастасія Павлова - 41-е місце (631 очко). Лідя Січенікова в підсумку 54-а, її результат 623 очка. Попередній (або рейтинговий) етап, є важливим не лише для індивідуальних змагань, але і для командних. За підсумками етапу збірна України посіла 11-е місце, і розпочне свій шлях з 1/8. Перше протистояння українок в командних змаганнях буде проти представниць РОК (25.07)

Цікаво що перші три позиції зайняли спортсменки з Республіки Корея, а переможниця етапу Сан Ан, встановила новий олімпійський рекорд - 680 очок. Попередній рекорд був встановлений українкою Ліною Герасименко ще на іграх в Атланті (1996 р.).

В чоловічих змаганнях був представлений лише один представник України. Олексій Гунбін з результатом 656 очок, став 28-м. 

На жаль такі виступи не дозволяють Україні виступати в змішаних змаганнях (ми посіли 18-е місце).

Розклад першого дня Олімпійських ігор 2020, зроблю ввечері, коли вже буде відомо всі деталі виступу українців.