Tribuna/Гандбол/Блоги/ГК Мотор/Перспективи «Мотора» в Лізі чемпіонів

Перспективи «Мотора» в Лізі чемпіонів

Всеукраїнська газета «КОМАНДА» разом із Сергієм Бебешко і Владиславом Остроушко аналізує перспективи «Мотора» в 22-й за рахунком Лізі чемпіонів.

Блог — ГК Мотор
26 сентября 2014, 20:04

Увечері в неділю, 28 вересня Запорізька «Мотор» виїзним поєдинком проти віце-чемпіона Угорщини, команди «Пік Сегед», відкриє для себе другий поспіль груповий турнір Ліги чемпіонів. Для порівняння: у дворазового чемпіона Угорщини та чинного володаря Кубка ЄГФ це 13-й захід. «Мені важко визначити фаворита в цій парі, - каже третій бомбардир« Мотора »в єврокубках Владислав Остроушко, який перебрався в нинішнє міжсезоння із Запоріжжя в угорський« Чурго »(клуб разом з« Пік Сегед »йде без поразок, а на рахунку Влада - - 15 голів в новому клубі після чотирьох ігор.) - На перший план вийде настрой команд, а також прихильність Фортуни. Іспанський наставник Хуан-Карлос Пастор, який призвів свою країну до звання чемпіона світу в 2005 році, запросив з «ПСЖ» двох співвітчизників, зміцнивши і без того солідний за іменами склад. Відмінною ж рисою колективу є те, що всі хлопці в ньому - немов одна сім'я, про що тут, в Угорщині, доводилося чути неодноразово ».

 

ФАВОРИТ НАШОЇ ГРУПИ - «Віве Кельце»

 

Що ж, тим цікавіше буде проаналізувати підсумкову таблицю групи D. На наш погляд, роль фаворита належить «Віве Кельце», у «Піка» проглядається друга позиція, а статус аутсайдера світить чемпіону Швейцарії. На яких місцях фінішують «Дюнкерк», «Ольборг» і «Мотор», уявити складно - французи стали переможцями другого за силою національного чемпіонату, але з поразки розпочали поточний першість, а «Ольборг», як і «Мотор», вперше засвітився на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у минулому сезоні.

 

- Так, вважаю, що «Віве Кельце» - безумовний фаворит групи, - погоджується з нашим «паперовим» розкладом (але тільки по частині фаворитів) наставник «моторостроителей» Сергій БЕБЕШКО, для якого майбутня Ліга чемпіонів стане четвертою в кар'єрі. - На це вказує багато факторів - досвідчені і титуловані виконавці, грамотний тренер в особі Таланту Дуйшебаева. Звичайно, все може трапитися, але, гадаю, «Віве Кельце» можна порівняти з угорським «Веспрема» в нашій минулорічній єврокампанії. Мені здається, перед заключним поєдинком з «Мотором» в Києві вони вже забезпечать собі перше місце.

 

- Після перегляду відеоматеріалів поділіться оцінкою нинішнього «Пік Сегед» з розсипом зірок, включаючи недавно приєдналися до них іспанців - воротаря Хосе Мануеля Сієрра і плеймейкера Антоніо Гарсія?

 

- Гарсія - НЕ розігруючий, а лівий напівсередній. Просто в «ПСЖ» його поставили в центр, і він там так і не встиг адаптуватися. У збірній Іспанії він діє зліва і в «Піке» гратиме на своїй рідній позиції. Це серйозне посилення. На кожному місці у другій лінії в угорців є по два гравці високого класу, як високі кидають, так і обіграють. Досвідчені розігруючі прекрасно бачать поле, спаяні з лінією. На краях з одного боку грає швед Калльман (ще один зустрічається варіант його прізвища - Челльман, - прим. І.Г.), що виграв три ЛЧ, з іншого - Гарсія Паронді, у якого їх дві. Воротар - другий номер збірної Іспанії. Не будемо скидати з рахунків і силу інших гандболістів. Перемога в Кубку ЄГФ про щось, напевно, говорить. Причому «Пік» обіграв в Берліні та місцевий «Фюхсе», і потім, у фіналі, «Монпельє». Вони стали сильнішими й не так

після роботи на трансферному ринку, скільки після перемоги в другому за значимістю єврокубку, яка додала важкувату порцію впевненості командним діям.

 

«В ПЕРШИХ ЧОТИРЬОХ МАТЧАХ ПЛАНУЄМО ВЗЯТИ ЧОТИРИ ОЧКА»

 

- Минулого сезону до Нового року було проведено сім матчів ЛЧ, тепер відбудеться вісім. Чи є у вас план по набору очок?

 

- Як і в минулому розіграші, ми хочемо пройти в плей-офф. Для цього необхідно набрати дев'ять очок. Торік нам цього вистачило. Що стосується вашого запитання, то я поставив завдання - у найближчих чотирьох зустрічах взяти чотири пункти.

 

- На даний момент ми схильні вважати, що «Кадеттен Шаффхаузен» буде головним постачальником очок для суперників. Чи може «Мотор» розраховувати на «свої» чотири пункти, як в минулорічних матчах проти «Санкт-Петербурга»?

 

- Порівнювати швейцарців з пітерцями, які потрапляли в ЛЧ, не стаючи при цьому найсильнішим в Росії, не можна. Чемпіон будь-якої країни, що бере участь в груповому турнірі ЛЧ, виступає там заслужено. Чому чемпіон Швейцарії повинен бути набагато слабкіше чемпіона України? Особисто я не бачу великої різниці між «Мотором» і «Кадеттеном».

 

- Тобто ви здивуєтеся, якщо «Кадеттен» в лютому залишиться з нулем в графі перемог?

 

- Для початку потрібно побачити його в дії. Скажу лише, що мені незрозуміло, чому ми ставимо «Кадеттен» в самий низ.

 

- Найбільш, мабуть, хвилюючий і вже точно самий обговорюваний питання - це домашня арена «Мотора» в єврокубках, якій на цей раз став Палац спорту в Києві. Як ви плануєте добиратися на домашні поєдинки?

 

- Дійсно, важливо те, як добиратися, а вже де вона знаходиться - це другий момент. Наприклад, в минулому сезоні ми близько чотирьох годин їхали автобусом до Харкова, а зараз клуб організовує переліт до Києва, який займе одну годину і 15 хвилин. Це говорить про те, що нам буде набагато комфортніше. Для мене важливо, щоб гравці вчасно добиралися на матчі, щоб були створені умови, а вони тут завдяки керівникам заводу «Мотор Січ» і його президенту В'ячеславу Олександровичу Богуслаєву створені на високому рівні.

 

Хочеться грати при заповнених трибунах Палацу спорту, але я не знаю, що для цього потрібно зробити. Якщо на поєдинок з «Дюнкерком» збереться значна аудиторія, буде взагалі - краще не придумаєш. Ми зіграли в Харкові, зіграємо в Києві. Для популяризації виду спорту дуже важливо грати в різних регіонах. Але важливо це тоді, коли людям цікаво. Мене це стосується меншою мірою, а ось гравцям потрібна підтримка, вони жадають її. Вони хочуть, щоб за них вболівали. Коли вони бачать у виїзному матчі вболівальників суперника, які мало не на руках виносять своїх улюбленців після перемоги, їм в якійсь мірі прикро, що у них немає ні рідного залу, ні аншлагу на трибунах, коли вони штурмують Лігу чемпіонів.

Другие посты блога

Не вийшло ...
7 декабря 2014, 11:22
Є 4-ри очки!
21 ноября 2014, 22:34
Перемога!!!
14 ноября 2014, 22:08
Північні гості
18 октября 2014, 14:46
Bізитна картка
11 октября 2014, 12:21
Чудова п'ятірка і Талант
26 сентября 2014, 22:41
Новенькі в команді
4 августа 2014, 12:25
Все посты