Tribuna/Гандбол/Блоги/ГК Мотор/Мотор відстояв своє право грати серед кращих

Мотор відстояв своє право грати серед кращих

Запорізький Мотор другий рік поспіль потрапляє до групового єтапу Ліги чемпіонів

Блог — ГК Мотор
7 сентября 2014, 13:51

Гандболісти запорізького "Мотора", не маючи шансу на помилку, на 100% використали можливість пробитися в груповий турнір Ліги Чемпіонів сезону 2014-2015 років. У першому поєдинку кваліфікації, яку цього року випало приймати австрійському Харді, команда Сергія Бебешко розім'ялась на дебютантах Ліги, гандболісти з клубу "Юніор Фазано". Анітрохи не применшуючи достоїнств італійських чемпіонів (суперників не можна недооцінювати, а ще правильніше - необхідно поважати), зазначимо, що запорожці без особливої напруги пройшли у фінал кваліфікації здобувши перемогу з відчутною перевагою в 16 м'ячів. 36: 20!

В свою чергу, господарі турніру, так сподівалися на можливість дати бій своїм давнім суперникам із Запоріжжя, у другому півфіналі поступилися чемпіону Португалії "Порто" - 29: 25. Таким чином, доля єдиної путівки в найсильніший гандбольний клубний турнір Європи вирішувалася в поєдинку між переможцями - "Мотором" і португальським чемпіоном минулого сезону. Важливість цієї події для обох команд була настільки велика, що повторюся ще раз - ПРАВА НА ПОМИЛКУ НЕ МАВ НІХТО!

Граючи, лише, в українському чемпіонаті, гравці запорізького "Мотора" не мають можливості прогресувати. Португальці, плануючи сезон з прицілом на Лігу Чемпіонів, посилилися ще одним кубинцем, бразильцем, вихованцем гандбольної школи республіки Кабо-Верде і підтягнули місцеву перспективну молодь. Протистояння намічалося не жартівливе... В принципі, так воно і вийшло.

Окрилені перемогою над господарями турніру, Дракони, як величають гандболістів з Порту на батьківщині, розуміли, що суперник із Запоріжжя - горішок не простий, проте, вдруге поспіль налаштуватися на переможний виступ, судячи з гри, НЕ змогли. Гідний суперник, яким спочатку розглядав "Порту" тренерський штаб запорізької команди, хвилина за хвилиною першого тайму, наштовхуючись на непорушні стовпи оборони і відчувши на собі всю міць атакуючої сили "Мотор", втрачав упевненість у власній перевазі.

У першому таймі, "Мотор" нестримно нарощував оберти і помітно йшов у відрив від соперніка. Зусиллями капітана Онуфрієнко і товаришів по команді, перед другим таймом, запорожці мали в запасі 5 м'ячів. 17 закинутих "Мотором" проти 12-ти з боку "Порту". В відведений на відпочинок час, наставник португальців провів невелику роботу над помилками. Вийшовши на другий тайм, суперник запорізького клубу спробував нав'язати трохи іншу тактику ведення боротьби і .... на деякий час, це змусило похвилюватися "Моторівську" групу підтримки, яка показала стриманим і тепло-холодним уболівальникам з Австрії ЯК потрібно вболівати за СВОЇХ !!! Правда, судячи з результату, холоднокровності і розважливості головного тренера Сергія Бебешко, подібний поворот подій не порушив. Спочатку, "МОТОР" дозволив супернику скоротити різницю в рахунку, а потім гравці пристосувалися до нових обставин, почали позбавлятися від опікунів і трибуна запорожців, з колишньою силою в голосі і непохитною вірою в перемогу, продовжила підтримувати своїх улюбленців. Фінальний свисток арбітрів матчу зафіксував, що саме запорізький "МОТОР" здобув єдину путівку в своїй кваліфікаційній групі і вийшов в груповий турнір VELUX Champion League 2014 - 2015! В групі на "Мотор" вже чекають - Ольборг(Данія),переможець минулорічного Кубку ЄГФ Пік Сегед(Угорщина),чемпіон Франції Дюнкерк,Віве Кельце(Польша) та Шаффхаузен Кадеттен (Швейцарія)

Не стану виділяти когось з гравців - навмисно. Нинішня перемога, перемога в кваліфкаціонном раунді, дуже значуща подія. Всі без винятку внесли свій вклад в загальну справу. Весь тренерський колектив, безумовно, ті хто забивав, хто відчайдушно захищався, хто виходив на ігри в Харді і готовий був в будь-яку секунду бути корисним команді, ті хто пройшов горнило передсезонної підготовки і, вибачте за банальність, природно, ті люди, які створюють команді умови для повноцінної роботи, виступів і, відповідно, зростання майстерності. Спасибі ВСІМ!

Попереду новий і цікавий сезон. Бачимо, що команда готова і хоче вирішувати серйозні завдання. Віримо і сподіваємося на успіх "Мотор"!

Другие посты блога

Не вийшло ...
7 декабря 2014, 11:22
Є 4-ри очки!
21 ноября 2014, 22:34
Перемога!!!
14 ноября 2014, 22:08
Північні гості
18 октября 2014, 14:46
Bізитна картка
11 октября 2014, 12:21
Чудова п'ятірка і Талант
26 сентября 2014, 22:41
Новенькі в команді
4 августа 2014, 12:25
Все посты