Tribuna/Гандбол/Блоги/ГК Мотор/П'ять питань президенту

П'ять питань президенту

Олімпій Покатов розповів про минулому сезоні, українському чемпіонаті, результати жеребкування ЛЧ 2014-2015, планах на майбутнє ...

Блог — ГК Мотор
2 июля 2014, 20:48
2

Зовсім скоро команда вийде з відпустки і почне підготовку до нового сезону. Наприкінці вересня розпочнеться Чемпіонат України серед чоловічих команд суперліги, але вже наприкінці першого тижня осені «Мотору» належить відстоювати своє право на виступ у Лізі чемпіонів ЕГФ сезону 2014-2015 у кваліфікаційному турнірі. З яким настроєм колектив вирушив на відпочинок, хто вони, майбутні суперники «Мотора» в кваліфікації і, хто буде кувати перемоги чинному чемпіону України в новому сезоні? Ці та інші теми ми торкнулися в розмові з Президентом ГК «МОТОР» м.Запоріжжя олімп Покатовим.

 

Планка взята з хорошим запасом

О. Покатов: Настрій чудове. Якщо підбивати підсумки, то минулий сезон, безумовно, успішний. Плани, які стояли перед колективом, здійснені. Ми стали Чемпіонами України, успішно пройшли кваліфікацію і груповий етап Ліги Чемпіонів, гідно виступили в 1/8 фіналу цього престижного європейського турніру.

  Вдалося грати на рівні з призерами бундес - ліги, словенського, хорватської, угорського і російського чемпіонатів, що дозволило вийти з групи. Це, безсумнівно, великий успіх, як для дебютанта Ліги Чемпіонів.

  Якщо говорити про Чемпіонат України ... щось ми його досить легко пройшли .. Без єдиної втрати. У всіх іграх були тільки перемоги.

 

  Про селекційній роботі

О.Покатов: Майбутній сезон ставить перед нами нові завдання - перемогти в чемпіонаті України, пройти кваліфікацію Ліги Чемпіонів, вийти з групового турніру не нижче третього місця і зробити все, щоб 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів була крайньою точкою сезону.

  Поставлені цілі і визначають селекційну політику клубу. Чи готові ми без зміни персонального складу гравців успішно пройти майбутній сезон? Я вважаю, що на 90% готові. Ми продовжили контракти з Ріхардом Штохлем, Єгором Євдокимовим, Сергія Бурка, підписаний контракт з Дмитром Дорощук, відновлений після травми Олександр Титов. Крім цього в основний склад увійде молодь - вихованці ЗНТУ-ЗАС Станіслав Жуков і Владислав Донцов. Дуже шкода, що в минулому сезоні не зміг виступати в Лізі Чемпіонів Микола Стецюра, т.к. він був заявлений за Динамо (Мінськ). У цьому сезоні - вперед! Протягом сезону потрібна стабільність Інал Афлітулін, Сергія Онуфрієнко, Олега Скопинцева, Євгенія Жука, Костянтина Куриленко.

  Закінчилися і не були продовжені контракти з Віталієм Горбачовим, Євгеном Гурковський, Владиславом Остроушко та Олександром Семміковим.

  Але все таки турбує позиція розігруючого. Контракт з Анхелем Пересом продовжений, але цю позицію необхідно посилювати.

  Вже другий рік ведемо переговори про перехід в «Мотор» Артема Козакевича з клубу «Портовик», але поки без успіху.

  Проблеми з комплектації персонального складу гравців нескінченні і вони є у будь-якого клубу, яке б місце в Європейському або світовому рейтингу він не займав, але ключова ланка - це головний тренер. Немає сумнівів, що Сергію Васильовичу Бебешко по плечу суперництво з Талантом Дуйшебаевим, Володимиром Максимовим і в майбутньому сезоні є можливість це довести.

 

 Спокій нам тільки сниться

О.Покатов: Плани з липня і серпня у нас розписані: це виїзні ігри та участь в різних турнірах, в тому числі і закордоном. Спочатку збір, який ми будемо проводити в Карпатах. Вирішили цього року опинитися від жаркого південного клімату і провести підготовку в горах. Всі домовленості вже досягнуті і команду крім чистого повітря, кисню та привітності наших партнерів чекає багато і багато роботи!

 До речі, користуючись нагодою, хочу запросити всіх любителів гандболу на найцікавіші поєдинки із запорізьким «ЗТРом» орієнтовно 2-3 серпня. Запрошуємо всіх наших уболівальників. Потім у нас плани поїхати в Білорусь, Польщу і Стамбул. Візьмемо участь у трьох турнірах в рамках підготовки до кваліфікації Ліги Чемпіонів.

 

 Європейські плани «Мотора»

О.Покатов: Ми дуже хотіли увійти до складу SEHA-Ліги, в якій грають найсильніші клуби Хорватії, Сербії, Чорногорії, Македонії та ряду інших Балканських країн. Всього - 10 клубів. Для цього провели цілий ряд переговорів з президентом і виконавчим директором SEHA-Ліга. На переговорному етапі все йшло нормально і було досягнуто попередню згоду на участь «Мотор» в цьому чемпіонаті за рахунок збільшення числа команд-учасників до 14. Але рішення, безумовно, залишалося за колективним органом SEHA-Ліги. У червні у них відбулося засідання на якому, з різних причин, в тому числі економічним, прийнято рішення залишити кількість команд на колишньому рівні. Але перспектива на участь «Мотор» в SEHA-Лізі залишилася, можливо в наступному році.

 

 Хай живе, Ліга Чемпіонів в Україні!

О.Покатов: Виконавчий комітет ЄГФ і Європейська Федерація стурбовані політичною ситуацією в нашій країні і можливістю проведення домашніх матчів в Україні. Але ми всіх заспокоюємо і твердо заявляємо, що наша домашня арена буде в Харкові, яка їм добре відома. Єдина умова ЄГФ-наявність другого запасного залу. Поки ми це питання опрацьовуємо. Можливо, буде Київ чи Одеса, але запасний зал буде! Дуже шкодуємо, що в Запоріжжі, поки немає свого ігрового залу і сподіваємося на те, що найближчим часом питання по палацу спорту "Юність" буде остаточно вирішене в інтересах усіх ігрових видів спорту м.Запоріжжя.

 

 На мажорній ноті

О.Покатов: Що можна побажати колективу в майбутньому сезоні?! (Посміхається) Найголовніше, щоб у душі кожного гравця, кожного члена команди оселилася заповітна мрія грати у фіналі чотирьох Ліги Чемпіонів. І я впевнений, що самовіддана праця і бажання бути кращими дозволить нашій команді перемогти. Бажаю всім успіхів і до нової зустрічі!

Другие посты блога

Не вийшло ...
7 декабря 2014, 11:22
Є 4-ри очки!
21 ноября 2014, 22:34
Перемога!!!
14 ноября 2014, 22:08
Північні гості
18 октября 2014, 14:46
Bізитна картка
11 октября 2014, 12:21
Чудова п'ятірка і Талант
26 сентября 2014, 22:41
Новенькі в команді
4 августа 2014, 12:25
Все посты