Tribuna/Футбол/Блоги/МФК Металург Запоріжжя/Сергій Басов – новий гравець МФК «Металург»!

Сергій Басов – новий гравець МФК «Металург»!

Сьогодні запорізький клуб уклав угоду з досвідченим 34-річним захисником

26 января 2021, 16:57
2
Сергій Басов – новий гравець МФК «Металург»!

Сьогодні запорізький клуб уклав угоду з досвідченим 34-річним захисником

Сергій Басов є вихованцем футбольних шкіл Запоріжжя, а професійну кар'єру починав у Другій лізі в складі донецького "Титану". Влітку 2009 року на правах вільного агента підписав контракт з новачком Першої ліги кропивницькою "Зіркою", де провів один сезон, після чого перейшов до складу ще одного новачка Першої ліги "Буковини". У Чернівцях протягом двох сезонів був основним захисником команди, демонструючи при цьому результативну гру (9 голів у 62 матчах).

Влітку 2012 року перейшов до "Олександрії". Тоді команда вилетіла Першу лігу, через що втратила багатьох лідерів команди. Сергій Басов швидко завоював місце в основному складі, і в сезоні 2012/13 разом з олександрійцями завоював бронзові медалі, потім срібні (2013/14) і нарешті золоті (2014/15), оформивши повернення в Прем'єр-лігу.

19 липня 2015 року в першому турі чемпіонату України у грі проти донецького "Шахтаря" Сергій Басов дебютував у Прем’єр-лізі. А через рік – в єврокубках у третьому відбірковому раунді Ліги Європи сезону 2016/17 у грі проти хорватського "Хайдука". На початку 2018 року за обопільною згодою сторін Басов залишив "Олександрію", де протягом шести сезонів сумарно провів 144 офіційні матчі (забив 7 голів). У січні 2018 клуб з Казахстану "Акжайик" підписав контракт із захисником.

Відтепер Сергій Басов – офіційно гравець МФК "Металург".

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты