Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Етюд в рожевих тонах. Як Puma підтримує боротьбу з раком грудей

Етюд в рожевих тонах. Як Puma підтримує боротьбу з раком грудей

Декілька клубів мексиканської ліги одночасно випустили комплекти рожевих форм. Блог «Футбольна форма» розбирається в ситуації.

Автор — Gedeonus
4 октября 2015, 01:06
6
Етюд в рожевих тонах. Як Puma підтримує боротьбу з раком грудей

Декілька клубів мексиканської ліги одночасно випустили комплекти рожевих форм. Блог «Футбольна форма» розбирається в ситуації.  

Сьогодні хочу сказати декілька добрих слів про виробника спортивного екіпірування Puma. Правду кажучи, я не знаю, з якою метою вони це роблять. Можливо, це справді жест доброї волі, а можливо й популізм. Хтозна. Проте головне, все ж таки, це те, що така досить велика компанія, одна з лідерів світової індустрії за своїм напрямком, привертає увагу інших великих компаній та людства взагалі до цієї проблеми.

Щороку в жовтні головні світові фонди боротьби з раком грудей об’єднуються у проведенні так званого Місяця Усвідомлення Проблеми Раку Грудей – місяця, впродовж якого ці неприбуткові організації збирають гроші на вивчення, діагностику та розробку ліків проти цієї жахливої хвороби. В результаті кошти на це жертвують не лише люди, чиї рідні були вражені раком, але й багатомільйонні корпорації: приміром, Avon організовує марафон на 60 кілометрів, внески учасників якого, разом з пожертвою компанії, йдуть на розробки ліків. Компанія Puma, як виробник спортивної форми, в жовтні робить те, що вона робить найкраще – футбольне екіпірування.

Цікаво, що у даному експерименті беруть участь виключно латиноамериканські клуби, причому переважна більшість з яких – мексиканські. Як на мене, це пов’язано з тим, що у американській МЛС (а саме в Америці був започаткований Місяць Усвідомлення) всі клуби за контрактом грають у Adidas, а ця компанія не дуже охоче підтримує ініціативи боротьби з цим підвидом раку. От і виходить, що з сьогоднішніх учасників лише один чилійський клуб – всі інші мексиканці.

Пума випускає форми у підтримку жінок, хворих на рак грудей, вже не перший рік. Приміром, два роки тому вперше взали участь в подібній акції мексиканські «ПУМАС» та «Сантос Лагуна»:

Минулоріч географія учасників трохи розширилась. Окрім «Сантос Лагуни», того року рожевими комплектами порадували «Атлас» та «Монтеррей», а також чилійський «Універсідад Католіка»:

Цього року поки що все обмежилося Мексикою: до минулорічних учасників додався ще й екс-клуб Роналдіньо «Керетаро».

Футболісти не виходять в цій формі на поле – вона лише продається в офіційних магазинах вищезгаданих клубів деякий період часу. В самих комплектах немає ніяких незвичайних шаблонів: зазвичай у цих формах використовуються ті самі шаблони, що і на домашніх формах клубів, тільки у рожево-білих (чи рожево-чорних тонах).

Але навіть незважаючи на це, Puma залишається чи не єдиним виробником футбольних форм, що залучається до цього флешмобу. Окрім неї, можна згадати хібащо цьогорічний «Райо Вальєкано», який увесь сезон буде бігати у сіро-рожевій формі від Kelme з рожевою стрічкою на тлі.  Такі вчинки достойні поваги – але куди більшої поваги заслуговують жінки, що не перестають боротися з цією хворобою.

Які одного разу переможуть. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты