Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/«5-й тур УПЛ. Короткий огляд»

«5-й тур УПЛ. Короткий огляд»

З п’ятниці по неділю пройшов 5-й тур Прем’єр-ліги, який нас порадував своїми цікавими матчами. Тому, давайте ще раз згадаємо їх.

Автор — Denys Cherednychenko
17 августа 2015, 14:57

"Як Шахтар грав, так Дніпро і виграв"

У пятницю, в Одессі відбувся матч 5-го туру Прем’єр-ліги між донецьким Шахтарем та дніпропетровським Дніпро, де наприкінці матчу Дніпро зумів забити два голи та перемогти Шахтар на виїзді.

"Про матч"

Те, що це буде не легкий матч для обох команд було зрозуміло ще до його початку. "Дніпру" як і "Шахтарю" потрібно перемагати та брати 3 очки, щоб боротися за чемпіонство. Для "Дніпра" перемога була б як "коток нового повітря" який заспокоїв би команду та тренера і давав надії на боротьбу за чемпіонство, а для "Шахтрая" перемога була б шанс наздогнати "Динамо" в турнірній таблиці та психологічно впевнено готуватися до матчу з "Рапідом". 

Перший тайм команди відіграли спокійно, рівно та нуднувато. "Гірники" намагалися як більше атакувати ворота Бойка та забити гол, ще в першому таймі але захист "Дніпра" та і сам голкіпер вдало відбивалися і не давав можливості пробити по своїм воротам, хоча самі захисники не одноразово помилялися але "гірники" також не відзначалися великою майстерністю ударами по воротам "Дніпра". "Дніпряни" ж, свою чергу майже не атакували, тому моменти в них виникали через контра-атак та від помилок Шахтаря в атаці. В деяких моментах було видно, що "Дніпро" не встигав командою повертатися назад в захист після чергової контра-атаки, що і призвело до  трьох жовтих карток для "Дніпра" за зрив атаки. В загалом перший тайм контролювали "донеччани" але їм це не допомогло забити гол, хоча на останніх хвилинах першого тайму в них така можливість була, коли у карному майданчику "дніпрян" Тейшера пробив по воротам але м'яч прилетів прямо в руки Бойку. Також, і "Дніпро" мав можливість відзначитися у ворота П'ятова в першому таймі але новачок "Дніпра" Данило поцілив у Ракицького.

Другий тайм розпочався жваво, і більш жваво він розпочався саме для "Шахтаря". "Гірники" відразу від почату другого тайму пішли в наступ і мали декілька гольових моментів, але їхня майстерність та захист "днірян" завадили їм завдати точні та сильні удари по воротам Дениса Бойка. "Дніпро" також не пас задніх в ігрі, і мав можливості здійснювати свої швидкі атаки, а їх стало в другому таймі куди більше ніж в першому і більш небезпечніші для "Шахтаря". Як "Дінпро" в першому таймі так і "Шахтра" в другому не встигав повертатися назад в захист, тому можна було побачити і жовті картки для "гірників" за зрив атаки "Дніпра". Все блище до кінця матчу, і все блище "Дніпро" підходив до воріт "Шахтаря" та створював гострі моменти біля них, що і призвело до забитого голу на 84-й хвилині матчу, після шикарної передачі від Романа Безуса на хід Матеусу, той не мав виликого клопоту вбігти до карного майданчику "гірників" та пробити по воротам П'ятова і відкрити рахунок у матчі,1-0. Після пропущеного голу "Шахтар" все ж добавив максимум в атаці, і всіма силами намагався хоч не забити так спробувати занести той м'яч у ворота "Дніпра", але їм так і не вдалося. Та й до того їхній гравець отримав червону картку і був вилучений з поля за інцидент з Федецьким, а "Дніпро" на доданих хвилинах зумів відзначися знову і збільшити свою перевагу. На 90'+4-хвилині "Дніпро" виходить в котра-атаку в бік воріт "донеччан" 5 в 3, і такий шанс використовує Євген Селезньов зробивши рахунок 2-0, який є і остаточним в цьому матчі.

Оцінка за матч: 4.

P.S. Як не дивися але перший тайм був нуднуватим і сухим але дуже порадував моментами другий тайм, який виглядав набагато краще ніж другий, та і команди грали куди краще в ньому.

 

"Перша перемога для Олімпіка"

Вчора в Києві відбувся матч 5-го туру Прем’єр-ліги між донецьким «Олімпіком» та «Олександрією», де "донеччани" з мінімальним рахунком перемогли свого суперника.

"Про матч"

Початок першого тайму команди розпочали грати активно але більш активно почала грати "Олександрія", яка намагалася все блище підійти до воріт "Олімпіка". "Олександрійці" вдало проходили по лівому фланзі, де і робили не безпечні забігання та передачі але техніка "жовто-чорних" та оборона "Олімпіка" не давала здійснювати якісні удари по воротам Махарадзе."Донеччани" в свою чергу створювали моменти біля воріт "Олександрії" за рахунок своїх контра-атак, які мало закінчувалися ударом по воротам Новака. Після того як команди відіграли на полі майже пів-години, гра поступово почала переходити з рук "Олександрії" до рук "Олімпіка" який вже почав більше створювати моменти біля воріт "Олександрії". На 34-й хвилині матчу "олександрійці" мали можливість відкрити рахунок матчу але після подачі від Грицука, Старенький не зміг пробити по воротам Махарадзе. Свою ж можливість забити не втратили "чорно-сині", які не задовго від моменту від "Олександрії", на 36-й хвилині зуміли не тільки створити гольовий момент та й відкрити рахунок матчу. Після подачі від Федоріва з кутового Кадімян головою переправляє м'яч в сітку воріт Новака і тим самим робить рахунок вже 1-0. Також, вже під кінець першого тайму у "донеччан" з'явилася ще одна можливість забити гол але Танчик опинившись сам на сам з Новаком поцілив у штагу і втратив можливість подвоїти рахунок матчу.

Початок другого тайму був спокійним та нуднуватим. "Олександрія" все і далі намагалася підійти до воріт "чорно-синіх" та забити гол, щоб відіграти пропущений гол у першому таймі але оборона "Олімпіка" відпрацьовувала відмінно у захисті і не давала можливості підходити близько до воріт Махарадзе. "Олімпік" в свою чергу так само продовжував грати через котра-атаки на ворота Новака. Пожвавішала гра блище до кінця матчу, коли "Олександрія" як мінімум могла забити один гол та закінчити гру нічиєю. На 85-й хвилині Кадимян вбіг в карний майданчик "Олімпіка", відав гольову передачу на Лисенка але той з кількох метрів не зміг пробити по воротам. Також, мав можливість забити і Степанюк на 90-й хвилині але той на добиванні не влучає в порожні ворота "донеччан". "Олімпік" здобуває хоч і мінімальну але впевнену перемогу над "Олександрією".

Оцінка за матч: 3.

P.S. Матч був нуднуватим, що і не говори. Небезпечні та гольові моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки

 

"П'ята нічия для Ворскли"

У суботу в Запоріжжі відбувся матч 5-го туру Прем'єр-ліги, між запорізьким "Металургом" та полтавською "Ворсклою", що закінчився з рівним рахунком.

"Про матч"

Початок першого тайму активно розпочала саме "полтавчани" які створювали не погані моменти біля воріт "запорожців" та повністю контролювали м'ячем та грою. "Металург" же, в свою чергу займав оборону позицію і робив атакувальний акцент саме на котра-атаках. Ближче до половини першого тайму "запорожці" вже почали організовувати більш якісніше атаки, які призвели до забитого голу на 34-й хвилині матчу, коли Корнєв замкнув простріл від Жураховського, 1-0 і господарі поля почали вести в рахунку. Пропущений гол від "Металурга", де що розгубив "полтавчан" і до кінця першого тайму вони втратили контроль над м'ячем, тому шансів відігратися ще в першому таймі у "Ворскли" не було.

Другий тайм розпочався як і очікувано, "Ворскала" майже всіма силами пішла відіграватися та не давала шансів "запорожцям" не на мить перепочити в захисті та голкіперу. "Металург" все ж як не як але справлявся з таким наступом "полтавчан", десь в чому допомагав голкіпер, в чомусь захисники але напевно головною допомогою виявися фарт. Але така "підтримка" виявилися не довгою і "запорожці" на 61-й хвилині все ж пропускають, після подачі з кутового Дитятьєв переправляє головою м'яч в сітку воріт Ткаченка, рахунок стає 1-1.До кінця матчу "полтавчани" хоч і контролювали м'ячем але забити ще їм так і не вдалося, так само і "запорожцям" які після пропущеного голу стали грати більш впевнено у захисті, тому контра-атак в них майже і не було.

Рахунок 1-1 так і залишився після фінального свистка, і це значило, що це вже п'ята нічия для "Ворскли" в цьому сезоні, а для "Металурга" це значило, що клуб вже хоч не програє другий матч.

Оцінка за матч: 3.

P.S. Матч тільки був цікавим в другом таймі і то перші 15 хвилин.

 

"Леви були зовсім не Левами"

У суботу в Києві відбувся матч 5-го туру Прем'єр-ліги між київським "Динамо" та львівськими "Карпатами", що закінчився з впевненою перемогою "киян".

"Про матч"

Перший тайм активно розпочали саме "динамівці", які впевнено контролювали в себе м'яч і нав'язували свою гру на полі. "Карпати", також не тільки захищалися але й намагалися створювати свої моменти та наблизитися до воріт Шовковського. Після зіграних майже 20-ти хвилин першого тайму, "кияни" мали змогу відзначитися у ворота "Карпат", а саме міг забивати Мораєс але той, поцілив прямо в поперечку. Це був "тривожний дзвіночок" для "левів" та захисників, які майже не пропустили але гол у ворота підопічних Йовічевіча прилетів дещо в інший спосіб. Не задовго до моменту з поперечиною, на 22-й хвилині Велозу виконавши просто "шикарний" штрафний удар з 25 метрів відправивши м'яч прямо в "дев'ятку" воріт Мисака, тим самим відкривши рахунок матчу 1-0. До перерви "кияни" майже повністю контролювали м'яч в себе але у "Карпат" було декілька не безпечних виходів до воріт Шовковського але ці атаки не несли за собою великої небезпеки воротам "Динамо".

Після перерви підопічні Реброва не зменшили тиск на ворота Мисака і все інтенсивніше підходила до його карного майданчику, тим самим загрожуючи взяттям воріт. "Карпати" ж вийшовши після перерви мали момент біля воріт Шовковського але Худоб'як пробив повз ворота. Далі захисники "Карпат" почали частіше помилятися не тільки в цетрі поля, і в атаці, але й біля своїх воріт, що і призвело до пропущеного голу. Після перехоплення від Ярмоленка, той обігравши двох захисників одним фінтом, закрутив м'яч у дальній кут воріт Мисака, і вже збільшив перевагу "Динамо" на один гол, 2-0. "Леви" в деяких моментах давали зрозуміти, що їм навряд вдасться відігратися. Хоча і моменти біля воріт Шоквовського були, і моменти гарні, але їм не вистачало не так як точного удару, як останнього, заключного удару."Кияни" ж, свої шанси не марнують і з останніми ударами в них все порядку, і це продемострував Мораєс на 72-й хвилині матчу. Після чудової подачі Ярмоленка той дістає головою м'яч і влучає в кут воріт Мисака і той не зміг дістати м'яча, рахунок вже 3-0 і завдання "Карпат" зіграти "хоч би в нічию" стає просто "мрією". Підопічні Йовічевіча все ж могли на при кінці основного часу забити гол "престижу" але Худоб'як таку можливість втратив, а він виходив майже сам на сам з голкіпером "киян".

3-0 і "кияни" поступово відриваються від своїх "переслідувачів" у турнірній таблиці, набираючи максимальні 15 очок. 

Оцінка за матч: 4.

P.S. Матч видався цікавим але цікавим зі сторони "Динамо", за яким було цікаво спостерігати. "Карпати" програли і програли по всім критеріям матчу але все ж деякий прогрес в клубу був замітний

 

"Кварцяний vs Мазяр"

У неділю в Дніпропетровську відбувся матч 5-го туру Прем'єр-ліги, між дніпродзержинською "Сталю" та луцькою "Волиню", що закінчився перемогою підопічних Кварцяного.

"Про матч"

Гра розпочалася з впевненою перевагою саме підопічних Кварцяного, які впевнено контролювали м'яч у себе та демонстрували впевнену гру проти "сталеварів". "Сталь" також не засиджувалася тільки в захисті і мала не погані моменти в атаці. Дебелко мав два чудових моменти для взяття воріт "Волині" але в першому моменті йому не вистачило влучності по воротам Шуста, в другому моменті Шуст зіграв на випередження і зумів перервати передачу на Дебелка, збивши його в своєму карному майданчику але арбітр в тому епізоді пенальті не роздивився. Першими гол зуміли забили саме "лучани". Коли зі штрафного удару Політило подав у карний майданчик Бандури, і там Пшеничник зіграв перший на м'ячі але переправляє його у свої ворота, тим самим відкривши рахунок матчу 0-1. Мали можливість "лучани" забити ще один гол в першому таймі але після удару Кравченка Бандра парирує цей удар і відбиває м'яч прямо в перекладину.

Другий тайм розпочався з масованої атаки з боку підопічних Мазаря, які на 48-й хвилині роблять рахунок 1-1. Саме Кулач після передачі від Каленчука забиває у ворота Шуста, і знову робить рахунок нічийним. У "Волині" розпочалася деяка паніка і вони могли могли взяти контроль гри в свої руки. Натомість, "Сталь" могла скористатися цією "панікою" у "Волині", декілька разів та забити як мінімум ще один гол у ворота Шуста але ворота рятувала, то стійка, то слабкий удар від Дебелка. Після першої половини другого тайму, "Волинь" почала виходити з захисту у напад і мала можливість відзначитися у ворота "Сталі". На 80-й хвилині матчу Кобахідзе отримав передачу від Матея, і той в бігши в карний майданчик не залишив шансів для Бандури.

1-2, рахунок який задовольняє Кварцяного і Ко. але на який не заслуговує Мазарь і Ко.

Оцінка за матч: 4.

P.S. Команди гарно себе проявили і по особливому. Більше сподобалася "Сталь" ніж "Волинь", яка проявляла характер. Було б більше в неї опиту як у "лучан", то святкував би перемогу зовсім не Кварцяний.

 

"Металіст не хоче, Говерла не може"

У неділю в Харкові відбувся поєдинок 5-го туру Прем'єр-ліги між харківським "Металістом" та ужгородською "Говерлою", що закінчився з рівним рахунком.

"Про матч"

Початок першого тайму активно розпочали саме підопічні Горозного, але грою більше контролювали саме гравці "Металіста", які мали перевагу у володінням м'ячем. Моменти вони значущих не створювали, та й захист "ужгородців" їм сильно розігнатися не давав.Вже в другий половині першого тайму, моменти були у "Говерли" але ті моменти майже нічим не загрожували воротам Погорілого. Саме більше здивував кінець першого тайму, де за 5 хвилин до кінця тайму вболівальники побачили 3 гола. На 39-й хвилині матчу Ягодінскіс замикає передачу від Лухтанова біля дальньої стійки та відкриває рахунок матчу на користь "Говерли", 0-1. Не пройшло однієї хвилини, як вже гравець "Говерли" Хльобас, забиває у ворота "Металіста", і робить рахунок вже 0-2. "Металіст" повністю провалюється не тільки у захисті але й у грі. Все ж "харків'янам" вдалося відіграти один гол ще до перерви. На 42-й хвилині Рудика після подачі з кутового переправляє м'яч у верхній кут воріт Рудька, і робить рахунок 1-2.

Після перерви команди розпочали грати майже так само як і в першій половини 1-го тайму. "Металіст" хоч і володів більше м'ячем але моментів не мав, "Говерла" захищалася але контра-атаки в неї провалювалися. В загалом другий тайм пройшов ще нуднуватіше ніж перший, тай запам'ятався тільки тим, що Металісту вдалося зрівняти рахунок у матчі. На 80-й хвилині матчу Рижук забиває гол після подачі з кутового і робить рахунок вже 2-2. Далі "Металіст" відчув, що може ще забити та отримати перемогу в цьому матчі але сили та бажання гравців було куди менше.

Матч так і закінчився з рахунком 2-2. Це вже четверта поспіль нічия для підопічних Севєдова та Грозного.

Оцінка за матч: 2.

P.S. Якби не назви команд, то можна було б сказати, що це грають клуби першого або другого дивізіону.

 

Контрольна таблитця після 5-го туру.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты