Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольнуті/Королі своєї гори!

Королі своєї гори!

Топ-5 команд, які в цьому сезоні були вище всіх, які показували результат протягом сезону для того, щоб здобути кубок та записати своє і’мя в історію футболу: Атлетико Мадрид, Манчестер Сіті, Баварія, Ювентус, Шахтар!

19 мая 2014, 23:29
2

Атлетико

Так, саме з нього й розпочнемо, так як ця команда явно і без всяких заперечень відкриття сезону! Атлетико здивував весь футбольний світ своєю грою і вони завершили гегемонію 2-х клубів в іспанському футболі! Тепер при згадуванні Іспанії на вустах, окрім ще Реала та Барселони, буде виникати Атлетико тому, що вони як ніхто інший заслужили пошану! Їхня робота протягом сезону не була марною, трофей завойовано, вони в цьому році найсильніші в своїй лізі! Але для них залишився останній ривок, ривок, який важливий для всіх футболістів Атлетико та важливий для його тренера, це фінал Л.Ч.! Ось за що вони змушені будуть віддати все, саме в цьому матчі потрібно помирати за перемогу (в переносному значенні). У матчі з Барселоною і нічия могла задовільнити їх і це зіграло свою роль, так як Атлетико пропустивши, почав грати в свій футбол і забивши гол, почав виконувати те, що найкраще вміє: грати в тактично захисний футбол з пресингом та швидкими контратаками! А ось в фіналі потрібно викластись на всі 100%, потрібно завершити той шлях, який вони так довго топтали весь рік! 

Манчестер Сіті

 Сіті на якому було надзвичайно багато сподівань на старті сезону, Сіті якому прогнозували фінал Л.Ч! Сіті, яке на початку свого сезону знищувало всіх і вся! Я теж не буду лукавити, мені здавалось, що вони дійдуть до півфінала Л.Ч, але Сіті здулось в 1/8 фінала Л.Ч. і як це не хотілося б визнати футболісти Сіті програли Барселоні через боязнь, саме через те, що вони боялись цієї Барселони вони й програли, відмовились від атакуючого футболу, від своєї стихії, вони відмовились і програли! І саме цей момент став переломним, тут в футболістів Сіті та його керівників почались проблеми! І почав зникати результат, зникали голи, зник і той Сіті "убивця", який знищував всіх....Але в цілому вибувши з Ліги Чемпіонів, з кубка Англії, Сіті змогло сконцетруватись на АПЛ і все ж з великими зусиллями та з велечезною помилкою Ліверпуля, Манчестер Сіті змогло виграти АПЛ! Ну а тепер настає кульмінаційний момент чи зможе Сіті в наступному сезоні показати себе в Єврокубках?! Чи їм тільки АПЛ по силам?!

Баварія

Барсело....ой Баварія хоча, яка різниця?! А різниця то є! Початок цього сезону був багатоочікуваним для Баварії, думалось, що всі трофеї вони знову виграють і будуть знищувати всі клуби на своєму шляху. Так і було в першу половину сезону та й в другу трішки. Але стався казус під назвою «золота лихорадка». Дострокова перемога в Чемпіонаті Германії змусила футболістів розслабитись і почались масові втрати очків в Чемпіонаті на який їм було паралельно, але паралельно ж йшла Ліга Чемпіонів і там то треба викладатись на всі 100%. А які можуть бути 100%, якщо в Чемпіонаті вони відпочивали, а в Л.Ч їм потрібен був час на розкачку! Ну і Мадридський Реал розгромив Баварію, якій передбачали дубль в Л.Ч. Але все ж найбільш сильно на гру Баварії вплинув прихід нового тренера з новою тактико, яка їм була не по душі. Пасувались футболісти Баварії, але пасувались вони не як Барса, не було тієї легкості в їх пасах. І дуже показовим є матч фінала Кубка Німеччини, де Баварія грала в свій футбол і все ж Гвардіола піддався натиску і повернув старий Баварський футбол, де вони знищували своїх опонентів. Тому й Баварія змогла перемогти Боруссію в фіналі, саме цей аспект вплинув, якби була Барселонська Баварія то Боруссія Дортмунд розгромила їх! Отож, як ніколи цікаво буде подивитись на Баварію в наступному сезоні.

Ювентус

Для мене ця команда стала розчаруванням сезону через їх виступи в Європі, ну це взагалі нікуди не годиться. В чемпіонаті Італії змагатись немає з ким, у Ювентуса немає конкурентів в Італії, якби це сумно не звучало в своєму чемпіонаті Ювентус як Геркулес на Богатирських іграх, а от в Єврокубках вони як Геркулес серед Богів Олімпа. Хочеться, щоб могли вони виступати й в Єврокубках так як в своєму чемпіонаті тому, що команда дуже хороша та перспективна.

Шахтар 

Звичайно ж Шахтар, а хто ж ще?! Хоча так не говорив би ніхто до матчу Дніпра з Карпатами. Дніпро в цьому році кваліфікувалось в Лігу Чеміпонів і я їх вітаю з цим, але потрібно було вигравати цей чемпіонат так як в них були всі шанси тому, що це могло бути один раз в житті, причому Хуан де Рамос покинув їх і тепер повернутись на колишній рівень буде надзвичайно важко і якщо ще піде від них Коноплянка, то мені здається, що взагалі це стане Міссія нездійсненна. А Шахтар прекрасно скористався помилкою Дніпра та виграв золото. Донецькі футболіти важко виглядали в цьому сезоні, хоча початок був яскравим і вони ледь-ледь не вийшли з групи надзвичайно важкої в Л.Ч! В Лізі Європи їм не хотілось боротись так як вони боряться лишень в Л.Ч. і це було помітно по їхній грі і їхня команда на ранніх етапах вилетіла з Ліги Європи.Зараз важко будь-якому українському клубу через події, які відбуваються в Українському Чемпіонаті та й в самій Україні, тут трохи не до футболу, але як бачимо він прогресує та розвивається, так як інтрига була весь сезон в нашому чемпіонаті і це радує.Це був шикарний сезон та надзвичайно цікавий в плані інтриги. Десь вона пропала ще в середині сезону, а десь вона тримала нас в напрузі до останньго туру, це був прекрасний сезон сповнений емоцій. З нетерпінням чекаю вже наступного сезону і чекаю фінала Л.Ч. та звичайно ж Чемпіонату Світу і впевнений, що кожна людина, яка небайдужа до футболу погодиться зі мною!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов