Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол and justice for all/Сергій Морозов - творець українського футболу

Сергій Морозов - творець українського футболу

Словесна перестрілка між головним тренером «Таврії» Олегом Лужним і експертом ТК «Футбол» Сергієм Морозовим після вчорашнього матчу відкрила нам усім очі на те, хто саме стояв біля витоків українського футболу.

Автор — djorkaeff
17 марта 2013, 16:56

У блозі "Українське відео" () розміщено повну версію цього "баттлу". Не вдаючись в аналіз підставності аргументів та доводів обох сторін, хочу зосередити увагу на одному моменті, який схвилював мене до глибини душі. Ось ця фраза Сергія Морозова:

"Добре сидіти в київському "Динамо" десять років і розказувати потім, коли ми працювали і один, й інший, створювали цей футбол. Це для того, щоб тепер такі як Лужний могли працювати в "Таврії", в інших командах".

Моє безпосереднє знайомство з українським футболом почалось десь з 1997-го року, тому, звичайно ж, знати про те, в яких умовах він виникав, я міг лише з розповідей очевидців. А тут Сергій Морозов власною персоною з такою гучною заявою. Я вирішив дізнатись про цього маестро тренерської справи більше, ніж знав до того (а знав я по великому рахунку нічого).

Вікіпедія люб'язно відкрила переді мною розповідь про всі віхи тренерської кар'єри батька українського футболу. 1991-92 роки, період виникнення чемпіонату незалежної України, Сергій Морозов провів на тренерському містку клубу "Динамо-Газовик". Все би було добре, але клуб то російський (тепер носить назву ФК "Тюмень"). Час становлення українського футболу, 1995 рік застав творця у вінницькій "Ниві", з якою він дійшов до фіналу Кубка України в 1996 році. Потім була поява у київському ЦСКА - на півсезону в 97-му, а з 1999-го по 2007 метр і творець українського футболу очолював "Борисфен", "Прикарпаття", "Ворсклу" і "Дніпро" (не той, не той, черкаський). Воістину, зліпив Морозов наш футбол з нічого, поставив на ноги і повів до визнаних європейських стандартів.

Країна повинна знати своїх героїв. Куди там тому Лужному, семиразовому чемпіону України, дворазовому володарю Кубка України, чемпіону та володарю Кубка Англії.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты