Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол and justice for all/«Ігри розуму» на футбольному полі: як львівські любителі паб-квізів м'яча ганяли

«Ігри розуму» на футбольному полі: як львівські любителі паб-квізів м'яча ганяли

djorkaeff вирішив об’єднати тестову заявку на конкурс «Голос Трибуни» із бажанням розповісти спільноті сайту, які цікаві футбольні проекти реалізовуються у Львові.

Автор — djorkaeff
4 июня 2018, 16:43
10
«Ігри розуму» на футбольному полі: як львівські любителі паб-квізів м'яча ганяли

djorkaeff вирішив об'єднати тестову заявку на конкурс "Голос Трибуни" із бажанням розповісти спільноті сайту, які цікаві футбольні проекти реалізовуються у Львові.

Зовсім недавно блогер (а за сумісництвом автор футбольних квізів) Віталій Пасічний опублікував "Короткий пост про інтелектуальні ігри", в якому, як зрозуміло із назви, лаконічно увів читачів в курс справ на тему "що таке паб-квізи?", "як в них грати?", "чи цікаво це для пересічних юзерів Трибуни?".

Із власного досвіду можу підписатись під кожним словом Пасічного, позаяк сам регулярно граю в паб-квізи (і не лише футбольні) на квізових майданчиках Львова. У складі нашої команди числяться також відомі на теренах Трибуни блогери Богдан Матулкін, Lviv1256 і DimaLviv.

На цих вихідних ми з колегами долучились до проведення футзального турніру, аналогів якого ще не було у Львові (а може й на теренах України).

У Львові існує 7 різних паб-квізових майданчиків, які регулярно організовують ігри для бажаючих. Формат квізів - це "Що? Де? Коли?" без смокінгів, в товариській атмосфері за гальбою пива, ну і питання широкого спектру - і на логіку, і на ерудицію, і мультимедійні ребуси з культури, кіномистецтва, спорту, музики тощо.

Заручившись підтримкою і "благословенням" організаторів паб-квізів, ми оголосили набір команд на одноденний міні-футбольний турнір. Основні умови - заявки команд мали на 80% складатись з активних гравців львівських паб-квізів. Таким чином, команди-суперники за столами в пабах могли спробувати себе ще й в іншому форматі - на футзальному майданчику.

При непоганому ажіотажі зголосилось грати 12 команд, і в суботу, 02.06.2018 ми успішно провели перший Lviv PubQuiz Cup. Розподілили всіх учасників на чотири групи по 3 команди, відкатали груповий турнір, чвертьфінали, півфінали, матч за 3 місце і фінал.

Особливою родзинкою змагання став також матч між дівочими командами любительок паб-квізів, який ми охрестили "ягідним дербі" ("Вишеньки" проти "Черешеньок"). Усі емоції хлопців, що спостерігали за цим видовищним матчем, без зайвих коментарів передає ось це фото:

Гравці у паб-квізи зазвичай є азартними людьми. А тут, в атмосфері футбольного турніру, цей азарт помножився на кілька позицій. Матчі проходили в потужній чоловічій боротьбі, були і розгроми, і шалені "камбеки", і вилучення з дрібними сутичками.

Але чи не найважливіший підсумок таких змагань - це, насамперед ще одна можливість для великої кількості людей об'єднатись навколо улюбленого хобі, зіграти в футбол у своє задоволення, а під шумок - ще й здолати квізових суперників не лише в інтелектуальних багатоборствах, а і в футбольному двобої.

Таким чином, грайте в футбол і грайте у паб-квізи, бо бадьорих спортивних і інтелектуальних змагань не буває забагато.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты