Tribuna/Футбол/Блоги/DxB/Бенкетування Chelsea

Бенкетування Chelsea

Декілька років по тому це могло бути черговим сценарієм нового фільму від NETFLIX десь у розділі *фантастика*. Безумовно цей фільм буде, але документальний та у розділі *Історія*

Блог — DxB
Автор — Danil Carbone
26 сентября 2020, 22:58
3
Бенкетування Chelsea

 

Банкет під час чуми

Весна 2020 рік, планету Земля охопила пандемія Covid-19. Невідома хвороба яка розповсюджується з неймовірною швидкістю захопила світ. Хвороба б’є усі рекорди. Кількість смертей перетнуло межу у 1 мільйон людей по всьому світі та майже 40 000 000 заражених.Декілька років по тому це могло бути черговим сценарієм нового фільму від NETFLIX десь у розділі *фантастика*. Безумовно цей фільм буде, але документальний та у розділі *Історія*.

Після періоду карантину багато що зміниться не тільки у футболі, а й в інших сферах життя. Всьому світу буде непросто повернутися в звичну колію і звичайний графік після цього вірусу, - сказав Нінкович.

 Пророчення Нінковича усе ж збулось, світовий футбол переглянув своє ставлення до захмарних цін на трансфери.  Але не Челсі, для цих хлопців кризи начебто не існує. Отож, поки у цьому році інші клуби обережно ставляться до трансферів, Челсі розриває ринок. 

  3 гравці атаки та 3 гравці захисту з підтримкою атаки.. та Менді. –Ні, не той Менді про якого ви подумали. Але цей Менді нічим не гірше, а ось чому.

 Edouard Mendy

Голкіпер який за підсумками сезону 19/20 увійшов до ТОП 5 кіперів за сейвами у Европі.(Топ-5 чемпіонатів). Якщо порівняти його із Арісабалагою, то у Кепи - 54.5% сейвів, а у Едуарда – 78%. Величезна різниця.. Продовжуємо порівнювати кіперів за відсотком відбитих м’ячів після подачі до штрафної (болюче місце для Челсі) Едуарду відбиває 10 із 100 що є добрим показником для кіпера, Кепа у той ж час відбиває 7 із 100. Що до антріпометріі, то й тут Едуарду переважає Кепу (197 у Едуарду, 186 у Кепи). Але як і у всіх людей у Едуарду є свої мінуси, наприклад від дуже часто відбиває м’яч перед собою, що дає змогу супернику добити м’яч. Також серед мінусів можна дописати й його точність паса – усього 52% передач виявились точними. Едуарду дуже погано грає під пресингом.

Тож зможе Едуарду замінити Кепу? Побачимо у цьому сезоні..

Сума переходу – 24.000.000 €

 

Malang Sarr

У минулому, молодий захисник Ницци. Нині – перспективний захисник, який можлив, колись, стане основним гравцем Челсі, якщо звісно не знайде команди яка його потребує «його і зараз». Але через велику ротацію на яку очікують цього сезону, можу стверджувати, що він у цьому сезоні не вийде у складі Челсі на всі 90 хвилин. Скоріш за все, у цьому році він взагалі піде в аренду.

Перейшов до Челсі вільним агентом.

 

Thiago Silva

Що до цього трансферу, особисто в мене є два питання, на які ми отримаємо відповідь із початком цього сезону. Наприклад чи стане він гравцем основи,та на якій позиції його бачить Лемпард. Рідна позиція гравця – ЦЗ, але він також не нехтує можливістю підключитися до атаки. Останні роки ціна на гравця йде на спад, усе через його вік, Сільві вже 36 років й цілком ймовірно що він завершить кар’єру у Челсі. У свої 36 років, гравець добре відпрацьовує у захисті, але в силу його віку він вже не зможе коштувати набагато дорожче. Ціна на трансфермаркет – 4.800.000$.

Перейшов до Челсі вільним агентом.

 

Ben Chilwell

У минулому гравець Лестера. Фулбек з підключенням до атаки. Хочу відмітити що дуже гарно він грає лівою ногою. До переваг можна віднести вміння грати головою в обороні, має дуже велику перевагу у грі на другому поверсі (як я вже зазначив раніше, Челсі мали деякі проблеми із закиданнями до штрафної) . Також дуже важлива для захисників вміння – вміння тримати лінію у захисті. Що до атаки, у хлопця все гарно с кросами з захисту до штрафної площини суперника. Що до мінусів… Він не може грати один в один, йому потрібна підстраховка. Також за мінус можна врахувати його прямолінійну гру, це завжди фланги, це завжди удари з лівої. Але усі мінуси перекриває його вік – 24 роки. Це той вік коли гравці зазвичай при вірному підході йдуть на свій пік кар’єри. Тож ціна яку за них заплатили Челсі, зараз, на мою думку трохи завищена, але звертаючи увагу на його вік це цілком виправдана ціна.

Сума переходу – 50.200.000 €

 

Hakim Ziyech

Гравця підписали ще до пандемії, але перейшов він цим літом. Тож «банкет» у Аяксі на його честь, відбувся саме під час «чуми». На даний момент його кар’єра у Аяксі закінчена, він пішов далі.. За своє життя він ніколи не грав у ТОП – 5 чемпіонатах Європи. Тож Челсі буде для нього новим викликом.  За сказаним вище, я вважаю що він може почати грати на своєму рівні та рости далі не відразу, мабуть до першого міжсезоння ми будемо зрідка бачити його на полі всі 90 хвилин. Але сподіваюсь що це лише моя думка, в якій я помиляюсь. Що до гравця, та його переваг, йому 27 років – це пік для гравців на його позиції. Для нападника має гарно розвинуті навички закидань до штрафної суперника на своїх гравців. Пам’ятаєте матч Челсі 4-4 Аякс (05.11.19)? У цьому матчі Зієш віддав 2 результативні передачі на своїх гравців та 1 передачу на Кепу, який зробив автогол на 35 хвилині. Окрім бездоганних передач здатен й точно пробити по воротах та завершити атаку результативним голом. Мабуть на остаточне рішення Зіеша перейти до Челсі став дзвінок від Лемпарда, який особисто запросив його у Челсі.

Сума переходу – 40.000.000 €

 

 Timo Werner

Гравець на позицію 10-ки. У молодіжних командах не мав достойних конкурентів на свою позицію які б могли постійно нав’язувати йому боротьбу за позицію. У цього гравця є усі навички які потребують гравці його позицій – техніка, швидкість, удар. Гарно бачить гру, здатен за декілька секунд прийняти вірне рішення та віддати точну передачу.  Був у декілька кроків до підписання контракту з Ліверпулем, але знов Лемпард, знов дзвінок і Вернер – гравець Челсі. Челсі відразу дали йому зрозуміти що вони потребують від гравця, та на якій позиції вони бажають бачити гравця. Також рішучість Челсі сподобалась і Лейпцигу, бо ті знали що якщо вони не продають гравця зараз – вони втратять велику суму у наступному сезоні. Усе через умову у контракті (клаусула гравця знижається з кожним сезоном).

Сума переходу – 53.000.000 €

 

Kai Havertz

Гравець с просуванням, інсайд, розгін атаки, роль 10-ки, вінгера. Центр та фланги… Можна нескінченно довго розповідати про позицій на яких він може зіграти, тому краще назвати його «універсальним» гравцем, аніж перераховувати позиції на яких він грав та може зіграти. Але є позицій де він заграти не зможе, це ті позицій де потрібно захищатись. Захист це стихія аж ніяк не притаманна Хаверцу. Але це напевно один з його мінусів перед Челсі. Бо там він як ніхто краще підходить до стилю гри Лемпарда.

Сума переходу – 80.000.000 €

 Звідки гроші?

За даними transfermarkt біло-сині витратили на трансфери приблизно 250.000.000 €. Що є не малою сумою у цей час. "Челсі грає м'язами, показуючи, що є серйозною силою на ринку". Але як вони можуть витрачати суми, про які їхні конкуренти в нинішній ситуації навіть не думають?

А ось..

74.000.000€ - Лондонці заробили у цьому році, переважно з продажу Морати до Мадридського Атлетіко.Ще 150.000.000€ - це сума, яку отримали Лондонці з Азара, якого минулого сезону продали до Реал Мадриду. (У той рік закупили гравців на 40 мільйонів). Тобто приблизно 180.000.000€ Лондонці вже мали. Інші 70.000.000€ це сума, яку додав Абромовіч зі свого гаманця. Хочу додати від себе що і 70 млн це все одно більша за сума яку клуби зазвичай виділяють на трансфери. Але у Челсі нарешті закінчився трансферний бан, тому у цьому році можна все!

 

На що розраховує Челсі у цьому сезоні?

-На мою особисту думку, не варто чекати від них боротьби за чемпіонство у цьому сезоні. Через велику ротацію, команда може виявитися дуже не стабільна. Що аж ніяк не є гарною рисою для команди яка хоче виграти чемпіонат.  АЛЕ.. Єдине що у цьому році неодмінно чекає на Челсі – то боротьба за Лігу Чемпіонів на наступний сезон. Бо якщо клуб не потрапляє у ЛЧ 21/22 у Лемпарда не залишиться жодного аргумента, аби залишитися у Челсі. Бо кожен з цих 7-ми трансферів був особисто схвалений Френком.

Щойно завершився 3-тій тур АПЛ. Челсі попри тотальне домінування у статистиці мало не програли з розгромним рахунком 3:0, коли ж Челсі усе ж таки зміг відповісти 3-ьома забитими м’ячами 3:3 та тотальне домінування у статистиці. Це підтверджує мої доводи що до проблем з новачками. Вони будуть пропускати попри велике домінування, та будуть вигравати там де вони не мають вигравати. Однак, я впевнений що ближче до міжсезоння у команди буде шанс награти усіх «новачків». Саме тому Челсі не буде змагатися за трофей АПЛ у цьому сезоні. Але я вірю в те що вони можуть поборотися за Лігу Чемпіонів, якщо звісно дотягнуть до весни.

 

Тож поки хтось «переживає чуму», Челсі святкує завершення трансферного БАНа.

 А які ваші прогнози, чи під силу Челсі посісти перше місце у цьому сезоні?

 

 

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов