Tribuna/Футбол/Блоги/Calcio Italiano /Огляд 16 туру Серії А

Огляд 16 туру Серії А

Черговий тур, чергові результати.

Блог — Calcio Italiano
Автор — bundevica
13 декабря 2017, 20:29
3
Огляд 16 туру Серії А

«Кальярі» 2:2 «Сампдорія»

Виїзді зустрічі не для «Сампи», ну надто важко команда грає в гостях, в цьому сезоні команда з Генуї виграла лише 2 виїзні гри, на домашньому стадіоні проти грифонів та Фіорентини, отож важкий матч чекав команду. Щодо Кальярі, команда непогано проводить домашні матчі, а також протягом останніх матчів не залишає поле без забитих м’ячів.

Перший тайм був повністю за Сампою, яка впевнено контролювала хід зустрічі і не давала суперникам створити моментів біля своїх воріт. За 45 хвилин генуезці забили 2 м'ячі, при цьому завдавши 5 ударів в площину воріт суперника, дубль зробив досвідчений форвард – Куальярелла. По перерві россоблу почали показувати зовсім іншу гру, уже на 56 хвилині Фаріос відмітився голом у ворота гостей, цей гол став першим для бразильця в цьому сезоні. Наступний гол прилетів у ворота Вівіано через 4 хвилини, на цей раз був влучним Паволетті, який після переїзду з Неаполя, відмітився своїм четвертим голом за сардинців. Отже, камбек від Кальярі вдався і команда виборола 1 заліковий бал в матчі з непростим суперником, а команда з Генуї продовжує втрачати очки у виїзних матчах.

«Ювентус» 0:0 «Iнтер»

Аллегрі чомусь вирішив розпочати центральний матч туру без Дибали в стартовому складі. В атаці "Старої Сеньйори" з перших секунд вийшли Манджукіч, Ігуаїн та Куадрадо. Саме хорватський нападник до свистка на перерву двічі був дуже близьким до взяття воріт. Спочатку Маріо з кількох метрів влучив в Хандановіча, а згодом поцілив у поперечину. Також небезпечно здалеку стріляв Хедіра. Загалом, в першому таймі Інтер, незважаючи на перевагу у володінні м’ячем, жодного разу не вдарив по воротах Щенсни, а з Ікарді щільно грали захисники "чорно-білих".

Другий тайм розпочався з атак Ювентуса, але Хандановіч щоразу демонстрував чудову реакцію. Посеред другої половини матчу словенський голкіпер, граючи на виході, залишив ворота порожніми – Хедіра з флангу в ціль не влучив. З-поміж подій другого тайму також можна пригадати руку Бенатія, за яку арбітр Валері вирішив не карати Ювентус пенальті.

"Чорно-сині" набирають 40 очок та лідирують в таблиці, однак завтра Наполі вдома зіграє проти Фіорентини. Туринці посідають 3-є місце. В 17 турі Юве зіграє проти Болоньї. Інтер вдома протистоятиме Удінезе.

«К'єво» 0:0 «Рома»

Чергова втрата очок римлян в гостях, на цей раз команда Ді Франческо втратила очки у Вероні, де К'єво не дозволило забити в свої ворота. Щодо «Роми», вперше в цьому сезоні в стартовому складі вийшов Патрік Шик, крім цього в стартовому складі відбулось кілька змін, з перших хвилин грав Жерсон, Гоналон, Бруно Перес та Жуан, водночас на лаві запасних опинились – Манолас, Пеллегріні, Флоренці, Перотті, а також найкращий форвард вовків – Едін Джеко. Щодо воронців, то у них основа залишилась незмінна. Загалом матч був насичений моментами, більше в матчі створювали гості. Римляни домінували над суперником майже весь матч, господарі ж ловили свої шанси на контратаках, яких було кілька в матчі. Потрібно зазначити, що нічийний результат, це не стільки заслуга команди, як голкіпера воронців – Соррентіно, який не раз спасав команду, зробивши 8 сейвів в цій зустрічі.

Ді Франческо прокоментував нічийний результат у Вероні:

«Сьогодні «Рома» виглядала саме такою, якою я її собі уявляв: володіння м'ячем 70%, близько 30 небезпечних навісів і ударів по воротах, проте нам бракувало забитого гола. На мій погляд, повноцінну оцінку можна зробити тільки виходячи з результату. Ми пропустили кілька контрвипадів суперника, але це нормально, враховуючи, що нам потрібно було знайти власну мету, яка так і не була досягнута. Ми упустили дуже багато можливостей, і тут нам не вистачило не стільки ясності, скільки злоби перед чужими воротами. Неможливо грати всі 90 хвилин ідеально, але виходячи з динаміки гри й створених гольових моментів ми заслуговували забити, але не зробили цього лише по своїй власній провині. Тепер ми зрозуміли, що повинні бути більш цинічними перед воротами суперника. Краща оборона чемпіонату та убога атака? Ми не можемо чекати голів тільки від Джеко. Я дуже задоволений балансом: ми мало дозволяємо створювати своїм суперникам, а самі, у свою чергу, граємо досить високо й агресивно. Боротьба за скудетто? "Рома" повинна рости та набирати очки, адже команда стартувала в чемпіонаті без статусу фаворита. Я переконаний, що у нас є безліч можливостей для зростання.

«Наполі» 0:0 «Фіорентина»

Черговий матч італійського чемпіонату, де були зафіксовані нулі на табло. Матч був досить скудним на гольові моменти від команд, в атаці не виходило в жодної з команд. В першому таймі краще в атаці грали гості, уже на 11 хвилині матчі прилетів гол у ворота неаполітанців, забив Семіона, мяч не був зарахований через офсайд, також були моменти у Кєзи, все ж забити не вдалось. Протягом другого тайму в атаку за атакою йшла місцева команда, хороші гольові моменти мав Мертенс та Зелінські. Все ж на гол не спромоглась жодна з команд, отож нульова нічия та чергова втрата очок претендентів на Скудетто.

Саррі після матчу:

«У першому таймі через те, що ми допускали більше помилок, ніж зазвичай, була рівна запекла боротьба» «А ось у другому ми створили багато моментів, але не змогли жодного реалізувати. При цьому якість гри була такою, що якби ми забили хоч раз, то всі експерти дружно б сказали, що повернувся Наполі зразка початку сезону. Але, на жаль, кращі моменти були у Зелінські, а у нього невеликий досвід їх реалізації».

«СПАЛ» 2:2 «Верона»

Перший тайм матчу аутсайдерів запам’ятався хіба що великою кількістю боротьби та стандартних положень, які жодній з команд успіху не принесли. Основні події розгорнулись у другому таймі. На 55 хвилині гості заробили пенальті, яке чітко реалізував Черчі. Через 15 хвилин Касерес скористався чудовою передачею Верде та подвоїв перевагу гостей. СПАЛ зумів відігратись в кінцівці матчу. На 86-й хвилині відзначився Палоскі, а через 2 хвилини Антенуччі реалізував одинадцятиметровий. Цей результат особливо не вплинув на положення команд в таблиці. Вони надалі залишаються в "зоні вильоту".

«Удінезе» 2:0 «Беневенто»

Команда з Удіне приймала аутсайдерів Серії А, Беневенто, яке має в своєму активі всього одне очко, саме фріульці на думку журналістів та букмекерів вважались фаворитами матчу. Так і виявилось, очікувана домашня перемога Удінезе. 2 м'ячі були забиті в першому таймі, на 5 хвилині відмітився Барак, а уже на під завісу першого тайму Лазанья подвоїв рахунок. Беневенто все ж мало свої моменти в матчі, тільки згадати чудовий момент Пушкаша, де захисник господарів кинувся під м'яч та спас команду.

«Сассуоло» 2:1 «Кротоне»

Перед звітнім туром команди займали сусідні місця внизу турнірної таблиці, тому очки були потрібні обом колективам. Початок матчу пройшов у рівній боротьбі з невеликою територіальною перевагою гостей. Команди зробили ставку на дальні передачі, але вони успіху не принесли. Атаки гостей здебільшого будувались через фланги і закінчувались навісами, але захисники Сассуоло легко справлялись з цими закиданнями.

У другому таймі гра була значно цікавішою. Вже на 49-й хвилині господарі відкрили рахунок. Голданіга відгукнувся на передачу Політано та головою переправив м’яч у ворота. На 61-й хвилині відзначився вже сам Політано. Матео отримав м’яч перед штрафним гостей, красиво розвернувся та пробив точно в кут. Через 5 хвилин Ачербі в боротьбі з Будіміром відправив м’яч у власні ворота, подарувавши гостям надію на прийнятний результат. Наприкінці гри Матрі не реалізував пенальті, тому матч так і закінчився мінімальною перемогою господарів.Сассуоло набрав 14 очок та перемістився на 15 сходинку, Кротоне опустився на 17 місце.

«Мілан» 2:1«Болонья»

Мілан з самого початку матчу захопив ініціативу в матчі і забив досить швидкий гол. Після навісу Абате Калініч головою скинув на набігаючого Бонавентуру, а Джакомо в дотик пробив точно в кут воріт. Міланці продовжували домінувати, однак Болонья почала відвойовувати м'яч і на 23 хвилині зрівняла рахунок. Дестро прорвався лівим флангом і відпасував в центр на Верді, а той зовнішньою стороно стопи влучив у дальній верхній кут.

В другому таймі гра проходила досить рівно. Моментів відзначитись забитим голом було дуже мало. Проте ближче до кінця матчу Мілан почав активізовуватись і вийшов вперед. Боріні класно навісив до штрафного майданчика, а Бонавентура ударом головою переправив м'яч у дальній кут воріт.

Завдяки цій перемозі Мілан набрав 24 очки і піднявся на 7 позицію, Болонья залишилась на 9 місці з 21 пунктом.

  «Лаціо» 1:3 «Торіно»

Неоднозначний матч, його можна охарактеризувати, як найскандальніший матч першої половини чемпіонату Італії. Перший тайм виявився насиченим на гольові моменти,обидві команди показували якісну, як в атаці, так і в захисті. Перший момент гострий момент був у туринців, але Белотті пробив не надто вдало. Протягом наступних 30 хвилин гольові моменти виникали біля воріт Сірігу (Торіно), хороші моменти мав Іммобіле Марушіч та Луїс Альберто, але відмітитись голом так і не вдалось. На 45+ було вилучення у господарів, Іммобіле покинув поле. (Саме цей момент викликав скандал, читайте нижче). У другому таймі господарі уже грали в меншості, чим і скористалась команда з Турина. Перший гол в матчі забив Беренгер, другий прилетів у ворота Стракоші через кілька хвилин, Рінкон прекрасно пробив, зробивши рахунок 2:0. Орли не здавались, Луїс Альберто все ж відмітився у воротах Сірігу, господарі все ж довести матч до нічиї не зуміли, Сімоне Едера, який в другому таймі вийшов на поле зумів забити третій гол гостей, а також перший для молодого форварда в Серії А.

Сімоне Індзагі після матчу:

«Все і так зрозуміло. Я можу аналізувати нашу гру в першому таймі, але в другому таймі все вирішив суддя, його помічники та технологія VAR. Є відчуття, що ми могли перемогти, але четвертий тиждень поспіль відчуваємо себе обдуреними. Така серія збігів змушує вас замислитися. Ви самі все бачили.

«Дженоа» 1:2 «Аталанта»

Гра розпочалась зі спроб Дженоа забити швидкий гол. І вже на 4 хвилині генуезцям вдалось відкрити рахунок. Після скидки Таарабта Бертолаччі ударом в дотик влучив у ближній кут воріт. Трохи оговтавшись, Аталанта почала організовувати свої зрівняти рахунок. Але гарматний удар Фройлера влучив у поперечку, а спробу Гомеса забити головою відбив Перін. Однак на перерву команди все ж пішли за рівного рахунку. Ілічіч одним дотиком обробив передачу Петаньї, а другим пробив у дальній кут.

На початку другого тайму два моменти мав Пандєв, проте пробити Берішу не зміг. А от відповідь Аталанти виявилась гольовою: Мас'єлло на дальній стійці головою замкнув подачу зі штрафного. Бергамаскі мали ще кілька нагод забити, але Перін рятував свою команду в цих епізодах. Завдяки йому матч і закінчився мінімальною перемогою Аталанти, оскільки Дженоа могла пропустити ще.

Завдяки цій перемозі Аталанта набрала 23 очки і піднялась на 8 місце, Дженоа з 13 пунктами залишилась на 16 місці.

 Турнірна таблиця після 16 туру:

Команда туру, за версією "Whoscored":

Випуск підготували: Ваня Кель і Арті Бундевіца

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Молодий принц Риму
26 февраля 2019, 12:26
7
Ювентус: оценка рисков
21 февраля 2019, 14:20
Серия А: Обзор 10-го тура
29 октября 2018, 17:05
2
Ligue 1: Журнал 4-Го Тура
6 сентября 2018, 15:07
Серия А: Журнал 3-го тура
5 сентября 2018, 19:11
Ligue : Журнал 3-го Тура
31 августа 2018, 17:59
1
Серия А: Журнал 2-го тура
29 августа 2018, 17:38
1
Bundesliga: Журнал 1-Го Тура
27 августа 2018, 18:34
2
Ligue 1: Журнал Второго Тура
22 августа 2018, 16:52
8
«Якби і якщо б»
24 июня 2018, 23:58
5
ЧМ-2018: Марокко
14 июня 2018, 14:40
3
Mia cara Italia!
10 марта 2018, 12:14
9
Все посты