Tribuna/Футбол/Блоги/Адміністративний блог/«У єврокубках «Шахтар» не підтримую». Найкращий блогер Tribuna.com 2018 року за версією користувачів

«У єврокубках «Шахтар» не підтримую». Найкращий блогер Tribuna.com 2018 року за версією користувачів

Поговорили із Sacha79

12 ноября 2019, 14:09
47
«У єврокубках «Шахтар» не підтримую». Найкращий блогер Tribuna.com 2018 року за версією користувачів

Поговорили із Sacha79.

Наш сьогоднішній герой може вважатися одним із старожилів сайту. Користувачі точно повинні пам’ятати його по ностальгічним фото-підбіркам. Ми вирішили дізнатись, чим він зараз займається, а також загадати пам’ятні моменти на Tribuna.com

- У твоєму профілі є плашка «Найкращий блогер Tribuna.com 2018 року». А як ти взагалі вперше потрапив на сайт?

– Спочатку, я почав писати на айспорті. Там заснував свій блог. Потім відомий тепер журналіст, Сергій Куванжі запросив мене писати у спільноті  «В ритмі фламенко». У той час він був блогером. А з часом сказав, що є сайт Трибуна, щоб ми дублювали записи і там. Потім я залишив айспорт і писав тільки тут, а Сергій став професійним журналістом.

- До речі, в тебе багато дописів про іспанський футбол. Чому саме Іспанія, а не Англія, чи Італія?

– Я прихильник «Барси» з 1991 року. Та взагалі, мені якось іспанський футбол більше подобається. Там багато грають внизу. Дуже багато технічних футболістів, особливо, з Південної Америки. А ще я  прихильник збірної Аргентини.

- Добре. Про вподобання потім ще поговримо. Свого часу, ти брав участь у першому на Tribuna.com конкурсі блогерів. Тоді ти зробив один із кращих постів конкурсу «50 найкрутіших футбольних фото». Твій супеник по плей-офф Микола Кізілов, навіть написав, що не буде робити конкурсний пост, бо це як вїхати з двох ніг Батістуті. Як зявилася ідея того матеріалу?

– Я цікавлюся історією спорту і не тільки. Так, як футбол найбільше, тому я вирішив зробити такий матеріал. До речі, у моєму блозі  «Мої думки про футбол» багато  матеріалів із футбольними  ретро-фото. Але той був найкращий.

-Так, цікаво, а як ти шукаєш подібні фото? Там ж абсолютно різна тематика, від зірок Серії А 90-х до англійських повоєнних матчів.

– На різних сайтах. У тому матеріалі використовував іспанські, італійські, англійські, португальські сайти. Деяких вже, навіть, не згадаю назву. Точно знаю брав інфу з іспанської «Марки», англійського «Гол.ком», італійської «Газети делла спорт». А іноді просто за подією шукав фото в інтернеті.

- Гаразд. Згадаємо, ще один конкурс – «Битва статусів» у 2017-му. Там вас із  awesome_ukr дискваліфікували. Пам’ятаєш, що тоді сталося?

– Так,  ми накручували голоси. Я вважаю, що це робило більше людей, а спіймали нас двох. Хоча, ми вчинили неправильно і справедливо були дискваліфіковані. Чекав це питання.

- Тобто сама система коли переможець визначається за плюсами може стати стимулювати до подібних дій?

– Так. Не завжди звісно. Але може.

- Ок. Ваша дискваліфікація давно закінчилась, тому було б круто бачити вас у наступних конкурсах. Ти сказав, що вболіваєш за «Барсу» із 1991- го. Пам’ятаєш перший матч блаугранас, який ти побачив?

– Протистояння  «Динамо» та «Барси»  навесні 1991-го у Кубку володарів кубку. Кияни вдома програли 3:2, а на виїзді 1:1. У тій грі я підтримував киян, але тоді гра «Барси» сподобалася. А через рік гол Кумана у ворота «Сампдорії»  закріпив любов до «Барси».

- Хто твій улюблений гравець «Барселони» усіх часів?

– Банально. Мессі. Він ще й аргентинець. Ще б хотів виділити Рівалдо та Рональдіньо. А дальні удари Кумана не забуду ніколи.

- З Іспанією розібралися. А в Україні. «Шахтар» чи «Динамо»?

– «Динамо», звісно.

- До речі, як тобі поведінка вболівальників на останньому класико?

– Звісно, що не подобається. Але згадайте, коли колішній капітан клубу Даріо Срна співав пісню про киян. То вболівальники, а то футболіст.

- Ну це трохи різні речі. Ти до речі, вболіваєш за Шахтар у єврокубках?

 – Можливо, трошки різні речі, але фани «Шахтаря» також не святі. Згадати хоча б інцидент у матчі з «Айнтрахтом». Хоча, винних фанів «Динамо» треба покарати суворо. У єврокубках, скажу правду, «Шахтар»  не підтримую. Однокласник живе в Італії там взагалі дивно, щоб фан «Мілан» підтримував «Інтер» в єврокубках. Навпаки, народ прийде в бар і несамовито буде вболівати проти «Інтера», якще це фани «Мілану».

- Ок, зрозуміло. А чим ти займаєшся в реальному житті?

– Вчитель. Також підробляю представником газети «СВ». Доставляю продукцію їхню. Крім того батько вирощує лимони та різні саджанці, коли доставляю продукцію то торгую тим, що батько виростив. Влітку під час канікул був на заробітках у Чехії. Разом з батьком власними руками побудували  мені будинок. Тепер там внутрішні роботи відбуваються.

- Не можу не запитати, як у колишньоно колеги. Який саме предмет викладаєш?

– Інформатика та економіка.

- Чимало вчителів шукають додаткового підробіток. Як вважаєш, є шанс, що в найближчому майбутньому вчитель зможе сконцентруватися лише на викладацькій діяльності?

– Ні. Можливо, через 20-30 років.

- Не дуже оптимістичний прогноз.

– Реальний, якщо не пізніше

- У чому на твою думку головна проблема сучасної шкільної освіти, якщо не брати до уваги низькі зарплати?

– Проблем багато. Але, напевно, у багатьох дітей згасає бажання вчитися. Тому, що вони бачать (особливо у нашому регіоні Закарпатті) їхні батьки в основному на заробітках і освіта не дає в майбутньому жити пристойно. Ще хочу додати. Досить важка навчальна програма.

- Багато хто говорить, що вона стала легшою у порівнянні із старою системою освіти

– Я так не вважаю. Можливо, НУШ яка діє в Україні другий рік то так. Я молодші класи не вчу. Але бачу там діти граються і, можливо, їм легше.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты