Tribuna/Футбол/Блоги/31 СЕКТОР/Тернопільський півфінал Кубка України. «Динамо» розгромило «Агробізнес». Луческу проти «так званих фанатів»

Тернопільський півфінал Кубка України. «Динамо» розгромило «Агробізнес». Луческу проти «так званих фанатів»

Чим запам’ятався тернопільський півфінал для «Динамо» та особливо Луческу?

Блог — 31 СЕКТОР
22 апреля 2021, 12:05
11
Тернопільський півфінал Кубка України. «Динамо» розгромило «Агробізнес». Луческу проти «так званих фанатів»

«Динамо» розгромило «Агробізнес» з Волочиська під супровід появи фанатів на стадіоні. Генеральна репетиція перед фіналом пройшла успішно.

Здавалось б, динамівці впевнено перемагають свого суперника та ведуть гру до логічного завершення, аж поки деяка група фанатів вирішила пройти через весь стадіон, щоб ближче роздивитись нинішнього головного тренера «Динамо» та виразити своє невдоволення.

По грі коротко та тезисно, адже даний матеріал буде не про гру, а про ті події, які відбувались в заключні хвилини матчу. Отже, «Динамо» без проблем пройшли кривдників «Шахтаря» та будуть грати у фіналі цього розіграшу Кубка України. Що та хто передував цьому розвитку подій? Розбираємося:

- «Агробізнес» вийшов на матч з дуже не оптимальним складом. Багато травмованих та дискваліфікованих не дозволили головному тренеру Олександру Чижевському показати всю міць свого клубу.

- «Агробізнес» за матч так і не вдарив жодного разу, навіть у площину воріт голкіпера Бойко, який вчора захищав ворота київської команди. За всю гру господарі спромоглись лише на один удар, котрий був заблокований.

- «Агробізнес» вирішив скопіювати гру киян в матчі з Шахтарем, але класс динамівців дався в знаки. Команда з Волочиська на тернопільському стадіоні імені Романа Шухевича програла заслужено.

- «Динамо» грамотно використовували ротацію складу до матчу та посеред нього. Лєднєв, який врешті-решт отримав свій ігровий час, дальнім ударом вивів киян вперед під кінцівку першого тайму. Розкішна комбінація та гра п'ятою від Родрігеса.

- «Динамо» йшло в пресинг, та вдало використали вільні зони свого противника. Бєсєдін відзначився дальнім пострілом. А крапку поставив Віталій Буяльський після контрвиходу 6 в 3.

- Момент з пенальті. Козиряцький приймає правильне рішення та ставить заслужений одинадцятиметровий за те, що гравець команди господарів відкрито не встиг зіграти в м'яч. Натомість зіграв чітко у ногу Сироті. Балакін, який був арбітром ВАР, вирішив скасувати це правильне рішення та сплутав головного арбітра матчу. Зізнаюсь чесно, такого я ще не бачив. Відміна пенальті і справжній шок на обличчях багатьох людей, які дивились цей матч.

Це не професіоналізм. Це просто відкрита гра проти клубу. А якби цей епізод вирішував долю поєдинку? Нагадую, що на той час рахунок був 0:1. Хиткий та слизький. Тепер цікаво, на скільки відсторонять, та взагалі, чи відсторонять цих людей від арбітража за таку грубу помилку?

Рахунок 0:3 по грі. Динамівці впевнено крокують до фіналу, де зіграють проти луганської «Зорі». А тепер перейдемо до тих подій, які стались під кінець гри. З хвилини 85-ї люди вже не дивились футбол, а спостерігали шоу на трибунах місцевого стадіону.

Розбираємо позицію «ультрас» Динамо. Що вони хочуть від команди та головного тренера?

Позиція «ультрас» та всього цього руху чітка та незламна. У цих людей головні не результати, а принципи. Вони вважають, що київську команду не має очолювати Мірча Луческу по деяким причинам:

- тренерство в «Зеніті» та вислови про війну на сході Донбасу. Румун тоді уникнув чітких відповідей.

- Луческу багаторічний ворог нашого клубу через висловлювання в бік «Динамо» та легенд біло-синіх. Зокрема всі пам'ятають цитату про Лобановського.

Напевно, це дві головні причини хейту Луческу біля керма «Динамо». В Тернополі виплило дуже багато відео з розмовами когорти цих людей з футболістами. За їх логікою вихід один: Луческу має піти негайно. Про це свідчать багаточисленні та красномовні банери.

Позиція інших фанатів. Які підтримували Луческу, або він переконав їх своїми успішними результатами.

Позиція інших фанатів «Динамо» виглядає справедливо протилежною. Саме так, ультрас має з цим миритись. Є ще фанати, крім них. «Динамо» - це народна команда, за неї вболівають в усьому світі, а не п'ятнадцять диригентів з барабанами. Позиція не прибічників ультрас виглядає наступним чином:

- Луческу не привіз бразильців та свої результати здобув завдяки українцям, молодим гравцям з України. Це достойно поваги.

- Луческу за свій неповний рік в команді зробив наступне: вивів команду у Лігу Чемпіонів, вивів команду у Лігу Європи, вивів команду до фіналу Кубка України та випереджає Шахтар на 10 очок в Чемпіонаті України.

- Луческу повертає славу нашому клубу, тому з цим потрібно змиритись та прийняти. Він заслуговував на шанс. Він сповна його використав.

Такою виглядає позиція багатьох інших фанатів клубу, яких частіше з боку «ультрас» називають «диваними експертами» та «ті, які не підтримують команду в УПЛ, а тільки у єврокубках забивають стадіон на 20-30 тисяч».

З'єднаємо ці думки в одне ціле та запропонуємо вихід з ситуації. Відверто, моя думка про ці два табори фанатів «Динамо»

Коли я дізнався, що Мірча Луческу головний тренер «Динамо» в мене був шок. Про це детально розписав ще рік тому у цьому матеріалі. Раджу перечитати.

Протести у 21-столітті це круто, але ми живемо у цивілізації. Потрібно сідати за стіл переговорів та говорити. Дві сторони мають висловити свої думки. Якщо «ультрас» проти, то потрібно про це кричати керівництву, а не на стадіонах прикривати свої обличчя. Це ні до чого не призведе. Якщо ви хочете діалогу від Луческу, почути від нього думку про війну на Сході нашої країни, про те що РФ - країна-агрессор, то потрібно сідати та розмовляти.

Окремо, якщо це читає хтось з прихильників хейту Луческу, у коментарях напишіть будь-ласка, де ваші принципи зховались, коли ви підтримуєте ХК Сокіл з 13-ма росіянами в складі? Просто цікаво. Чому ви там мовчите? Чи ви знаєте, що кожен з цих росіян не підтримує дії Росії? Якщо так, то я безумовно почитаю факти.

«Ультрас» Динамо зробило для клубу багато чого. Про це потрібно пам'ятати. Я у кожному матеріалі підтримував рух, казав: що ви, єдині фанати які з клубом в біді та радості. Але в цей раз ви перегнули палицю. Ви перестали рахуватись з іншими фанатами клубу та ставити свої думки вище інших. Це безглуздо.

У відео хлопчина в панамці відверто доводить, що вони вболівають за команду та футболістів. Але це неправда. Ні одної кричалки, ні однієї символіки не було! Це брехня, кому ви брешете, Бущану? Бойко? Чи може такому фанату, як я? Після того, як ця купа «так званих фанатів» кричати що Бойко - щур, ну це занадто. Ви не фанати. З такими фанатами нам не потрібно ворогів.

Час отямитись. Для «Динамо» це, можливо, доля така, що людина, яка приходить з Шахтаря добивається успіхів. Нагадати приклади? Будь-ласка: Валерій Лобановський, Сергій Ребров, тепер Мірча Луческу, якого списали та вигнали з його рідної команди і на даний час він їм втер носа і заодно повернув чемпіонство та Лігу Чемпіонів до Києва. Зробили це його попередники? Ні. Один купляв Соля, та зневажав Шапаренка, який зараз лідер команди. Інший не спромігся вийти з найлегшої групи ЛЄ.

Вам потрібно, щоб до вас футболісти кожен рік на розмови ходили? Чому немає результатів та таке інше? Мені ні. Мені потрібно щоб «Динамо» було успішне. І вболівати потрібно за «Динамо», але не проти Луческу. У нас було багато чорних смуг, але вболівали за «Динамо». Вболівають не за тих, хто одягає футболку, а за емблему на грудях. Ось і все. Зрозумійте це. Румун довів, що він не зписаний матеріал.

Луческу - 75. Про це варто пам'ятати. Трішки поваги, яким би не була ця людина варто мати. Я не обговорюю його людські якості, мені з ним не потрібно дітей хрестити. Мені потрібен тренер, який приведе команду до успіхів. З цим він справився на всі 100 відсотків. Я з тих, хто вболіває за «Динамо», за Гусєва, за Вукоєвича, за агронома, за аналітичну групу, за кожного масажиста, за кожного хлопця, який подає м'яча на тренуваннях. Це суттєво відрізняє мене від вас.

Я ніколи не побажаю біло-синім невдач та провалів. І ніколи не буду цьому сприяти. Так не роблять фанати. «Ультрас» потрібно рахуватись з іншими, навіть якщо вони не ходять на стадіон. Поясню: не всі люди живучи в кризисному положенні мають нагоду відвідати матч, де квиток коштує 230 гривень. Навіть так. Уявіть собі. Деякі люди живуть не в Україні, тому й приїжджають на єврокубкові матчі. А деякі, наприклад в Закарпатті. Також проблематично кожний вихідний вибиратись кудись.

Звичайно, те що люди на матчі в Тернополі перекричали зграю хейтерів - це круто. Вони показали свою позицію, вона є більшою та справедливою. За це їм респект. Респет за спіч Бущана з фанатом. Вони все правильно кажуть. Ви, на даний момент, вболіваєте проти команди. Схаменіться, поки не пізно.

Ще одна порада, яка дасть висновок цьому матеріалу: вболівайте за клуб, а не за людей які з часом покинуть його. Люди змінюються, але одне залишається незмінним - це славетний клуб усіх часів «Динамо» Київ. Всього найкращого!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты