Tribuna/Футбол/Блоги/Збірна України програла Вельсу і не поїде на ЧС-2022😢

Збірна України програла Вельсу і не поїде на ЧС-2022😢

Сльози Яремчука, автогол Ярмоленка, не назначений пенальті та перша поразка Петракова. 

6 июня 2022, 09:10
Збірна України програла Вельсу і не поїде на ЧС-2022😢

Сльози Яремчука, автогол Ярмоленка, не назначений пенальті та перша поразка Петракова.

Розбираємо ключові моменти матчу. 

Як би я хотіла написати про перемогу нашої збірної та нашу поїздку на ЧС в Катар. 

Шкода, що маю розбирати матч, де ми програли… 

Як очікувалося, Роб Пейдж грав за схемою 3-5-2. Це було передбачувано. Сьогодні Вельс довів нам, що вони на відміну від Шотландії куди більш організовані та дисципліновані. 

Роб Пейдж - тренер, який побудував за ці роки чудову команду і вивів Вельс на ЧС вперше за 64 роки! 

На гру проти збірної України він різко змінив склад, у порівнянні з попередньою зустріччю і це також було очікувано. Тим паче тренер збірної Вельсу сам про це казав. 

Здивував тим, що поставив Бена Девіса в центр захисту, хоча він крайній захисник, але в Тоттенгемі досить часто грав у центрі. Можливо тренер ризикував, але це також  цікава ставка була, враховуючи той факт, що зараз не так багато варіантів у валійської команди в центрі захисту. 

За центр відповідали досвідчені гравці - Ален, Ремзі, Бейл. 

Протягом всієї гри статистика була на боці збірної України. 

68% володіння м‘ячем, 22 удари, 9 - у ворота. У валлійців лише 10, а у ворота - 3. 

І не дивлячись на те, що більшість наших гравців не мали ігрової практики майже 3 місяці - це не завадило їм видати неперевершену гру з таким перфомансом! Війна надала сил та мотивації нашим козакам.

Отож, розбираємо.

Українці дуже добре включалися в атаки на флангах, Караваєв вигравав багато єдиноборств, віддавав багато гольових передач. Матвієнко просто фантастично обігрував в повітрі. На флангах дуже важлива  швидкість і фізична готовність, тут ми дійсно були швидшими за суперника. 

Зінченко віддавав багато дальніх передач і, хочеться зауважити, що наші козаки старалися доводити свої атаки до небезпечних моментів і їм це вдавалося. 

Ще був епізод на 27  хвилині. Циганков вийшов з флангу і міг забити. Хоча арбітр (до якого в мене купа запитань, момент з пенальті згадаємо пізніше) сказав, що то було положення поза грою, але офсайду там явно не було. 

В другому таймі українська збірна стала грати ще краще! Ми додали в плані тиску, небезпечних моментів, можливо навіть ще більше розізлилися після того не назначеного пенальті. У нас була перевага в контролі, гарні взаємодії в атаці, але реалізація була явно не нашому боці. 

І як же прикро було, коли Довбик був такий близький до гола. 

Сьогодні Геннессі зробив нереальний сейв, зловив, по суті, мертвий м‘яч. Шкода, адже все могло скластися на нашу користь… Але тут належне віддаємо воротарю суперника. 

На 70-їй Петраков зробив подвійну заміну: замість Маліновського і Степаненка в центр поля вийшли Шапаренко та Сидорчук. Можливо, ця заміна не принесла очікуваного ефекту, тому що вона вийшла більш захисною. Шапаренко, в плані креативу, поступається Маліновському. 

На 79-їй хвилині вийшли Довбик і Мудрик - молоді таланти збірної. Але, на жаль, і вони не змогли забити…

Дуже образливо, що нашим хлопцям так і не вийшло реалізувати жоден момент. Ярмоленко, Яремчук, Караваєв, Циганков, Зінченко декілька разів пробивали. До того ж Зінченко міг відкрити рахунок вже на 3-їй хвилині матч, але наш «справедливий арбітр» не зарахував той гол. 

Валлійці в першому таймі не створили майже жодного моменту. 

Миколенко у Бейла виграв усі єдиноборства! 

І як же шкода через той автогол. Відразу хочу сказати, що Ярмоленка звинувачувати не варто. Це футбол і такі ситуації можуть трапитися з кожним. Вінгер просто хотів вибити той м‘яч, позбавити свою команду загрози з боку подачі Бейла, але ситуація пішла не по плану. 

Матео Лаос - що це було?

Не призначений пенальті Ярмоленка - найбільш несправедливий момент матчу. 

Хоча епізод і вийшов суперечливий, але Андрій був перший на м‘ячі, він вже майже ним заволодів, проте Ален просто взяв і вдарив його по гомілці. Це подивився навіть ВАР, але не призначив пенальті! Ви що там з глузду з‘їхали? В мене склалося враження, що його купили або він сліпий. 

Плюс епізод з Георгієм Бущаном. Як українці десь когось випадково задінуть, то відразу жовта картка, а як валлійці зарядили Бущану по нозі - то нічого. 

Вельс сьогодні вкотре довів, що  виїжджає на контратаках. Трималися на своїй половині поля, але як тільки отримували м‘яч, то відразу користувалися моментом. 

Що ж не так зробили ми? 

На жаль, але реалізація підвела. У нас в цьому матчі було стільки моментів створено, як і з Шотландією, але все впусту. Ми могли три голи забити в першому таймі! 

Не  хочеться критикувати Петракова, але навіщо було випускати Сидорчука - опорного гравця? Чому так пізно вийшли Довбик і Мудрик? Чому не замінили Ярмоленка, коли було видно, що він вже підсів. 

Ось фінальна статистика: 

Але який в цьому сенс, коли нам так і не вдалося реалізувати свої моменти? 

Суддя не поставив пенальті - це погано, але і без нього потрібно було забивати. У збірної були для цього всі можливості.  

Шкода Петракова. Збірна України виросла під крилом нового тренера, перевершила себе. 

Я згадую цьогорічний фінал Ліги Чемпіонів. Фанати Реала пробачте, але у Ліверпуля теж була явна перевага, проте вони програли з рахунком 1:0. І зі збірною схожа ситуація. 

Елементарний нефарт, місцями погана реалізація зіграла не на нашу користь у цьому поєдинку. 

Слова Петракова проникають до глибини душі: 

«Відчуваю порожнечу. Не знаю, що сказати. Чи заслужила збірна Уельсу на перемогу? Вони виграли – значить, заслужено. Хлопці зробили все що могли. Це футбол. Комусь щастить, комусь ні. Сьогодні пощастило Уельсу». 

Я пишаюся нашими козаками!

Олександр Васильович Петраков - тренер, який видав неймовірний перформанс нашої збірної  й тепер ми граємо в той футбол, який всі хочуть бачити.

До гри української збірної питань немає. Зараз у всіх вболівальників порожнеча, страшно уявити, що відчувають футболісти...

Проте так, ми програли, але це ще не кінець. 

Головна перемога попереду. 

А Петракову бажаємо нових досягнень на чолі нашої збірної. 

Слава Україні! Слава ЗСУ! Все буде Україна! 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты