Tribuna/Футбол/Блоги/Volia/Бійка за плей-офф «Атлетіко» та «Порту», майже камбеки «Аталанти» та «Лестера» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Бійка за плей-офф «Атлетіко» та «Порту», майже камбеки «Аталанти» та «Лестера» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Блог — Volia
10 декабря 2021, 11:30
2
Бійка за плей-офф «Атлетіко» та «Порту», майже камбеки «Аталанти» та «Лестера» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Останній тур єврокубків в 2021 році був настільки насиченим, що майже неможливо було дивитися декілька матчів одночасно – доводилося обирати головні для себе протистояння, а про інші вже дізнаватися з новин.

Tribuna.com в спецпроекті з Volia пропонує вам вибірку з крутих матчів тижня, які ви або могли пропустити, або про які неможливо не згадати знову. Всі ці зустрічі можна передивитися в повному обсязі, якщо ви підключите пакет «Спортивний» на Volia TV (199 грн/30 днів) та скористаєтесь послугою «Архів». 

«Порту» – «Атлетіко» 1:3

Команді Сімеоне важко дається ця кампанія на фоні минулої, в якій вона стала найкращою в Іспанії. Наприклад, в Ла Лізі мадридці поки кволо захищають титул – майже половина чемпіонату позаду, але «Атлетіко» йде тільки четвертим. Правда, дистанції ще досить, щоб надолужити, а волі забрати своє їм не займати. Доведено в цій Лізі чемпіонів.

Перед останнім туром «Атлетіко» перебував на останньому місці в групі В, але в підсумку не лише не залишився без євровесни зовсім, але забезпечив собі її в плей-офф Ліги чемпіонів. Довелось у лобовій грі ламати непростий «Порту», який якраз був другим в групі і також був готовий ламати суперника у відповідь. В сумі вийшов надто іскристий поєдинок.

Для хлопців Сімеона гра почалась із негативу – через травму вибув Суарес і тепер ризикує пропустити ще й дербі з «Реалом» на вихідних. «Атлетіко», якому потрібно було не лише кров з носа перемагати, але й чекати невдачі «Мілана» в паралельній грі з «Ліверпулем», натомість не став гнати коней. Карнавал з усіма похідними розпочався по перерві.

Другий тайм стартував з голу Грізманна, який забив уже четвертий гол в ЛЧ після повернення в «Атлетіко». Але замість того, щоб розкритись і роззабиватись, команди стали рубатись. Вже за десять хвилин напруги поєдинку не витримав Карраско й отримав червону за борцівський прийом проти Отавіо. Від цього спалахнули сутички, і в наступні десять хвилини ще дві червоні – тепер уже гравцям «Порту» Венделу та запасному воротарю Марчесіну – та три жовті в обидва боки.

Градус протистояння призвів аж до того, що під час матчу португальські вболівальники напали на іспанських коментаторів на трибунах «Ду Драгао», влетівши до них в кабінку. Після матчу захисник «Порту» Пепе звинуватив у такій несамовитій напрузі саме суперника: «Це «Атлетіко» повів гру цим шляхом. Рефері показав нам картки за все, що можна було. Ми намагались заспокоїти гру, ми намагались грати».

Команди дочекались лише 90-ї хвилини, щоб нарешті роззабиватись – все ж моментів і ударів по воротах було вдосталь. Ще два м’ячі від Корреа та Де Пауля і, здавалось би, розгром, але наостанок гол престижу Олівейри з пенальті.

«Ця гра і підсумок групового етапу – це те, що уособлює «Атлетіко». Ми ніколи не припиняємо вірити. Сподіваюсь, наша кампанія в Лізі чемпіонів буде хорошою», – резюмував після гри Грізманн. Що ж, якщо мадридці справді завелись із допомогою цього матчу, то їхній сезон дійсно ще можна витягнути.

«Лейпціг» – «Манчестер Сіті» 2:1

Хочеться вірити, що бикам просто не пощастило з жеребкуванням – бо навіть такій драйвовій команді небагато світить в одній групі з «Манчестер Сіті» та ПСЖ. Втім, «Лейпціг» все одно став однією з найяскравіших команд групового етапу, що підтвердив у останньому турі перемогою над переможцем групи. Попри те, що напередодні залишився без головного тренера.

Проста арифметика – в шістьох іграх німецької команди в цій ЛЧ глядачі побачили 29 голів. Це більше, ніж у будь-якого іншого учасника групового раунду. Бики вміють грати з розмахом – кожен їхній поєдинок став парадом якщо не голів, то гостроти точно.

Безумні 3:6 в першій грі з містянами. Далі 1:2 з «Брюгге», яке завдало вдвічі менше ударів. Потім шалена спарка з ПСЖ: спочатку 2:3 в Парижі з камбеком, перекресленим дублем Мессі в кінці, і підсумком в нуль очок після першого кола, та 2:2 вдома з тим самим пенальті Собослаі в доданий час, яке так хотів зіпсувати психологічним тиском Неймар. В попередньому турі реванш у «Брюгге» був жорсткий – 5:0 з розгромом ще до перерви.

І ось прийшла черга «Манчестер Сіті» втрачати очки, нехай англійців це уже не дуже турбувало. Все заслужено – більше ударів у створ воріт суперника, краща якість моментів, особливо прекрасний перший тайм. В сумі п’ять голів у ворота «Сіті» за два матчі – від жодної іншої команди манкуніанці стільки не пропускали в групі ЛЧ. Ніколи.

Хоча могли гості і закамбечити, але процес, який почався з асисту Зінченка та голу Мареза, мабуть, зіпсував Уокер та червона, яку він заробив за десять хвилин до кінця гри. Гвардіолі опісля не залишалось нічого іншого як констатувати: «В другому таймі ми грали агресивніше, грали на перемогу, але програли. «Лейпцігу» вітання».

Тепер бики розважатимуть Лігу Європи. Хоча насправді час рятувати позиції в чемпіонаті – там команда застрягла в другій половині таблиці.

«Зеніт» – «Челсі» 3:3

Два тижні – це достатньо багато у футболі. В попередньому турі «Челсі» знищив на «Стемфорд Брідж» «Ювентус» 4:0, очолив групу і настільки впевненою перемогою, здавалось, не залишив запитань про переможця квартету. Особливо квартету, в якому не залишилось інших інтриг в таблиці, крім цієї. 

Але після того результату у команди Томаса Тухеля щось пішло не так. Нічия з «Манчестер Юнайтед», квола перемога над «Уотфордом», яку німецький тренер назвав фартовою для своєї команди, і зрештою поразка від «Вест Гема» минулими вихідними та втрата лідерства в АПЛ в підсумку.

Поїздка в Росію до «Зеніта», який уже гарантував собі третє місце, сприймалась як нагода для «Челсі» повернути впевненість та переможний шлях, закріпивши все це виходом з групи з першого місця. Але вийшло навпаки – гра тільки похнюпила лондонський дух.

Сині швидко повели в рахунку після голу Вернера на другій хвилині, який став найшвидшим для клубу в турнірі. Але прямо перед перервою гості попливли – пропустили двічі за три хвилини (а могли і всі три), безталанно віддавши лідерство супернику.

В другому таймі «Челсі» спромігся знову зусиллями Тімо (асист на Лукаку) швидко забити, а під кінець гри знову вийти вперед (ще один гол Вернера). Ось вона бажана перемога, ще й на жилах – це точно підняло би бойовий дух. Але останніми в поєдинку забили все ж господарі – Оздоєв поклав претендента на гол тижня в ЛЧ.

Лондонці втратили перше місце і посилили негатив невдалої серії, який затьмарює навіть проблиск таланту Тімо Вернера в, мабуть, найкращій його грі за «Челсі».

«Сьогоднішній результат є неприйнятним. Ми хотіли фінішувати першими, але в останніх матчах грали неналежним чином. Через це втратили позиції в АПЛ та ЛЧ. Треба реагувати на це. Бо зараз ми не на найкращому рівні», – сказав після гри лідер синіх Аспілікуета, ще раз підтвердивши, наскільки все може швидко змінюватись у футболі.

«Аталанта» – «Вільярреал» 2:3

Поєдинок став пригодою на два дні, яка закінчилась емоційною розв’язкою. Зустріч італійською та іспанської команд була прямою боротьбою за друге місце в групі та вихід в плей-офф ЛЧ. Враховуючи безшабашність «Аталанти», очікувалось щось запальне. Але очікування затягнулось – через сильні снігопади в Бергамо в середу, гру довелось переносити на четвер.

Хто зна, чи видали б суперники такий же поєдинок без перенесення, але по факту глядачі побачили вельми яскраве шоу. «Вільярреал», якого на виїзді влаштовувала і нічия, взяв та й шокував господарів трьома голами в ключові моменти зустрічі: на її початку, а також перед та одразу після перерви. Два з цих м’ячів поклав Арно Данджума, який претендує на гравця тижня в ЛЧ. Чистий інстинкт вбивці – забивати тоді, коли це найкраще спантеличує опонента.

Але ж ми говоримо про «Аталанту» Гасперіні, яка здатна на всіляке. Особливо, якщо треба забивати багато. Бергамаски, наче це їм як води випити, повністю переламали хід зустрічі і майже весь другий тайм провели на воротах суперника.

Для української аудиторії особливо приємно, що ключову роль в цьому зламі відіграв Руслан Маліновський. Спочатку він мало не зарядив з дальнього штрафного з гострого кута гол в ближні дев’ять (поперечка), а потім таки забив перший гол господарів, після якого його команду прорвало.

Тільки Сапата міг забивати тричі, але зробив це лише раз – за десять хвилин до кінця основного часу, встановивши рахунок 2:3. «Аталанті» треба було забивати ще двічі за цей короткий період, але вона була близька і до цього. Крім Дувана відзначатись могли Мюріель (стійка) та Толоі (добивання в пусті з кількох метрів). Та не судилось.

«Покидаємо Лігу чемпіону з великим жалем. Зазвичай такі матчі нам даються, але сьогодні ми почали жахливо. В якийсь момент ми відчули, що ще можна повернутись в гру, але було уже пізно. Варто визнати, що ми не грали всі 90 хвилин так, як могли б. В цьому сезоні ми провели багато хороших матчів, але невдалі дні теж бувають», – слова засмученого Гасперіні після гри. 

«Наполі» – «Лестер» 3:2

Ще один лобовий матч за вихід в плей-офф за участі італійської команди, який теж був приправлений передматчевими катавасіями. Тільки тепер уже мова про Лігу Європи, а господарі врешті таки перемогли.

«Лестер» прилетів у Неаполь зі спалахом захворюваності на ковід в команді. Через це вдома залишились одразу сім гравців лисиць. В Італії з пересторогою поставились до ситуації і попросили, щоб англійці, окрім тесту перед вильотом, здали його ще раз уже після прильоту. Але ті відмовились, чим напружили навколоматчеву атмосферу.

Антиковідний регламент УЄФА не вимагає такого роду додаткові тестування – достатньо пройти його перед відльотом. Але його могла вимагати італійська влада, яка, втім, цього не стала робити. Зрештою, «Лестеру», який, вочевидь, побоювався втратити ще кількох гравців після повторного тестування, це не допомогло. Хоча вони все одно провели видовищну гру.

Вже на старті гості створили гольову нагоду й могли виходити вперед, але натомість пропустили самі. Через 20 хвилин англійці пропустили вдруге, але не розкисли і ще до перерви закамбечили зусиллями Еванса та Дьюсбері-Гола. Гол останнього вийшов не лише ефективним, але й ефектним, з претензіями на звання найкращого в турі.

Здавалось, після відпочинку на піднесенні краще зіграють саме вони, але знову швидкий гол у їхні ворота від Ельмаса, який оформив дубль встановив остаточний рахунок і заслужив претендентство на звання гравця тижня в Лізі Європи.

Як «Лестер» не старався і не нагнітав, забити їм уже не вдалось. Хоча моментів та ударів у підсумку у нього назбиралось більше за «Наполі» – суперника вони переграли і по xG, і по кількості ударів, і по їхній точності. Що ж, не завжди перемагає сильніший. Лисиці залишаються без Ліги Європи, а весною будуть робити висновки вже в Лізі Конференцій.

***

Volia є однією з двох українських онлайн-платформ, на якій доступні канали MEGOGO Футбол, що транслюють матчі Ліги чемпіонів та інших єврокубків. Також на платформі Volia TV доступні трансляції чемпіонатів Англії, Іспанії, Німеччини, Франції, Бразилії, Бельгії і Шотландії. 

Все це для передплатників Volia TV об’єднано в пакет «Спортивний». Тут ви зможете знайти ексклюзив з єврокубків на каналах MEGOGO Футбол та матчі не тільки в наживо, але і в зручному архіві. У пакет входять також 11 спортивних ТВ каналів на яких ви зможете побачити трансляції НХЛ, НБА, UFC, Формули 1 , великого тенісу, екстремальних видів спорту тощо. І все це на трьох екранах одночасно, із будь-якої точки України.

Базова вартість пакета – 199 грн/30 днів, однак підписку можна оформити одразу на рік, заощадивши майже 600 грн.

Фото: Claudio De Capitani/Keystone Press Agency, Eibner-Pressefoto/Roger Buerke

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты