Tribuna/Футбол/Блоги/Polissya/«Полісся» 3-2 «Гірник-Спорт»: довгоочікувана перемога

«Полісся» 3-2 «Гірник-Спорт»: довгоочікувана перемога

Огляд матчу 28-ого туру між «Поліссям» та «Гірником», який відбувся на Центральному стадіоні м. Житомир в середу, 26 травня

Блог — Polissya
Автор — taison_77
26 мая 2021, 20:00
3
«Полісся» 3-2 «Гірник-Спорт»: довгоочікувана перемога

Огляд матчу 28-ого туру між "Поліссям" та "Гірником", який відбувся на Центральному стадіоні м. Житомир в середу, 26 травня

Травень явно не найкращий місяць для клубу з Житомира: адже «Полісся» провело п’ять матчів, при тому програвши чотири із них. Пропустила команда також доволі багато – 11 м’ячів. Думаю тренер і гравці вже мріють про завершення сезону, адже під кінець у них все пішло шкереберть. Якщо і є хтось кому гірше в Першій лізі на цей час (крім явних аутсайдерів «Кременя» і «Кристала»), то це сьогоднішній суперник «Полісся» - «Гірник», який зумів програти чотири матчі поспіль. Так, в них у суперниках була непроста «Волинь» і один із лідерів «Металіст 1925», але «суха» поразка від Авангарду в останньому матчі явно не піддається логіці. ✓ Хоча по факту команди свої задачі на сезон виконали: «Полісся» точно не вилетить, а «Гірник» так взагалі показує стабільність, адже зараз вони на дев’ятому місці, на якому і закінчували минулий сезон в Першій лізі. Але зрозуміло, що обидва клуби явно хочуть перервати не саму приємну серію поразок, а отже матч певну інтригу все-таки мав. Ну і гості, після домашньої поразки в першому колі з рахунком 0:2, явно захочуть повернути борг, обігравши житомирян на їхній арені. Якщо говорити про коефіцієнти букмекерів, то більш затяжна серія невдач команди з Горішніх Плавнів, зробила фаворитом «Полісся», на їх перемогу можна було поставити за 2.18, на гостей за 3.16, а нічия оцінювалася в 3.06. Тобто, знову матч без явного фаворита на три результати. Склади команд «Полісся»: Яшков - Акубардія, Швець, Прокопчук, Повалій - Понєдєльнік, Терєхов, Грицук, Чернецький, Андрущенко – Коваль «Гірник»: Фіяло - Велєв, Чуєв, Тимошенко, Кравченко - Чепелюк, Дмитрук, Осипенко, Краєв - Вентура, Твердохліб Поєдинок Дебют матчу вийшов сумбурним, але запам’ятався момент гостей за участю Вентури, який увімкнув режим Бейла і на слаломі зумів вийти віч-на-віч обігнавши захисника «Полісся». Правда з завершенням атаки вийшла справжня біда і Яшков без проблем забрав м’яч.

Загалом початок матчу був за господарями, які поступово підтискали команду з Горішніх Плавнів, що згодом вилилося в те, що Ілля Тимошенко за неповні двадцять п’ять хвилин двічі грубо порушив правила, отримавши дві жовтих, що залишили його команду в меншості фактично на сімдесят хвилин матчу. Цей удар міг бути відразу подвійним, адже «Полісся» тут же забило, але для противника все обійшлось, арбітр зафіксував офсайд. Правда вже через десять хвилин м’яч все-таки побував у воротах гостей, адже після красивого скидання Чернецького Станіслав Коваль, без проблем, пробивши в один дотик, вивів свою команду вперед. Трибуни помітно повеселішали і відчувалося, що «Полісся» свого точно не відпустить. Але, на жаль, «жовто-зелені» зараз не в тій формі, щоб провести хоча б один тайм без проблем, адже перша ліпша вилазка «гірняків» відразу завершилась заробленим пенальті. Постарався Твердохліб, який під час контакту в штрафній красиво впав, чим точно переконав арбітра показати на позначку. Чепелюк пробив без шансів для голкіпера. Трохи дивним виглядає те, що вже третій матч поспіль в наші ворота ставлять пенальті («Альянс», «Авангард», «Нива»), тренер точно має розібратися з тим, щоб гравці діяли обережніше та не привозили 11-метрові. Другий тайм також почався з атак «Полісся» та гострих випадів «Гірника», котрий на 53-й хвилині цілком міг виходити вперед, провівши фактично першу атаку за десять хвилин, але м’яч пройшов трохи вище перекладини. Виділявся все той же Вентура, який завдяки своїй швидкості постійно створював напругу біля воріт Яшкова. А далі фактично за пару хвилин команди обмінялися голами: спочатку Лукас Вентура просто феноменально розібрався на дриблінгу з усією обороною «Полісся» і, на відміну від першого тайму, легко переграв воротаря. А далі вже господарі відразу ж відновили статус-кво (на стандарті "вирішив" Прокопчук) під голосні крики місцевої публіки «Щищенка – геть!». Напруга наростала і відчувалося що з таким рахунком матч точно не закінчиться. «Полісся» проводило одну атаку за другою, але кожен раз чогось не вистачало. Чудовий шанс мав Денис Галенков, але м’яч пройшов поруч зі штангою. Бив з декількох метрів Андрущенко, але круглий ніяк не хотів залітати в сітку. «Жовто-зелені» все більше створювали і все більше нервували, що точно не допомагало в цій ситуації. Тим паче, що і гості інколи боляче жалили, а на 83-й хвилині так взагалі потрапили в каркас воріт житомирян.    

Але все ж нерви у гостей не витримали, в одному із епізодів у штрафному майданчику гравці команди з Горішніх Плавнів порушили правила і арбітр, що справедливо, в другий раз за матч вказав на позначку. Швець, як зазвичай, реалізував удар холоднокровно, хоча воротар «Гірника» і вгадав напрям польоту м’яча. Сил на відігрівання у «Гірника» уже не було, а тому «Полісся», на фініші поєдинку, зуміло вирвати перемогу і порадувати своїх фанатів, які просто божеволіли від такої драматичної розв’язки на трибунах стадіону. Дещо нервово, не без проблем, але три очки наші.

З перемогою, Житомир!   

Лучшее в блогах
Больше интересных постов