Tribuna/Экстремальные виды/Блоги/Спорт-режим/Парапланеризм: дослідження 5-го океану. Чому варто почати літати?

Парапланеризм: дослідження 5-го океану. Чому варто почати літати?

Можна собі взяти параплан і злітати в Хмельницький на базар, чи в Тернопіль подивитись на озеро.

Блог — Спорт-режим
Автор — Alla Vaskovska
2 октября 2020, 21:21
Парапланеризм: дослідження 5-го океану. Чому варто почати літати?

Зазвичай мої дні минають в думках, що тепер придумати для ALLAVLOG.

І тут - БАМ!! Може то піти по авіації? Як виявилось, професійного літакового спорту на Західній Україні вже немає. Принаймні так кажуть у їхній федерації. ( ви шось знаєте про це?) Пройшла я по списку видів на сайті федерації авіаційного спорту і зупинилась на парапланах.

Перший, кого мені видав Гугл був Анатолій Лукащук. Але до нього на Тернопільщину їхати трохи задалеко, тому він порадив мені Андрія Когута із клубу "Sky Country Lviv". І тут почалось. Андрій до справи підійшов серйозно: надіслав мені книжку з парапланеризму, яку я відразу ж почала читати у трамваї. І ще додав: "Спробуєш на своїй дупі все. І потім побалакаєм".

Але мені до випробувань не звикати, тому вже за два дні ми були у Дмитровичах. Весь ранок мене теліпало від страху, а Ярема казав: "Та шо там боятися". Чим дуже мене заспокоював.

Словом, я відкрила для себе абсолютно нові відчуття. Трохи страшні, але від цього не менш кльові. Хоча в той момент спіралі від супер досвідченого (20 + років стажу в польотах) чемпіона України з маршрутних польотів Романа Колодчака, думала, шо зійду з розуму, але це було незабутньо.

У підсумку:

- парапланеризм зараз дуже популярний, і найбільш доступний вид спорту, якщо ви хочете літати, а грошей у вас не густо.

- можна собі взяти параплан і злітати в Хмельницький на базар, чи в Тернопіль подивитись на озеро.

- літає він швидко - якщо за вітром, то взагалі може фігачити понад 60 км за годину. А ще можна змагатись, вигравати чемпіонати і крутитись в класній тусовці, багато подорожувати і досліджувати повітря.

Другие посты блога

Все посты